Annemin Antalyadan bir arkadaşı olan Emine Teyze taze fasülyeyi her gidişimizde barbunyalı pişirirdi senelerdir.Nedense bir kere bile evde bu şekilde pişirmek aklıma gelmemişti.Dondurucuya stokladığım barbunyalarımdan 1 poşetin içinde çok az olduğunu görünce hemen bu şekilde deniyim dedim ...Sonuç artık fasülyeler hep barbunyalı yapılacak:)
Malzemeler
750 gram taze fasülye
3 avuç kadar barbunya
2 domates
1 soğan
5 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Düdüklümüze yağ,yemeklik doğranmış soğan,barbunya,taze fasülye,sarmısak ve domates salçasını ekleyip domatesin kabuklarını soyup küp doğrayana kadar kavuralım.Doğranan domateslerimizi tuz ve şekerimizide ilave edip biraz daha kavuralım.1 su bardağı sıcak suyuda ekleyip (sulu olmasın)düdüklümüzün kapağını kapatalım ve düdük ötmeye başladıktan itibaren 12 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.Ilık veya soğuk olarak servis yapalım...
Düdüklümüze yağ,yemeklik doğranmış soğan,barbunya,taze fasülye,sarmısak ve domates salçasını ekleyip domatesin kabuklarını soyup küp doğrayana kadar kavuralım.Doğranan domateslerimizi tuz ve şekerimizide ilave edip biraz daha kavuralım.1 su bardağı sıcak suyuda ekleyip (sulu olmasın)düdüklümüzün kapağını kapatalım ve düdük ötmeye başladıktan itibaren 12 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.Ilık veya soğuk olarak servis yapalım...
Afiyet Olsun...
55 yorum :
güzel fikir ilkkez gördüm bende deneyeceğim
Güüüünaydııııın Ankaradan ,Selamlar ,,Sevgiler,, Enteresan kırkyıl düşünsem aklıma gelmezdi sanırım bu tarif, kuşkusuz tadı çok güzeldir Emine teyze senelerdir yaptığına göre :)Aylinciğim en kısa zamanda bende deneyeceğim.Yeni tadları denemeyi seviyorum..
taze fasulyeyi ve barbunyayı biraz zorla yiyen biri olarak belki ikisi bir arada denersem olabilir :)
Deneyelim o zaman biz de..
Evet, bizim buralarda yapılır. Beyaz barbunya ve Ayşe Kadın fasulyeyi tavsiye ederim.
ayyyyy çok güzel fikir bizim evdede böyle yapılacakk:))
ellerine sağlık Aylinciğimm:))
Biliyorum çok lezzetli oluyorlar.Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Lulu'm deyimi ile babiyli fasulye !
Ben de yaparım ve kızım bayıla bayıla yer.
Ellerine sağlık bereketi bol olsun.
İkisini bir araya getirmek hiç aklıma gelmezdi. Ellerine sağlık
İlk kez duydum ve gördüm,ellerine sağlık, lezzetli olduğuna eminim,sevgilerrr.Öptüm....
Canım ellerine sağlık, değişik geldi ikisi bir arada hemen deneyeceğim çünkü ikisini de çok severim:))
Barbunyaya da fasülyeye de ayrı ayrı bayılırım.İkisini birleştirmek güzel fikir.Ellerine sağlık.Kesin lezzetli olmuştur.
Günaydın Sarı Şekerim bende bilirim
harika olmuş ellerine sağlık afiyet
ler olsun.Kocaman öpüyorum.
ben de ilk defa görüyorum böylesini, eminim lezzetli olduguna. ellerine sağlık
güzel bir fikir mutlaka denemeliyim. ellerine sağlık
ellerine sağlı. Ben de böyle yaparım çoğunlukla. Çok severim barbunyalısını. Hatta çocukluğumda annem içine az patates eklerdi ben de yaparım öyle.
Annecim yapardı ben çocukken :) Eline sağlık Aylin cim
benim bildiğim genelde karadenizliler bu şekilde yapıyor,güzel oluyor ama ben ayrı ayrı soğuk soğuk yemeden yanayım :) ellerine sağlık,afiyetler olsun..
İkisinede bayılırım..
Hiç birlikte düşünmedim :)
Süper olmuştur ellerinize sağlık..
Hemen hafta sonu denemeliyim :)
aaa ilk defa gördüm barbunyayla taze fasulyeyi neden olmasın ikisi de aynı aileden denemeli evet teşekkürler canım
İkisinide çok severim hiç de duymadım deneyeceğim ellerine sağlık sevgiler...
Ben de bu yaz ilk kez denedim.Yazlıktan bir komşumdan öğrendim.Süper oldu.Herkese tavsiye ederim.Ellerine sağlık.Çokkk öptüm.
Ben de bu yaz ilk kez denedim.Yazlıktan bir komşumdan öğrendim.Süper oldu.Herkese tavsiye ederim.Ellerine sağlık.Çokkk öptüm.
sen tamam diyorsan denenebilir...Ellerine sağlık
Harika görünüyo ellerinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim,sizin önerileriniz çok hoşuma gidiyo teşekkürler tekrar
sevgiler
Antalya'da yaşayan biri olarak çok tanıdık, ben yapmam ama etrafta çok yapılır. Antalya'nın meşhur, pek kıymetli beyaz barbunyası (ben hiç sevmem, benim için barbunya demek alacalı demektir) ile. Eminim seninki de pek güzel olmuştur. ellerine sağlık...
ilk kez duydum ama denicem sen yaptıysan güzel olmuştur.
enteresan ben de Antalya da yaşıyorum ama ilk kez duydum ve gördüm..resimler süper ..ellerine sağlık..sevgiler
Bende bir dahakine barbunya ile deneyeceğim! Süper fikir:) Ellerine sağlık canım:)
Bizim evin de vazgeçilmezidir barbunyalı taze fasulye. Ama ille de ayşe kadın fasulye ile.
Bir de üzerine bergama tulumu rendesiyle...
Karadeniz kültüründe bulunan bir yemek. Süper olmuş, yanına bulgur pilavı ve yayık ayranı...:)
Ellerinize sağlık.
fasulyeyi böyle pişirmek hiç aklıma gelmemişti mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık Aylincim
sevgiler
Öncelikle ellerinize sağlık.
Bir deniz kıyısı şehrine yerleştim ve tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.
Aileye Sevgi ve selamlarımla..
SEVGILI AYLIN BU TARIFINI GÖRÜNCE ESKI GÜNLERE DÖNDÜM .BENİM ANNEMDE AYNI BÖYLE YAPARDI FASULYEYI RAHMETLI.BİZ PAZARDAN HEP YARI YARIYA ALIRIZ ,FASULYE VE BARBUNYAYI KARIŞIK DAHA LEZZETLI OLUR,AMA BENİM EŞİM SIRF BARBUNYA OLANINI TERCIH EDER HER ZAMAN
sanırım karadenizliler böyle yapar daha çok.
denemek gerekli:) ellerine sağlık canım..
Hiç denememiştim. Taze fasulye de barbunya da bu aralar kendim yetiştirdiğimden bol bol var. Deneyeceğim, ikisini de çok severim zaten, birarada güzel olacaktır:)
ellerine sağlık aylinim şimdi resmini görünce aklıma geldi bizim oralarda yaparlardı bunu ben unutmuşum en kısa zamanda yaparım.
afiyetler olsun.
Annem de böyle yapar Aylin'ciğim.
Enfes görünüyor..
Şifa olsun sizlere :)
Benim komşum da bu şekilde pişirir, harika bir lezzet oluyor gerçekten. Ellerine sağlık, nefis görünüyor.Afiyet olsun.
Sevgiler.
Benim komşum da bu şekilde pişirir, harika bir lezzet oluyor gerçekten. Ellerine sağlık, nefis görünüyor.Afiyet olsun.
Sevgiler.
nefis olmuş ben ve annemde böyle pişiririz hatta mevsiminde börülce de koyarız. ellerine sağlık
sevgiler..
Aylinciğim eline sağlık canım
İlk defa duyuyorum ama mutlaka deneyeceğim
sevgiler
aylinim gül yüzlüm elcağızlarına saklıkçikisini bir arada hiç denemedim ama eminim enfes olmuştur.denemek lazım.bu güzel fikir için teşekkür ediyorum canım.sevgiler...
nefis görünüyor canım benim ellerine güzel gönlüne sağlık.çok öpüyorum.sevgiler...
Hiç denemedim,ama sen güzel diyorsan en kısa zamanda denenecek :) ellerine sağlık canım....
aynen hayatım bende genelde fazulyeyi barbunyayla pişiririm...ellerine sağlık ....kadehlerinde çok şık:)))) öpüyorum sevgiler
aa iki fasulye bir arada pratik hatun :)))ellerine sağlık nefis görünüyor
bu arada istediğin poğaça olsun sen gel yeterki yaparım tebii gülüm
Kayınvalidem de böyle yapıyor gerçekten çok lezzetli oluyor.
Sevgiler
Sevgili Aylin sende görünce benim de aklıma Ayşe Teyzem geldi. O da öyle pişirirdi. Hatta geçen gün annemlede konuştuk. Ayşe Teyzenin taze fasulyesi diye ama bir türlü denemedik. Çok lezzetli olur. Ellerine sağlık.
aylincim ellerine sağlık. bende geçenlerde bi arkadaşta yemiştim hoşuma gitti hiç denememiştim en kısa zamanda tarifinden yararlanıcam...
ELLERİNE SAĞLIK İLKKEZ DUYDUĞUM BİR TARİF..
SEVGİLER
Hiç duymamıştım ama yakışmış bence de. Ellerine sağlık Aylin'cim.
Ellerine saglik. Ikisidee güzel birarada da güzeldir. Sevgiler...
çok harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım..bende deneyeceğim
Barbunyalı taze fasulyeyi hiç duymamıştım. Her iki sebzeyi de çok severim, ikisinin birleşimi de hoş olabilir. Gerçekten çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık. :)
Mutlu bayramlar :)
Yorum Gönder