5 Mayıs 2014 Pazartesi

Pratik Fırın Tavuk


Normal şartlar altında fırın tavuğu genelde ya yanmaz fırın poşetinde yada ön haşlama yapmadan yaparım.Ancak bazen vakit sıkıntısı  suyunu kullanmak için düdüklüde 15 dakika kadar haşlayıp daha sonra fırınlıyorum.

Bu  sefer üzeri bol limonlu oldu,bu kızarmasına yardımcı oluyor.Dahada kırmızı olsun isterseniz bir kaşık yoğurt ve yarım kaşık domates salçasıyla tavuğu ovabilirsiniz.




Pratik Fırın Tavuk (Düdüklü ve Fırında)

1 adet bütün tavuk
1 orta boy kurusoğan
3 adet orta boy patates
tuz,çekilmiş karabiber
1 limon
1 çay kaşığı bal
Taze kekik
1 yemek kaşığı tereyağ

Tavuğu iyice yıkayıp düdüklüye yerleştirin.Kabukları soyulmuş soğan ve patatesleri tavuğun üzerine koyun.3 bardak kadar su,tuz ve karabiber ekleyip düdüklü kaynadıktan sonra 15 dakika pişirin.

Yarı haşlanan tavuğunuzu fırın kabına alın.Patates ve soğanları içerisine yerleştirin.1 limon suyunu sıkarak her yerini limon suyuyla ovun.

Arzu ediyorsanız biraz balla'da üzerini iyice ovun.Yarım çay bardağı kadar tavuk suyunu da fırın kabının içine koyun.1 kaşık yumuşamış tereyağı tavuğun üzerine parça parça yerleştirin.

200 derece önceden ısıtılmış fırına attığınız tavuğun üzeri kızarana kadar pişirin.Son bir kaç dakika üzerine  taze kekik  serpiştirin.

Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.




1 yorum :

kalpkurabiye dedi ki...

merhaba Aylincim,
ellerine sağlık tavuğun nefis görünüyor pek yapamıyorum böyle tavuk annemin daha çok ilgi alanında :) o yapıyor biz yiyoruz :D
afiyetle..