Eti çok sevdiğim ve etsiz doymadığım doğrudur. Çoban kavurma ise en pratik ve şipşak diye adlandırdığımız et yemeklerinin başında gelir. Ben kuzu eti kullanıyorum ,siz dana kullanmak isterseniz pişirme esnasında 1 su bardağı sıcak su ekleyin malum dana eti kuzuya göre oldukça geç pişer. Sizin evinizde saç tavası yoksa teflon tavada da pişirebilirsiniz.
Çoban Kavurma Tarifi
500 gram yağları alınmış kuzu eti
1 orta boy kuru soğan
2 adet çarliston veya sivri biber
2 orta boy domates
1 büyük yemek kaşık tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
Kuzu etini saç tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde tereyağı ve piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyip biraz soteleyin. Ardından ince doğranmış biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. En son kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyip bir miktar daha soteleyip baharatlarını ekleyin.
Afiyet Olsun.
11 yorum :
Nam nam nam nefis görünüyor.Ellerine sağlık canikom.
ellerinize sağlık nefis görünüyor:)
ellerinize sağlık. afiyetler olsun.
fotoğraf yine süper.
müthiş güzel bir sunum, eminim çok da lezzetlidir, ellerinize sağlık.
Kim sevmez ki,... Ellerinize sağlık.
offf diyorum başka bişi demiyorum.
Şu saat itibari ile bittim.
Aç anne
Et sevilmez ki hele ki böyle lezzetli görüneni ellerine sağlık canım :)mis mis...
canim ellerine saglik nefis görünüyor görüntü muhtesem sormak istiyorum tava cok hosuma gitti acaba nerden aldigini ögrene bilirmiyim cok tesekkürler sevgiler♥
Ben sanıyorum göynükten almıştım ancak her yerde var bu tavalardan.Sıradan züccaciyelerde bile bulabilirsin :)
Ben sanıyorum göynükten almıştım ancak her yerde var bu tavalardan.Sıradan züccaciyelerde bile bulabilirsin :)
kavurmaya bayılırım zaten de fotoğraflar ayrı bir hayranlık uyandırdı bende ellerine emeğine sağlık.
Yorum Gönder