Oturduğum ilçe köfteci ve balıkçılarıyla meşhurdur.Bizimde sık sık gittiğimiz balık restaurantında meze olarak sunulan ve inanılmaz beğendiğim bir ara sıcak var. Dayanamayıp sorduğumda bana karadeniz somonunu kızartıp piyazlık doğranmış soğan ve soya sosu üzerinde servis ettiklerini söylediler bumudur yani dedim :)
Evde denemeye niyetlendiğim akşam balıkçıda istediğim gibi somon bulamadım dilim halinde vardı,bende almaktan vazgeçip aynısını tavukla uyguladım.Sonuç mu eşim bir parça ver yeter deyip çok güzel olmuş diyerek 4 parça yedi .
Sadece tavuğun kızarması 5 dakikamızı alıyor o kadar ,evde yemek olmadığında deneyin derim.Uygun somon bulduğumda mutlaka onuda paylaşacağım....
4 ince dilim tavuk göğsü
4 adet inceltilmiş kemiksiz tavuk pirzola
yarım çay bardağı süt
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı sıvıyağ
Pane İçin;
Pane İçin;
3 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tuz(soya sosunuzun tuz oranı yüksekse tuz kullanmayın)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızıbiber
bir tutam köri
Vaktimiz varsa tavuklarımızın üzerine yarım çay bardağı süt koyup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Tavuk parçalarını önlü arkalı iyice mısır unlu harca bulayalım.Yağımızı orta hararetli ısıda kızana kadar bekleyelim.
Bu sırada bir soğanı piyazlık doğrayalım ve servis tabağına alıp üzerine soya sosu dökelim.Tavuklarımızı kızgın yağda arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirelim ve maşa ile alır almaz soya soslu soğanın üzerine bırakalım.
Servis yaparken tabağa bol bol soya sosu ve soğan gelecek şekilde servis yapalım.
Servis yaparken tabağa bol bol soya sosu ve soğan gelecek şekilde servis yapalım.
Afiyet Olsun....
21 yorum :
Harika görünüyor, deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
eline sağlık canım
listeye alındı :))
Çok beğendim bende. ellerine sağlık canım bunu deneyeceğim inşallah..
nefissss olmuş canım.resim çok cezbedici.ellerine sağlık.sevgiler.
nefis..
Ellerıne sağlık...
Bereketı bol olsun.
nefis bir şey ,ellerine sağlık canım...
enfessss.gorununtu sahane,lezzetine suphem yok,ellerine saglik,sevgilerle.
ellerine sağlık aylinim..
senn muhteşem bir gurmesinn..
bizlere farklı lezzetleri tattırdığın için çok teşekkürler..
muhabbetle canım..
çok güzel gözüküyor,çok merak ettim tadını...
Süper olmuş ellerine sağlık,sevgiler
köfte ve balıkçıları meşhur yer diyince Tuzla geldi aklıma.
yemek nefis görünüyor eline sağlık.
Bende evde tavuk,balık kızarttığım zaman piyazlık kestiğim soğanların üzerine koyarım ama soya sosunuda mutlaka deneyeceğim..
Lezzetine,lezzet katmıştır.
Ellerine sağlık canım..
bizim evde de çok sevilir tavuk bu tarifi deneyeceğim eminim güzel olacaktır.
ellerine sağlık:)
merhaba,
blogun ilgimi çekti ve seni hemen izlemeye aldım ...
sevgiler...
banada beklerim...
yemeğin çoook leziz gözükor ellerine sağlık...
Yine nefiss görünüyor.Tavuğu mısır unu ile kızartmayı hiç denememiştim. Paylaşım için teşekkürler.Ellerinize sağlık.
enfes enfes misafire vermek için ideal ellerine sağlık canım afiyetler olsun :))
e çok pratikmiş gerçekten denemeli paylaşımın için sağol aylinciğim. sevgiler hayırlı cumalar tatlım...
denemeliyim mutlaka canim...
sevgiler
HER ZAMAN Kİ GİBİ YİNE GÜZEL BİR TARİF VERMİŞSİNİZ..ELLERİNİZE SAĞLIK...SEVGİLER:)
elınıze saglık denedım ve cok begenıldı tabıkı bende cok begendım sızın sayenızde yenı bır tat ıle tanısmıs ve lısteme eklenmıs oldum.tesekkurler...
Ellerine sağlık.
Bu akşam deniyoruuumm..
Kopyacı anne Çiğdem
Yorum Gönder