6 Mayıs 2013 Pazartesi

İstiridye Mantarlı Makarna


    Buraya yazdım mı bilmiyorum ama bir kaç senedir süredir kültür mantarı yiyemiyorum. Kültür mantarının yetişme ortamı ,kokusu her birşeysi beni kendinden itiyor çünkü ....

   Hal böyle olunca mevsimsel olarak çıkan kanlıca mantarı favorim olurken, sadece semt pazarında bulabildiğim istiridye mantarı ikinci sırada tercih ettiğim mantar türü oluyor.Şekil olarak bu mantarı kullanamadığım tariflerde ise kestane mantarını tercih ediyorum.Rengi biraz koyu ama olsun :)


   Bu sefer mantara bir su bardağı haşlanmış kepekli makarna da ekledim.Bence sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda öğle yemeğinde tercih edilen böyle bir tabağın zararı yok.Bu lezzetli mantarı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.





İstiridye Mantarlı Makarna (2 porsiyon)

Yarım kilo istiridye mantarı
1 kırmızı kapya biber
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı mısır
1 su bardağı çiğ kepekli makarna
2 yemek kaşığı soya sosu
karabiber
arzu ederseniz biraz kıyılmış dereotu


   İstiridye mantarlarının yaprak kısımlarını koparıp kök kısımlarını ayırın (kökleri çok geç pişiyor)Yaprakları akan suda yıkayıp varsa sebze kurutucuda kurutun yoksa bez ile iyice suyunu alın çünkü bu mantar türü çok su çekiyor...

   Döküm veya teflon tavanızı ısıtın. Sıvıyağ ve rendelenmiş 3 diş sarmısak ile birllikte ince doğradığınız mantar yapraklarını tavaya atın.Mantarlar suyunu salıp çekince içerisine yarım ay şeklinde doğranmış kırmızı biber ve kuru soğanı ekleyin.

   1,5 litre kaynamış tuzlu suda kepekli makarnayı haşlayıp süzün,ancak makarnayı lütfen yıkamayın.

   Mantarların içine soya sosu,mısır ,biraz karabiber ileve edin.Haşlanmış kepekli makarnayı da tavanıza ilave edip bir iki çevirin.

   Servis tabağınıza aldığınız makarnanızı dilerseniz dereotu ile süsleyip servise sunun.

   Afiyet Olsun.

   Not:Mantarın kök kısımlarını çorba yapabilir veya aynı şekilde ancak 1 su bardağı su ekleyip daha uzun süre pişirerek kullanabilirsiniz.

3 yorum :

Nilgün Komar dedi ki...

off acıktımmmm :)

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Enfes bir görüntü. Ellerine sağlık...

Esra dedi ki...

istiridye mantarına bayılırım ben de.. tadı o kadar güzel ki kültür mantarı tatsız kalıyor ona göre. Aslında fiyatları da aynı sayılır ama nedense her yerde bulunmuyor istiridye mantarı.

Makarna da enfes duruyor, ellerine sağlık :)

Esra