Fırında Patlıcan Yemeği |
Fırında Patlıcan
3 adet patlıcan
400 gram kıyma
1 küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 kapya kırmızı biber
tuz,karabiber
arasına;
3 adet yeşil biber
1 adet domates
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyup kalın olacak şekilde yuvarlak yuvarlak keselip ve tuzlu suda bekletin.
Soğan,kapya biber ve sarmısağı rendeleyin.Kıyma,tuz ,karabiber ve rendelenmiş sebzeleri karıştırıp iyice yoğurun.
Fırın kabını yağlayın.Herbir patlıcanın üzerine ceviz büyüklüğünde kıyma koyup üzerine tekrar patlıcan koyun ve bu şekilde fırın kabına bütün malzeme bitene kadar dizin.Boş kalan yerlere iri doğradığınız domates ve yeşil biberleri serpiştirin.
Sos malzemelerini çırpıp patlıcanların üzerine dökün.Fırın kabını aleminyum folyo ile kaplayıp önce 180 derecede yarım saat sonra folyoyu alıp 200 derecede suyu istediğiniz kadar azalana kadar (20 dk)pişirin.
Afiyet Olsun...
20 yorum :
Çok güzel gözüküyor eline sağlık :)folyo yerine pişirme kağıdı kullanıyor oktay usta Bende onu kullanacağım bundan sonra:)
Bu yemeği bende yapıyorum yine oktay ustadan öğrenmiştim :) Patlıcan belbağlı olarak biliyorum ismini bir malatya yemeği..
Çok lezzetli oluyor gerçekten uzun zamandır yapmamıştım aklıma getirdin :)
MErhaba ben oktay ustayı pek takip etmiyorum ama beli bükük felanda diyorlar bu yemeğe.Ancak mesela ben içine kapya biber rendeledim maydanoz kimyon koymadım vs tarife bakılırsa böyle ufak detaylardan ayrılıyor zaten yemek isimleri :)
vayyyyy.süper bir görüntü canım.nefis olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiyle kal.
Haklısın en ufak ayrıntı isim değiştiriyor..Ben ilk defa orda izlemiş yapmıştım başka şekil yapanıda görmediğim için sadece bu isim kullanılıyor zannediyordum :) bende bogumda paylaşmıştım bunu ama mesela bende üzerine salçalı sos yapmıştım orjinalide sade suyla pişiyordu benim damak tadıma uymadı :)
yanında da bulgur pilavı ve cacık olduğu sürece patlıcana bayılanlardanım...çok güzel görünüyor...ellerinize sağlık
Tabloya bakın ve hizaya gelin.... Lütfen.... Ellerine sağlık fıstığım:))
Mmmm oruçluyken senin bloguna bakmak çok riskli canım. Zira insanın aklı başından gidiyor. Oruç tutmak daha da zorlaşıyor. Maşallah yine çok şık görünen nefis bir yemek yapmışsın. Ellerine sağlık. Sevgiler...
harika bir yemek ..biz aynısını salça sos olmadam yaparız...o da harika olur..ellerinize sağlık
Ben hem patlıcanları hem köfteleri önceden kızartıp diziyordum fırın tepsisine.
Bu şekilde çok şık ve pratik bir patlıcan yemeği olmuş.Elinize sağlık..
Not: Alüminyum folyo kullanmamanızı öneririm. Yüksek ısıya maruz kalan alüminyum folyoda risk yükselir ve olduğu gibi besine geçer. Fırın pişirme kağıdı veya torbası tercih etmeniz en sağlıklısı...
Zeugma o şekilde fazla ağır oluyor bu şekilde denemeni tavsiye ederim :)
Birde zaten dikkat ettiysen bende yanmaz fırın torbası kullandım :)
Ayşegülcüm aslında sadece yağ dolaştıtılanıda var birde kıymanın içinde sadece tuz ve karabiber oluyor o zaman onun adıda patlıcan kebabı oluyor - muş :))
Dikkat ettim, evet..
Ama alüminyum folyo kalmadığı için torba kullandığını yazmışsın.
O yüzden ekledim :))
İnsanlar çok büyük ölçüde yaptıklarında fırın torbasını zor kullanırlar.Birde pişirme kağıdı daha mantıklı aslında dimi
çok lezzetli bir tarif pişirme torbası daha sağlıklı dediğiniz gibi ellerine sağlık
ellerine saglik, hayirli ramazanlar.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor kaç gündür benimde aklımdam geçiyordu böyle birşey denemek iyi oldu tarifinden faydalanıcam.
yorumlar sayesinde de bilgilendim folyo out,pişirme kağıdı in :)
ellerine sağık patlıcan kebabı sandım okurken yarınki menüm sayende hazır :)
Çok güzel olmuş yaa, ellerinize sağlık. İftarda fazla kaçırdığı için Sahur yapmamaya kararlı ben sanırım bu fotoğraflar yüzünden dayanamayacağım.
eline sağlık lezzetini neredeyse aldım:)
hayırlı ve bereket dolu ramazanlar dilerim...
Bir dilim mutluluk paylaşmak dileğiyle:))
eline sağlık
Yorum Gönder