Ben en çok şerbetli tatlı severim ama çok sık yapmam sebeiyse basit; hazırlama ve pişme süresi göze alındığında sütlü tatlılar her zaman daha cazip gelmiştir !
Ancak ne zaman evde şerbetli bir tatlı yapsam mmm daha sık yapmalıyım içine şunuda katmalıyım ,üstüne muhallebide dökmeliyim diyip ardı ardına denerim tarifleri.Sonuç kısa sürede ıyk şerbetli tatlı görmek istemiyorum off kaç kilo almışımmmm durumları :)
Revani gibi ttalıları yaparken borcam kullanmamanızı öneririm.Kalın bir cam olduğu için altı üzerine göre daha geç kızarıyor ve bu tatlınızın üstünü çok koyu renk alana kadar pişirmenizi gerektiriyor.Ben 26 cm yuvarlak kek-pasta kalıbı kullandım.
Revani
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet;
2,5 su bardağı su
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Şerbet için su ve şekeri 15 dakika kadar kaynatın,limon suyunu ekleyin ve 1 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Ardından yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.En son un,irmik,vanilya,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın.Yağladığınız kalıba boşalttığınız tatlıyı 175 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.
Fırından aldığınızın ikinci dakikası tatlıya soğuk şerbeti dökün.Mümkünse bir gece dinlendirip kaymak ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun....
11 yorum :
Revanıyı sevmezdim ama gerçekten yapılan en pratik şerbetli tatlı. Bende de var bu hafta. Eline sağlık canım öptüüm
revanin nefis olmuş Aylincim ne güzel kızarmış bu notunu dikkate alıcam bende borcamda yaptığımdan demek çok kızarmıyor bundan sonra farklı kalıpla yapalım inşallah seninde ellerine sağlık canımm
bende aksıne tatlı ne varsa hıç sevmem cok zor yerım en sevdıgımı bır dılım yanı o kadar ama tabı bazen cok canım ısterse ıkı dılim de olabılır :)revanı turk mutfagının klasıgı artık.ellerıne sağlık cok güzel gorunuyor
Harika olmuş en sevdiğim şerbetli tatlı. Nefis kızarmış.
Aylinnnn ne yaptın yine şerbetli tatlı her zaman favorim nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
eline sağlık canım
ellerine sağlık Aylinciğim..
ben baya uğraştım bu tatlıyı tutturana kadar ama şimdi kaymagını yiyorum :)))
oyyy müthiş olmuş hacım valla,insanı baştan çıkarıyor git yap ye mesajı veriyor:)))elceezlerine sağlıkkkk
öptümmmm
İyiki borcamda yapmayın yazmışsınız bende hep borcamda yapardım dediğiniz gibi altı geç kızarıyordu bende suçu hep fırınımda arıyordum....çok teşekkürler.Sevgiyle..
Ben de ekmeğimi ve öreklerimi borcamda pek pişirmiyorum Aylincim, altı beyaz kalıyor maalesef.. Ayrıca şuruplu tatlının yeri bir başkadır..Ellerine sağlık küçümenim:)
Şerbetli tatlılar özellikle Ramazan ayında favorim olur. Nefis olmuş; tanışmak da isterim ziyarete de beklerim; ellerinize sağlık; sevgiler Pırıl.
Yorum Gönder