Şakşuka |
Taze ekmeği kapan gelsin J
Bugün herkesin bayıldığı , çok kolay gibi görünen ancak yapımı biraz el
oyalayıcı şakşuka yapıyoruz.
Mezelerin baştacı, yemeksiz evlerin ve yaz sofralarının ana
yemeği şakşuka için buyrun tarife….
ŞAKŞUKA TARİFİ
3 adet kemer patlıcan
5 adet sivri biber
1,5 su bardağı kızartmalık sıvıyağ1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda
yarım saat bekletin.
Sıvıyağı kızdırırıp
iyice kuruladığınız patlıcanları iki seferde kızartın. Kızaran patlıcanlarınızı
kağıt havlu serilmiş tabağa çıkartın.(fazla
yağının süzülmesi için)
Sivri biberleri patlıcanlar ile aynı büyüklükte
doğrayın. Kızgın yağda biraz diriliklerini kaybedene kadar kızartın.
1 kaşık sıvıyağa rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsakları
ekleyin. Ardından şeker, tuz ve sirkeyi ilave edip domatesin suyu hafif gidene
kadar sosu pişirin.
Afiyet Olsun.
6 yorum :
Bi arkadaşımın annesi şakşukayı sosladıktan sonra tekrar kızartıyordu. Duyunca çok tuhaf gelmişti ama yerken ağır bir tadı yoktu. Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor.
banada gönder bebeeeemmm :)
bayılırımm kii..;)
yaz mevsiminin son patlıcanları işe yapılmalı inşallahhh.
ellerine sağğlık aylincim.
öpüyorum
kesinlikle katılıyorum taze ekmeği alan gelsin bandıra bandıra yesin ohh :)
ellerine sağlık Aylincim..
En sevdiğimdir kendileri ellerine sağlık Aylincim :)
En sevdiğimdir kendileri ellerine sağlık Aylincim :)
Yorum Gönder