Aslında bu tarifi bayram tatlısı olarak yayınlamayı düşünmüştüm ama arife günü tarif yazmaya fırsatım olmayınca bu zamana kaldı:)Şekil olarak biraz portakal ağacının meşhur gökkuşağı tatlısından esinlendim.Hamurun içinede biraz hindistan cevizi karıştırdım...Dikdörtgen büyük boy borcamda(en büyük boy değil)bu kalınlığa ulaştım ki benim için en ideal kalınlığı bu ..
MALZEMELER
3 yumurta
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1+çeyrek su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet İçin;
4,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
bir kaç damla limon
Ayrıca;
3 yemek kaşığı antepfıstığı
kaymak
Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım.Su ve şekeri çelik tenceremize koyup koyulaşmaya başlayana kadar kaynatalım.En son içine bir kaç damla limon suyu ilave edip 1 dakika içinde altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Revani için malzemeleri kek yaparken uyduğumuz sıraya göre(önce şeker,yumurta çırpılır sonra sıvıyağ vs.)karıştırma kabımıza alıp iyice çırpalım.Yağlanmış borcamımıza hamurumuzu döküp 175-180 derece ön ısılı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
Pişen kekimizi fırından alalım ve 2 -3 dakika bekleyip soğumuş olan şerbeti kepçe yardımı ile yavaş yavaş tatlımıza ilave edelim ve üzerini bir tepsi yardımı ile kapatıp şerbeti çekmesini sağlayalım.
Revani için malzemeleri kek yaparken uyduğumuz sıraya göre(önce şeker,yumurta çırpılır sonra sıvıyağ vs.)karıştırma kabımıza alıp iyice çırpalım.Yağlanmış borcamımıza hamurumuzu döküp 175-180 derece ön ısılı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
Pişen kekimizi fırından alalım ve 2 -3 dakika bekleyip soğumuş olan şerbeti kepçe yardımı ile yavaş yavaş tatlımıza ilave edelim ve üzerini bir tepsi yardımı ile kapatıp şerbeti çekmesini sağlayalım.
Bu şekilde biraz dinlendirdiğimiz tatlımızın kenarlarını bıçak yardımı ile çıkartıp antep fıstığı ile birlikte rondomuza ekleyelim.Rondoda 10-15 daniye kadar macun kıvamına gelecek olan hamurumuzu istediğimiz şekilde kestiğimiz tatlımızın üzerine tatlı kaşığı yardımı ile koyalım.En son kaymak ve antep fıstığı ile süsleyelim.
Afşyet Olsun...
25 yorum :
Ellerine sağlık çok güzel bir görüntü olmuş.Eminim tadıda harikadır.
Ramazan ayında en çok yaptığım tatlı revani eşim çok sever .
Tarifimiz benziyor hindistan cevizi katmak iyi fikir bende deniyim bir dahakine :)
ellerine sağlık canım...
başladı gene tatlılara:))) aylin yapma lütfen!!! hava soğuyor zaten tatlı tatlı diye sayılıyorum basma damarıma yahu:))) Afiyet bal şeker olsun canım sana...
Goruntuye bakar misiniz, yeme de yanimda yat cinsinden. Ellerine saglik canim.
çok iştahlı görünüyor ellerinize sağlık.sevgiler.
:))Ahh Aylin'im bugün bende tam revani tarifimi yayınlayacaktım dedim ki bir bakayım önce arkadaşlar neler yapmışlarr iyi ki de demişim hemen taslaklara geri gönderdim;)))başka seferee senin tarifi de aldım bu arada ..Bir şey itiraf edeyim ben (şu 35 yıllık:()ömrü hayatımda hiç yemedim revani belki binlerce kere yaptım ama yemedim nedense sevmediğimi düşünüyorum hala:S..Ama görsel o kadar güzel görünüyor ki ye beni ye beni diyor:))Kocamann sevgiler canım...
Sarı Şekerim tatlı krizindeyim enfes olmuş.Revaniye bayılırım za
ten ellerine sağlık tabağı aldım ka
çıyorum.Öptüm kocaman...
Aylincim ellerine sağlık tatlım gerçekten gel ye beni diyor varmı kaldımı geleyim diyeceğim ama çokdan bitmiştir bu lezzetli tatlın..
ellerine sağlık aylincim.tatlın aklımı başımdan aldı.harika.
bu sıralar hep tatlılar var...
allah sonumuzu hayıretsın:))
elıne saglık canım nefıs gozukuyor. ben bunun portakallısını yapıyorum.taslaklarımda var oda cok guzel oluyor.elıne saglık
revani harika olmuş.fıstık ve kaymakta olurda yenmezmi hiç.ellerinize sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
en sevdiğim ve en sık yaptığım tatlı
ellerine sağlık aylincim harika olmuş
bende her zaman büyük boy borcamda yapıyorum ve ideal kalınlığı yakalayabiliyorum eh aferin bana dimi:)) sana daha çok aferin ama yıldızlı:))
ellerin dert görmesin tatlımm:))
öpüyorum..
Canım da nasıl revani istiyordu resmi gördüm mest oldum valla :) Ellerine sağlık canım..
of nefis olmuş bir dilim bana yetmez:))
ellerine sağlık Aylin
Aylin'ciğim muhteşemsin, başka ne diyebilirm ki sana. Sevgiler
Ellerinize sağlık bayramdan sonra ne kadar tatlıya mola verelim desekte tarifleri görünce canımız yine istiyor:)
şerbetli tatlılarla pek aram yoktur ama oglum cok istiyordu bu ara..hatta bayram öncesi bir revanı yapayım dedım ama yapamadım:) ellerıne saglık bende ınce revanıyı sevmem ıdeal kalınlıgı boyle olmalı bence....
kabul edersen bir mim gönderdim sana canım...
çok güzel ya :( bende istiyorum :)
Veee işte revani tarifi:)))
Bu nasıl güzel bir görüntü böyle...ellerine sağlık.
kekine limon rendelenmıyor sanırım
Yok ben koymadım ama isteseniz limon portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz tabi :)
Yorum Gönder