Sizleri bir kaç haftadır kahvaltı sofralarımızın baştacı olan yumurtayla tanıştırmak istiyorum.Ne kadar çok yumurta kullanmış diyen olabilir ancak bu fotoğraftaki sahanda sadece 2 yumurta var :)
Nişasta sebebi ile tadı ve dokusuylada harika olan bu omleti mutlaka deneyin çocuklarınız ve siz bayılacaksınız.
Kabarık Omlet (2 kişilik)
2 yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı soğuk su
Sahana zeytinyağını alıp altını açalım ve yağı ısıtalım.Ayrı bir kasede yumurta,nişasta,su ve tuzu iyice çırpalım.Kızmaya başlayan yağımıza yumurtamızı dökelim mümkünse kapak kapatalım.
Yumurta sahanını arada sallayıp yumurtanın sulu yerlerinin pişmesini sağlayalım ve kapağı açalım.Omleti ters düz edelim,dikkat çevirdikten sonra faha ok kabarmaya başlayacaktır.
Ocaktan alıp dörde böldüğümüz yumurtayı bekletmeden servise sunalım.
Afiyet olsun...
36 yorum :
Valla buna omlet demek haksızlık olur sanki.
Çok güzel kabarmış. Afiyet olsun. Ellerine sağlık.
nefis gözüküyor deneyeceğim inşaAllah : )
Canım çekti :)
Hemen gidip yapıyorum, kahvaltı yapmamıştım henüz, harika zamanlama :)
Çok teşekkür ettim Aylin'cim! :)
Oyyy ben tam bir yumurta canavarıyım :) Ellerine sağlık Canım Pazar kahvaltıma konuk edeceğim bu tarifi ;)
nam nam:) hiç servis tabağına koymadan direkt tavadan dalacaksın :D
ne güzel kabarmış o öyle
eline sağlık canım
ellerine saglik ben de bu tarz omletleri seviyorum nemli puf puff
nefis görünüyor canım,afiyetler olsun...
bu sabah sırf kalvaltı yapmış olmak için yediğim incecik omlete omlet mi derim ben şimdi. yarın sabahı sabırsızlıkla bekliyorum :)) eline sağlık
Aylinciğim
bu yanında yatmalık olmuş:))))) bu ne güzel görüntü böyle :))))
eline sağlık
en çok kabartana 30 lu 1 koli yumurta hediyemdir :)))))))
ben omlet yapamıyorum :D
yılın hatta yüzyılın itirafı :)
ellerine sağlık canım..
o nasıl bir kabarmadır öyleeeee.Tadını çok merak ettim şimdi.
kesin deneyeceğim....deneyince de yemek vaktinden öğrendim deyip
kulaklarınızı çınlatacağım....:))))
gercekten super gorunuyor ama itiraf edeyim yarim bardak yag beni urkuttu:( ben bir kasik yag ile yumurta yaparim da:)
Sitenizi yakından takip etmekteyiz okuduğumuz makaleleri arkadaşlarımızla paylaşıyoruz HTK2 olarak kolaylıklar diliyoruz
Ayliniiiim süper duruyor omlet! Annem içine nişasta koymadan bu şekilde kabartıyor desem! İlla annelerin bir farkı olacka di mi:))) Ellerine sağlık canım. Bu cumartesi günkü omletim bundan olacak kesin!
Lamacım çay bardağı bu zaten 2-2,5 çorba kaşığı yarım çay bardağı yapıyor.evet yağlı ama 2 kişilik ve sonuca değer :)
Süperrr. Başka söze ne hacet...
Ama bu müthiş bir görüntü olmuş.Bayıldım.Ellerine sağlık. Kızım bir kaç günlüğüne geldi. Kahvaltıda bu güzelliği tatmalı değil mi? Teşekkürler.
Sevgiyle kal.
Nişasta kavanozu yerine kabartma tozuna uzanmış olmalısın:))
ellerine sağlık aylin hanım...
pie pieee:))hayır yav kabartma tozu kavanozda deil benim hehhehehee:)
Hmm nasil lezzetlidir kim bilir...
Bende denemek istiyorum amma önce iki sorum var;
1. Yarım çay bardağı yağ çok gelmiyor mu?
2. Çay bardağı, Ajda mı yoksa küçük mü??
Ellerine sağlık.
Meraklı anne
Aaaaa hem de karbonat falan da yok, e iyiymiş :) Ellerine sağlık fıstık..
Çay bardağı küçüklerden,şöyle yapabilirsin tabanda yağ olacak tabanın hertarafını kaplıyacak buda zaten ortalama yarım küçük çay bardağı yapıyor.Birde bu sadece yumurta değil bence pişince böreğimsi bişi oluyor bir kere dene ne kaybedersin ,zamanla dahada kabartırsın hem :)
SÜPER
Bu hafta sonu yapacağım. Kesin! Ellerine sağlık
Sevgiler
Aacak....ne hoş görünüyor ötelerde yiyorduk ama isin sırrı seneymiş aylınız ;;)))
yaptım müthiş kabardı ocakta kapağa yapıştı resmen pişti kapağı bir açtım resmen kağıt nerde hata yaptım ki
Kapağı açmanız inmesine sebep değil aslında.Sofraya geldiğinde kabarık oluyor daha sonra iniyor tabi ama kağıt gibide olmuyor.İnmiş halide fotoda var bakın.Yağı yada nişastayımı az kullandınız yada altımı çok açıktı acaba ?
Ben yumurta yemiyorum fakat eşime yapmak istedim. Bişey sormak istiyorum nişastaların farkını bilmem her tariftede acaba hangisini kaestediyor diye derdine düşerim. Bu tarifte ne nişastası kullandınız?? Pirinç mı mısır mı vb. Bu tarif için vereceğiniz cevaba ek olarak bu nişastaların farkı var mıdır varsa nelerdir yazar mısınız? Teşekkür ederim..
MErhaba ben genelde mısır nişastası kullanıyorum.
Pirinç nişastası yok pirinç unu vardır onu bu böyle tariflerde kullanamayız.Muhallebi ,çocuk maması vs de kullanıyoruz onu.
Mısır nişastası ve buğday nişastasından bahsediyorsanız aslında çok farkları yok ve kullanım oranları ortak.Sadece buğday nişastası daha saydam görüntü sağlar ve kıvam vericiliği daha güçlüdür.MEsela baklava yaparken felan buğday nişastası kullanırlar.
Ama özellikle şu nişasta diye belirtilmeyen tariflerde mısır ,buğday fark etmez ikisinide kullanabilirsin :)
Omlet bir harika olmuş.Hiç birşey yemeyen oğlum bayıla bayıla yedi.Elleriniz dert görmesin.Teşekkürler...
Yorum Gönder