30 Haziran 2014 Pazartesi

Pirzolalı İslim Kebabı


Ramazan'da iftar sofralarınız için pratik ve oldukça lezzetli bir tarifim var bugün.Aslında bildiğimiz islim kebabının köfte ile uğraşmadan yapılan hali ve bence kesinlikle çok daha şık...

Misafirlerinize veya ailenize yapmak istersiniz diye hemen tarife geçiyorum,hayırlı ramazanlar .


Pirzolalı İslim Kebabı (Pirzolalı Patlıcan) 

8 adet kuzu pirzola
3 adet kemer patlıcan
1,5 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 domates
4 adet sivribiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı





Patlıcanları pijamalı soyup ince uzun doğrayın ve tuzlu suya bırakın.

Pirzolaların üzerine biraz tuz ve karabiber serpip hafif yağlanmış tavada önlü arkalı pişirin.

Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayın ve bol kızgın yağda her iki yüzünü de kızartıp fazla yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın.

Bir kaseye + şeklinde olacak şekilde 2 adet patlıcan dilimi yerleştirin.Ortasına 1 adet pirzola koyup kapatın.Kemik fotoğraftaki gibi bir tarafından çıkacaktır o kısmı aleminyum folyo ile kaplayın.Bütün patlıcan ve pirzolaları bu şekilde tamamlayıp fırın tepsisine dizin.

Salçaya bi kaşık yağ ve 1 su bardağı su ekleyip iyice karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin.Her bir kebabın üzerine bir dilim domates ve yarım biber koyun ve 180 dereceli fırında suyu azalana kadar pişirin.


Afiyet Olsun.

3 yorum :

nursen aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,ellerinize sağlık..

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Bence çok güzel ve çok şık...kürdan takmak yok...çok da lezzetlidir eminim,ellerine sağlık...hayırlı ramazanlar...

Çiğdem Durukan dedi ki...

Nefis görünüyorlar ,ellerinize sağlık. Sunum çok hoş.