Bu açmaları yaklaşık 3 hafta evvel annemlere kahvaltıya giderken yapmıştım.Patates açmayı inanılmaz yumuşak ve lezzetli yaptı.Klasik poğaça tarifiniz varsada içine 1-2 patates rendelerseniz farkı kolayca görebilirsiniz bence...
PATATES HAMURLU AÇMA
200 gram da ısısında tereyağı(50 gram arasına ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
5 su bardağı kadar un(kontrollü ekleyin)
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
Tereyağımızdan 50 gram ayırıp diğer bütün malzemeler yoğurma kabımıza alınır.İyice yoğrulan hamur kabına streç film sararak sıcak bir yerde mayalanmak üzere yaklaşık 1 saat bekletelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.Hamurumuzun arasına tereyağ sürüp rulo saralım ve burarak iki uçunu birleştirip halka yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz açmalarımızı dakikada tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 dereceli ön ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....
Not:Ben fotoğraflamak için sadece 2 tane ayırabildim...Onlarda haliyle en sona kalanlar yani şekilleri biraz bozuk :)
PATATES HAMURLU AÇMA
200 gram da ısısında tereyağı(50 gram arasına ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
5 su bardağı kadar un(kontrollü ekleyin)
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)
Tereyağımızdan 50 gram ayırıp diğer bütün malzemeler yoğurma kabımıza alınır.İyice yoğrulan hamur kabına streç film sararak sıcak bir yerde mayalanmak üzere yaklaşık 1 saat bekletelim.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.Hamurumuzun arasına tereyağ sürüp rulo saralım ve burarak iki uçunu birleştirip halka yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz açmalarımızı dakikada tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 dereceli ön ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....
Not:Ben fotoğraflamak için sadece 2 tane ayırabildim...Onlarda haliyle en sona kalanlar yani şekilleri biraz bozuk :)
50 yorum :
ellerine sağlık canım çayımın yanına aldım ikisinide :)
Hayırlı sabahlar, gerçekten patates hamurlu olduğunda sanki daha bir güzel oluyor. Ellerinize, emeğinize sağlık süper güzel olmuş sabah çayı için bir tane alıyorum bilgilerinize.
Saygılarımla.
Ellerine sağlık Aylincim,hamuruna patates konulan bir tarifi not etmiştim fakat denemek kısmet olmamıştı,açıkçası emin olamamıştım,sen tam not verdiğine göre güzeldir diye düşünüyorum :) görüntüsü de nefis,bana de en kısa zamanda denemek düşüyor..sevgiler..
Canım,
ellerine sağlık. Gayet güzeller, haksızlık yapma. Puf puf.
Sevgiyle kal.
Selam Aylin,
Bu kadar yemek blogu arasında senin blogun bence en rahat dolaşılabilen, en keyifli, ve en huzur verici :)
Sadece tebrik etmek istemiştim :)
Sevgiler
Sıla
selam Aylin'ciğim şekli bozuk olanlar böyleyse düzgün olanları merak ettim doğrusu ellerine saağlık pofudukların çok lezzetli olmuş bende mayalı hamuruma bazen patates eklerim gerçektn nefis olur ay çöreği yaparım genelde patatesli hamurumla
bende şimdi mutfaktan geldim bugün misafirim gelecek hazırlık yaptım biraz yoruldum sana kahveye gelmiştim ama sanırım daha kalmamışsın:)))
uyanınca gelirim:D
sevgileeeer
Sabah Sabah nasıl canım istedi, patatesli herşeye bayılırım :)
Ellerinize sağlık..
ellerine sağlık canım yumuşacık mis gibi olmuştur. Afiyet şifa olsun.
Aylinciğim nefis bir açma olmuş ellerine sağlık sevgiler...
açma nasıl severim! ama 9-6 oturunca mecburen çok nadir yerim! keşke bu kadar lezzetli olmasa:) Ellerinize sağlık...
elinize sağlık açma harika olmuş
gerçekten nefis gözüküyor puf puf
ellerine sağlık,sevgiler...
Kokusuu taaaa buralara geldi canımbenimm ellerine sağlık..Sevgiler...
Aylincim günaydin,acmalarini görünce canim cekti,hemen yazip bugün yapacagim,evde iki gündür bekleyen haslanmis patateslerim var cünkü,ne yapacagimi bilemedim!Acmaya bayilirim,eskiden is yerinde her sabah bir börek bir acma giderdik cünkü,seninkiler kadar güzel olurmu bilemem ama tarifin hosuma gitti,eline saglik canim...
ellerine sağlık, puf puf nefis olmuşlar...
sevgiler...
Off off nefis omuş ellerine sağlık canım... Uzun zamandır yoğun çalıştığımdan bloguna uğrayamamıştım nefis tatlar ekelemişsin tekrardan ellerine emeğine sağlık. sevgilerimle:))
SA.Ellerine sağlık yanında zeytin ve çay daha ne olsun tam benlik patatesi ev ekmeklerindede kullanıyorlar yumuşak oluyor...A.E.O
Şekilleri gayet düzgün bana göre. Patatesi mayalı hamurlarda annem de çok kullanır, gerçekten harika oluyor.
Çok güzeller canım, ellerine sağlık..
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
harika olmuşlar bende deneyeceğim ellerine sağlık canımcım
canım ellerine sağlık ben nete patatesli bir tarif için girmiştim ve senin tarifini görünce tamam işte bu hemen denemeliyim dedim. şimdi bana müsade mutfakta işlerim var...
Çok hoş görünüyor Aylincim puf puf, eline sağlık.
Ellerine sağlık aylinim
Açmayı da çok severim hani:) sıcacık açmaların yanında bir finca çay oh ne de güzel gider:)) Ellerine sağlık tatlım benim için de ye fakat dikkat et fazla kilo alma;) Öptüm tatlımm..
iyi fikir aylincim şekiller hiç de fena değil :) nefis gözüküyor..
AYLİN HANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK...
Aylinciğimm ellerine sağlık yanında sıcacık çayla puful puful açmalar ne kadar güzel oluyor değil mi çok severek hem yapıyor bir de utanmadan yiyorum:))
Canım ellerine sağlık nasılda güzel
olmuş.Bilsem kahvaltıya gelirdim öpüyorum.
Fotoğraftan bile belli ne kadar yumuşak olduğu. Ellerine sağlık canım. NEfis duruyorlar...
A ! Ben de yapıyorum bu açmadan tarifimiz hemen hemen aynı,harika oluyor gerçekten.Ellerine sağlık .
Ellerine sağlık şekercikim. :)
Çok güzel görünüyor,mutlu günler diliyorum!
Patates hamurlu ekmek denedim ama poğaça-açma hiç yapmadım. En kısa zamanda denemek isterim. Görüntü harika, ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
bende hep bir patates eklerim.gerçekten yumuşacık oluyor.ellerine saglık aylin.
Nefis olmuş ellerine sağlık,mutlaka deniyeceğim.
Aylincim ellerine sağlık tatlım annenlere ve sana afiyet bal olsun
hem açma hemde patatesli daha ne olsun süper
bir daha yaparken dediğiniz gibi patatesi deneyeçeğim.teşekkürler...
aylincim bayıldım nefis olmuş.ellerine sağlık canım...
ımmm Aylin'im bunların tadı süperdır.ellerine sağlık canım.:)Teyzem yapardı böyle pateteslı gercekten yumuşacık oluyor.sevgilerrrrr
Ellerine saglik canim. Benim de kayinvalidem katmer hamuruna patates koyar ve inanilmaz guzel bir lezzet olur. Eminimseninki de oyledir. Ellerine kollarina saglik.
Aylinciğim ne kadar güzel olmuşlar hele bir de patatesli pamuk gibi yumuşacık.Ellerine sağlık canım .Ah olsa da yesem.
Aylin neler yapmışsın açmanın lezzeti her halinden belli oluyor
ellerine sağlık
mmmh ellerine saglik canim nefisss yumusacik görünüyorlar... kocaman sevgilerimle..
yaaaa ama olmaz karnım çok az bu saatte biraz çay ve bu nefis açmalardan istiyorum bana ne bana ne : )
Aylin Hanım ellerinize sağlık, açmalar nefis görünüyor. Bu arada hamura patates ekleme fikri çok hoşuma gitti. Bende en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgilerimle...(Nazife)
Aylincim malzemelerde sunum da muhteşem olmuş ellerinize sağlık canım.Listeme aldım en kısa zaman da deneyeceğim.çok öpüyorum tatlım..
patates hamur işlerine acayip lezzet ve yumuşaklık katıyor, başılıyorum.
ellerine sağlık tatlım..
Kesinliklr patates hamurlara inanılmaz yakışıyor canım
Açmalar şahane
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Bu açma denenir! Süper görünüyor, eminim çok güzel olmuştur. Ellerine sağlık. :)
Kayınvalidemde hamura patates katıyor,gerçekten çok lezzetli oluyor.seninkilerde harika olmuş ,ellerine sağlık canım.
şimdi hamurunu hazırladım şekil verip fırına sürünce neler olacak bakalım...
Yorum Gönder