20 Haziran 2012 Çarşamba

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması
Aslında sitede girit kabağı dolması var ancak fotoğrafını sevmediğim için tekrar yayınlamak istedim.Bir süre önce kilosu 4-5 tl olan girit kabağını artık 1-1,5 tl ye bulmak mümkün....

Girit kabaklarını kızartma veya yemek olarak değerlendirebilirsiniz.Evinize hiç almadıysanız deneyin derim bu sevimli tombik kabakları :)



Girit Kabağı Dolması
6 adet girit kabağı (orta boy)
****
250 gram kıyma
1 adet soğan(incecik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç (veya pilavlık bulgur)
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
nane,kırmızıbiber,karabiber,tuz(miktarlar isteğe göre)
dereotu,1 diş sarmısak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzememizi hazırlamak için kabaklar hariç diğer bütün malzememizi iyice yoğurun.


Kabaklarımızın şapka kısımlarını kesip kenara ayırın.İçlerini tatlı kaşığı yada kabak oyacağı ile çıkartın.(içi ile mücver veya kabaklı makarna yapabilirsiniz)


Hazırladığımız iç malzememiz ile içini tuzladığımız kabakları 1 parmak boşluk kalacak şekilde çok sıkıştırmadan doldurun.


Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun.Kısık ateşte kabakları üzerlerine yerleştirip şapkalarını takın ve 2 su bardağı sıcak su ile tuz ekleyin.Yaklaşık yarım saat dolmaların pişmesi için yeterlidir.

Pişen kabakları servis tabağına alıp yoğurt ve isteğe bağlı olarak salçalı sos ile servis yapın.


Afiyet Olsun....

18 yorum :

Başak dedi ki...

Çok şık ve leziz görünüyor. lezzetli bir kabak arada yaparım. Afiyet olsun. sevgiler..

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, sevgiler

Mahzun Prenses dedi ki...

Girit kabağı ile yapılan dolmayı ben de çok seviyorum. Bir kere de toprak tenceredepişirin, lezzetine doyulmuyor. http://mahzunprenses.blogspot.com/2011/06/bahari-bekleyen-kumrular-gibi.html

Selamlar

umutluhayat dedi ki...

çok severim.ellerine sağlık canım.

casminella dedi ki...

hiç denemedim ellerine sağlık.

uğurböceği dedi ki...

pazarda görmüştüm ama almamaıştım.bir daha kine alır denerim.
elleirne sağlık

TURUNCU TATLAR dedi ki...

offf ya çok nefis görünüyor ellerine sağlık..

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM. COK LEZZETLİ VE HİFİF BİR YEMEK GÖRÜNÜYOR. AFİYETLE KAL

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Tatlım, ben de top kabak dolması olarak yayınlamıştım, pek güzel olur. Ben de bulgurla yaparım, ellerine sağlık:)

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

iştah açıcı bir lezzet, kabak dolması her zaman favorim olmuştur, çocuklar da sevdiği için çok hoşuma gider, ellerine sağlık...

Saglıklımutfak dedi ki...

Bende vaktiyle peynirli yapmıştım. Yarın alıp yeniden yapayım bari ;) Eline sağlık canım

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Aylincim merhabalar,bende hic yapmadim gercekten bu kabaklari hemen denicem,cok tesekkürler ellerine saglik canim...

ŞÜKRAN dedi ki...

Aylinciğim bu tombik şirineler benimde çok hoşuma gidiyor en güzel de dolması oluyor. ben eğer fırsat bulursam birde içini oyduktan sonra kızartarak içine farklı bir salata koymayı planlıyorum örneğin mısırlı ve renkli biberlerden oluşan ama çok sulanmayan bir patates salatası mesela. ne dersin. bu sıralar hayaller düşünceler çok da icraat yok hala çok toparlanamadım.. kocaman sevgiler..

ebru dedi ki...

Aylincim ben de çok seviyorum kabak dolmasını hele ki bu minik şirinlerle yapılanını. Ellerine sağlık canım.

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık canım
sevgiler

aslı dedi ki...

Sunumu bile ayrı güzel oluyor. Ellerine sağlık Aylincim, nefis görünüyor:)) Afiyet şeker olsun...

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

bu çok estetik bir kabak :) fotoğraflaması çok keyifli. ellerine sağlık Aylin.

LookbookUnlimited dedi ki...

gerçekten çok güzel görünüyor :) ben kabakların içlerini de kavurup harcına katıyorum, kaybolup gidiyorlar zaten.

http://www.lookbookunlimited.com/