10 Eylül 2013 Salı

TAVADA PİZZA (Tencere Pizzası)


  
 Sipariş etseniz daha uzun sürede gelen hazır pizzadan daha lezizini evde  yapmak mümkün. Nasıl mı? Tavada tencere pizzası ile tabiki :) Hem fırını yakmadan hem de çay demlenene kadar hazır olan bu pizza pratik ve çok nefis .
   Hamuru yumuşacık olan bu pizzayı mutlaka deneyin derim.



TAVADA PİZZA(Tencere Pizzası)

1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un

Üzeri İçin ;

1 yemek kaşığı sulandırılmış domates salçası
kuru fesleğen

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase şarküteri ürünü (sucuk veya kavurma, veya sosis vs.)
8 adet cherry domates
2 adet sivri biber
10 adet turşulu  yeşil zeytin veya siyah zeytin






   Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin.
   Yağladığınız tavaya hamuru yine yağladığınız ellerinizle iyice yayın. Üzerine sulanmış salça ve arzuya göre fesleğeni serpiştirin.
   Kaşar peyniri hariç üst malzemesini dilediğiniz gibi döşeyin. En üste kaşar peynirlerini serpip ocakta en küçük gözde ve en kısık ateşte yaklaşık kapağı kapalı olarak 12-15 dakika pişirin. Pişerken arada altını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.


   Afiyet Olsun

2 yorum :

Nursevin Sönmez dedi ki...

Kabartma tozu ile pizza hamuru çok çıtır güzel oluyor. Birde tavada denesem hiç fen aolmaz evet. Oğlum hergün olsa yer. hatta her öğün. ellerinize sağlık

Serap dedi ki...

Nefiss görünüyor. Ellerinize sağlık.