Daha evvelki sultani bezelye tarifimde elinizi çabuk tutun mevsimi çok kısa sürüyor demiştimya bir tarif daha mevsim geçmeden.Annem etlisini yapsada sanki kıymalısını daha çok seviyorum bu bezelyenin:)
1 kilo sultani bezelye
350 gram kıyma
1 büyük havuç
1 büyük patates
1 adet kesme şeker
1 ttalı kaşığı tuz
1 adet kurusoğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Sultani bezelyeleri aynı taze fasülye ayıklar gibi ayıklayıp yıkıyoruz.Tencereye sıvıyağ,küp doğranmış kurusoğan ve küp doğranmış havucu alıp biraz kavuruyoruz.Salça ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son 4 e böldüğümüz patatesi,şeker,tuz ve sultani bezelyeleri koyup bir iki dakikada bu şekilde karıştırıp suyunu koyuyoruz.Düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz(siz sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz)
Not:Sultani bezelye taze fasülye gibi yumuşak değil daha ağıza gelen ve diri bir şekilde kalacaktır ve normal tencere ile pişirseniz pişirme süreniz 40 dakikayı bulacaktır:)
Afiyet Olsun...
34 yorum :
Canım aynı sorun bendede vardı..
Sabahtan beri deli etti beni..
Bende kıymalısını çok seviyorum..
Yanında pilavla süper ikili oluyorlar.
Ellerine sağlık.
Geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun canım,Rabbim sağlıkta daim kılsın inşAllah..
Eşim çok sever bezelyeyi,ben de yaparım buldukça. :)
Ama kıymalı denememiştim hiç,acaip çekici duruyor :) Böyle denemeliyim ilk fırsatta..
Ellerine sağlık..
Şifa olsun inşAllah..
sevgiler..
Sarı Şekerim sorunu hepimiz yaşadık
sendede Hilal'imdede sultani bezel
ye var ellerine sağlık çok severim öpüyorum.Geçmiş olsun...
canımcım yemeğin harika görünüyor,ellerine sağlık.bu arada senin bir tarifini alıp,uyguladım ve bloğumda yayınladım gerçektende çok güzel oldu.paylaşımın için çok çok teşekkürler,sevgiler....
tane bezelyeden yapılan kıymalı yemeğe baylırım...bir kere bu şekilde olanınıda yemiştim,ellerine sağlık.
çok geçmiş olsun canım.bu sene grip te çok ağır geçiyor nedense.yaz gelse diyoruz hala.yemek harika canım.çok severim bezelyeyi.ellerine sağlık.öpüyorum.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Havalar o kadar değişkenki nerdeyse ben bile dün hasta olacaktım. ben kendimi hasta oluyor bilmem de ondan öyle diyorum:) Sonra Hilal ile pişti olmuşsunuz bugün:) İkinci keredir sultani bezelye görünce artık canım çekti yani:) Ellerine sağlık canım.
Geçmiş olsun öncelikle. sulu yemek olmazsa olmaz diyenlerdenim, ellerine sağlık.
Ellerine sağlık canım evet pişti olmuşuz:) öperim çok geçmiş olsun
Aylinjim çok geçmiş olsun canım.. Bende bugün çok sinir oldum giriş yapıyorum ama hiç bir şey gözükmüyor yorum yazamıyorum deli oldum akşam a kadar. Sanırım blogger la ilgili bir problem vardı..sultani bezelye hiç yemedim merak ettim :O
Geçmiş olsun Aylincim.Bezelyeyi hertürlü yiyebilirim.Sultani bezelyeyi hiç yemedim ama.Nefis bir görüntü.Ellerine sağlık.
geçmiş olsun canım..ellerine sağlık,çok da severim.öpüldün ;)
geçmiş olsun aylincim...
eline sağlık çok lezzetli gözüküyor
sevgilerimle..
sultaniyeyi kıymasız yapıyoruz biz ve o halini çok severim ama eminim bunuda pek severim.. geçmişler olsunnn
Geçmiş olsun :((
Tez zamanda daha iyi olursun inşaAllah..
Kıymalı bezelye süpper görünüyor. Tam ekmeği daldırıp yemelik!!
Nasıl tatlı gelirvar ya. Çok severim..
Ellerine / gönlüne sağlık.
Kalbi selamlarımla
AYLİNCİĞİM ELLERİN DERT GÖRMESİN,ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..ÖPTÜM...
aylincim sabah blogger da bir sorun bardı,bende giremedim..sonra düzeldi..bezelyeyi çok ama çok severim..hatta en sevdiğim yemek diyebilirim..bende kıymalı yapıyorum ve daha çok seviyorum..ellerine sağlık tatlım..
sultani bezelyeye bayılırım ben zeytinyağlısını yaptım ve salatasını denedim bitmeden kıymalısını da yapmalı
ellerine sağlık Aylinim
Merhabalar Aylin hanımcım canım geçmiş olsun öncelikle, bezelyen harika çatal çatal yerdim ben onu elimde olsaydı. Pazardan almalıda yapmalı sevgiler canım.
ellerine sağlık aylincim.vede geçmiş olsun.
Çok güzel görünüyor canım.Bu bezelyeye yaprak bezelye diyorum ben.Çok severim.O kadar güzel görünüyor ki!tabağı ile beraber yiyebilirim:))
Sevgiler:)
çok lezztli görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı günler.
Bu blogspotun sorunlari beni de sinir ediyor. Bu yuzden uzaklastik bloglardan sanki. Neyse yine de burdayiz.
Bezelyenin icini kullanirim ben, bu sekilde hic denemedim. Ama merak ettim dogrusu. Ellerine saglik.
Ellerine sağlık Fethiyede bu bezelyeden çok bulunuyor mevsimi kısa olduğu için sık yapmaya çalışırım çok lezzetli oluyor sevgiler...
aylinim öncelikle cok cok gecmis olsun! lezzetin ise enfes görünüyor :) sifa olsun sana InsAllah...
kocaman öpüyorumm...
Aylinim bezelye nefis görünüyor.
Yaz sebzeleri masalarımızı şenlendiriyor artık. Pazarlar şenlendi.
Sevgiler..
Sultani bezelyeyi genelde zeytinyağlı bilirim ama kıymalı da oldukça güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor... Ama diyette olan birisine yapılmaz ki bu :)Aranıza yeni katıldım. Sevgiler...
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor... Ama diyette olan birisine yapılmaz ki bu :)Aranıza yeni katıldım. Sevgiler...
Bu bezelyeye bayılırım kıymalı da nefis olur ellerine sağlık çok güzel olmuş Aylinciğim. Bugün seninle yeniden görüştüğüme de çok sevindim iyi bir hafta dilerim.
yanında pilav ve cacık varsa tamamdır....ellerinize sağlık...
Bu resimm yoookkmuu bi tabbaakkk dahaa dedittiriyoo :) nefiss ellerine sağılık sevgiler
çok severim sultani bezelyeyi nefis olur.çokta güzel pişirmişsin ablam ellerine sağlık.
normal bezelyeyi pişirken ben içini çıkardıktan sonra yeşil kısmınında iç zarını çıkararak bezelyeye ekliyorum tıpkı sultani bezelye gibi oluyor.denemeni tavsiye ederim.eminim seveceksin...öpüyorum çok sevgilerimle...
Merhaba Aylin hanm, bu tarifi ilk kez gördüm. Sultani bezelyesini öyle çok severimki dondurucumda muhakkak saklarım. Sizinkiside çok lezzetli olmuşa benziyor:) Ayrıca ana öğün yemeği olmuş resmen.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder