7 Ocak 2013 Pazartesi

KOLAY POĞAÇA



Görüntüsü ve tadı neredeyse pastane poğaçasına benzese de hamurunun çabucak toparlanması ve içinde kabartma tozu bulunması sebebi ile ismini kolay poğaça koydum bu poğaçanın...

Soda,kabartma tozu birazda instant maya ile  mayalı hamuru yapamayan hanımlar bile kolayca böyle kabarık bir poğaçaya sahip olabilir.İçerisini ben peynirli yaptım ama eminim kıymalıda harika olur..

Üzeri için yumurta sarısına şeker atmayı ne zamandır denemiyordum ancak hamur işlerine  kesinlikle harika bir görüntü veriyor.




KOLAY POĞAÇA
200 gram tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soda
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı instant maya
2 yumurta(1 sarı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Un(3-3,5 bardak )

İçi için;
1 kase beyaz peynir
bir tutuam dereotu

üzerine;
bir tutam şeker
1 yumurta sarısı



Bir yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeyi karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek hamuru iyice yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edip hamuru 10 dakika dinlendirin....

Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her bir hamuru merdaneyle biraz açıp arasına harç koyup yuvarlayın ve tepsiye dizin.

Poğaçaların üzerine hafifçe bastırın ve yumurta sarısını şeker ile iyice çırpıp poğaçaların üzerine sürün.Bir  çatal  yardımı ile poğaçaların üzerine çizgi çekin ve 175 derece ön ısılı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin

Afiyet Olsun...

9 yorum :

Zeynep dedi ki...

wuuu süper olmuşşş,şekerli ben de deneyeyim kısss:)))
bugün bizim garibanlara bende bi hamurişi yapsam iyi olcek hacım:)ellerine sağlık canımmm
karlı karlı öpücüklerrrr:)))

sibel dedi ki...

Ellerinize sağlı aylin hanım harika görünüyorlar....

BlogVintage Duygular dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize saglik

Hayatın Tatları dedi ki...

görüntü süper olmuş canım ellerine sağlık..

sezobigo dedi ki...

evet deneme günü geldi çattı :))
şimdi yapmaya gidiyorum

ECE İSTANBULLU dedi ki...

Aylin'im Yemek Kitabım deniyorum şimdi dur bakalım nasıl olacak! :D

ECE İSTANBULLU dedi ki...

Aylin'im yemek kitabım şimdi fırında, dur bakalım nasıl olacak! :D

Adsız dedi ki...

slm tereyağını eritiyomuyuz yoksa yumuşak olması yeterlimi??

YeMeK vAkTi dedi ki...

Merhaba,eritmiyoruz yumuşak olması yeterli :)