18 Temmuz 2012 Çarşamba

Fajita (Soğanlı- Biberli Et)

Fajita Tarifi

Şükür kavuşturana demeyi çok isterdim ancak tatilden geleli uzun zaman olmasına rağmen bir türlü mutfağa girmeye fırsat bulamıyorum.Abartmıyorum son 1 aydır mutfakta yaptığım tek yemek bu!Birde cumartesi magginin finali için patlıcan közledim ama o sayılmaz sanırım :)

Akşamları işten eve gittiğimde soğan ,biber vs yi tavaya atıp her seferinde farklı bir şeyler ekleyerek kendime göre basit ama lezzetli şeyler çıkartırım ortaya.Ama hiçte kendimce değilmiş ben o sıralarda dünya mutfağına açılmışımda haberim yokmuş :))


Dün akşam ben bu yemeği yaparken telefonda konuşurken eşim bile Aylin'de iyi mutfakta fajita yapıyor deyince! Anladımki eti dilimleyip biber soğan eklemenin evlerimizde bile adı bu olmuş artık :)Eh elimize sağlık!




Fajita(Biberli -Soğanlı Et)


500 gr bonfilelik dana eti

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

1 büyük kuru soğan

2 diş sarmısak

2 adet kapya biber

2 adet yeşil sivri biber

1 adet sarı biber(yoksa koymayın zaten ucuz bir biber değil!)

2 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı barbekü sos

Varsa 1 çay kaşığı fajita baharatı

biraz tuz,kekik,kırmızı biber

Lavaş ekmeği&Tortilla


Etleri ve sebzeleri ince uzun doğrayın(jülyen).Etlere 3 kaşık sıvıyağ ekleyip biraz dinlendirin. Tavanızı ısıtıp orta ateşte etleri yarı yarıya pişirin.Daha sonra tereyağ,soğan ve biberleride ekleyip arada tavayı sallayarak pişirmeye devam edin...Soya sosu ,barbekü sos ve baharatları ekleyip lavaş ekmekleri ile sıcak sıcak servis yapın.


Afiyet Olsun....


Not:Barbekü yoksa 2 yemek kaşığı ketçap+1 kesme şeker koyabilirsiniz.Barbekü sos kullanmak zorunda değlsiniz ama benim en sevdiğim sostur kendisi :)

16 yorum :

Gurme Şirine dedi ki...

bu yemeğe hayır diyemem...
ayıla bayıla havad karada mideye indiiririm...
miiiis miiis...
elleirnize sağlık...
kocaman sevgiler...

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık canım

siyahbeyazmutfak dedi ki...

çok hoş görünüyoor ellerine sağlıkkk

sarımutfak-hande dedi ki...

bende sık sık fajıta yaparım ailecek bayılırız
ellerine sağlık çok güzel görünüyor hamarat arkadaşım

Hayatın Tatları dedi ki...

evde gerçekten kolaylıkla hemen yapılacak şık bir yemek. bende sık yaparım ve dediğin gibi bazen çok sıradan olduğunu düşündüğümüz şeyler aslında dünya mutfağı için önemli şeyler olabilir1 ellerine sağlık canım bu arada hoşgeldin :)

Aycan dedi ki...

canımcım hoşgeldim. özledik valla seni.
Yaratıcısın vesselam ne diyeyim.

öpüyorum.

PaSaSofraM dedi ki...

kendisi yabanci gelmedi ama adini ilk duydum :))
adi herneyse tadi cok lezzetli görünüyor ellerine saglik.

sedeff dedi ki...

Elinize sağlık, nice keyifli yemeklere :)

komançi dedi ki...

olsada yesek :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Fotoğrafların bir harika.
Makinanı öpmek istedim.

Eline sağlık.

Kıskanç anne Çiğdem

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünyor caım.çok et yemediğim halde canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

Nilgün Komar dedi ki...

ellerine sağlık

Tümay Öztürk dedi ki...

Ohhhh nefissss! Dönüşün muhteşem oldu arkadaşım:) Ellerine sağlık:)

Tarifkolik dedi ki...

Rabbim hepimize Ramazan ayını hayırla geçirmeyi nasip etsin.
İsrafdan ve gösterişten uzak sofralarımız olsun inşallah. Hayırlı Cumalar..

www.tarifkolik.com

!!!!!!!!!!!mintininmutfağı!!!!!!!! dedi ki...

ellerine sağlık sevgili arkadaşım.hayırlı iftarlar hayırlı ramazanlar diliyorum.

Blogs dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com