30 Mayıs 2014 Cuma

Tahinli Çelenk Çörek


Tahinli lezzetleri çok sevdiğimiz malum.Sitede daha evvel tahinli çörek tarifini vermiştim ancak bu seferki hem şekil olarak pek güzel hemde cevizli....

Misafir sofralarına çok yakışacağını düşündüğüm bu tarifi yapıldığında soğur soğumaz poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz.

Yapım aşamalarını fotoğraflamaya çalıştım umarım deneyip beğenirsiniz.



Tahinli Çelenk Çörek

1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un

İç Harcı;
1 su bardağı tahin
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;
1 Tatlı kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
biraz tozşeker


3 su bardağı unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.Ilık süt,su,şeker,tuz,mayayı ortasına koyup yavaş yavaş un ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edin.Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalandırın.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın dikdörtgen şeklinde açın.Kenarına çok gelmeden uzunlamasına 6 tane çizgi atın (fotoğraftaki gibi)Üzerine  iç harçtan sürüp rulo yapın.Ruloyu biraz uzatın ve burarak kıvırıp tepsiye yerleştirin.

Pekmezle suyu çırpıp her bir çöreğin üzerine biraz sürün.Birazda toz şeker serpiştirip 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.


4 yorum :

Unknown dedi ki...

Harika gorunuyor. Ellerinize saglik...
Sevgiler...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Benim tahinli çörek yapımım daha farklı ama sizinkini çok sevdim ..Daha prtaikmiş,bundan sonra bu şekilde yapacağım..ellerinize sağlık..

Zeugma dedi ki...

Çok güzel bir tarif gerçekten.
Ben akşamüstü denedim ama sararken bocaladım. Çünkü rulonun hangi taraftan sarılacağını bilemedim. İç malzeme dökülünce anladım. Bence o kısma açıklık getirin.
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Cok begendim.ellerinize saglik.bende blogumda paylastim.tahinli corek tari ama sizinkinin sekli cok hos.