14 Haziran 2014 Cumartesi

Muhallebili Meyve Sulu Kup


Havaların giderek ısınmaya başladığı bu günlerde serin ve hafif tatlılara ihtiyaç duyuyoruz.Meyve sulu kup bu ihtiyacı karşılayacak en güzel tatlılardan biri.

Bu tarifte ben kayısı suyunu sıkıp tülbentten geçirip kullandım.Siz hazır meyve suyu da kullanabilirsiniz.İçerisindeki kedi dilini kullanmayarak daha da hafif bir tatlı elde edebilirsiniz.

Ayrıca kayısı yerine vişne veya portakal suyu kullanmak isterseniz şeker oranını arttırmanızı önerebilirim.


Muhallebili Meyve Sulu Kup 

Yarım litre süt
2,5 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
50 gram rendelenmiş beyaz çikolata

4 adet kedi dili bisküvisi
4 kaşık süt

2 su bardağı kayısı suyu
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker



Yarım litre süt,şeker ve nişastayı iyice karıştırarak pişirin. Altını kapadıktan sonra tereyağ,portakal kabuğu rendesi ve beyaz çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

Muhallebiyi 4 kup'a paylaştırın.Kedidili bisküvileri ikiye bölün  sütle ıslatıp muhallebinin üzerine ikişer adet yerleştirin.

Meyve suyuna nişasta ve şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pişirin.Arada karıştırarak ılınmaya bırakın.Kedi dilli muhallebinin üzerine sosu döküp ılınınca dolaba kaldırın ve soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok :