Zeytinyağlı baklayı o kadar çok severimki bu sene çıktığını duyar duymaz internetten satın aldım.E haliyle bu tarz sebzelerin internetten alınamayacağına bir kez daha karar verdim.Zira bembeyaz olması gereken baklam üzerindeki lekeler sebebi ile sanki biraz kara oldu ve karalık baklada arzu edilen bir şey değil :)Siz satın alırken buna dikkat edin mutlaka.
750 gram bakla
1 büyük kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
yarım demet dereotu
Baklaları taze fasülye gibi evvela başlarını sonra yanlarını temizleyerek iki veya üçe bölün ve limonlu suya atın.
Zeytinyağı tencereye koyun ve yemeklik doğranmış soğan,tuz ve şekeride ilave edip soğanları sarartın.
Baklaları da koyup tencerenin kapağını kapatın.Baklalar hafif sarardığında içinde 1 tatlı kaşığı unu erittiğiniz 1,5 su bardağı suyu ve dereotunun kalın sap kısımlarını tencereye koyun.Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.Piştiğinde kalın dereotu saplarını alın.
Soğutup sarmısaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.
Afiyet Olsun.
Not:daha yağlı seviyorsanız zeytnyağını bir çay bardağı kadar kullanabilirsiniz.Dereotunun sapları dereotu kokusunun baklaya daha çok işlemesini sğalıyor.
11 yorum :
Ellerine sağlık canım. Ama maalesef şu dünya üzerinde yemediğim yiyemediğim tek sebze:( Allahtan kızım hastası birde sarımsaklı yoğurt dökünce kendinden geçiyor. Hayırlı Cuma'lar.
ellerize sağlık enfes görünüyor:)ben çok severim tarifi deneyeceğim sevgiler
ben sevemiyoruuummmm hıhımmm evett:)
ellerine sağlık aylincim:)
sevgiler..
Çok severim. Kara mara, sizinki de güzel göründü gözüme.
Elinize sağlık.
olsada yesekkkkk
Bir ara o kadar çok yemiştim ki, mide fesadı geçirecektim. Zamanının geldiğini bilmiyordum. Annem haşlayıp sıktıktan sonra kavurur.
bir de ben üstüne limon yanına da taze sarmısak seviyorum.
eline sağlık
resim çok güzel,kesin tadı da güzeldir.
Deneyeceğim Bakalım :)
Rahmetli babacığım çok severdi, annecimde bol bol pişirirdi, bende bayılırım yoğurtla yemeye ve iç baklasınıda çerez gibi tüketiriz, ellerine sağlık.
yaa çok severim ben bu yemeği..üzerine sarmısaklı yoğurtda döküyorum ..ellerinize sağlık..nefis gözüküyor..
ellerine sağlık canımmm eşim pek yemediği için ben canım istediğinde mutlaka misafir çağırıyorum... :)
Sevgiler
Evren
Yorum Gönder