30 Eylül 2013 Pazartesi

ŞAKŞUKA TARİFİ

Şakşuka
 
 
 

Taze ekmeği kapan gelsin J Bugün herkesin bayıldığı , çok kolay gibi görünen ancak yapımı biraz el oyalayıcı şakşuka yapıyoruz.
 

Mezelerin baştacı, yemeksiz evlerin ve yaz sofralarının ana yemeği şakşuka için buyrun tarife….

 


ŞAKŞUKA TARİFİ

3 adet kemer patlıcan
5 adet sivri biber
1,5 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

 Sos İçin;
1,5 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sirke


Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
Sıvıyağı  kızdırırıp iyice kuruladığınız patlıcanları iki seferde kızartın. Kızaran patlıcanlarınızı  kağıt havlu serilmiş tabağa çıkartın.(fazla yağının süzülmesi için)
Sivri biberleri patlıcanlar ile aynı büyüklükte doğrayın. Kızgın yağda biraz diriliklerini kaybedene kadar kızartın.
 Domates sos için domateslerinizi rendeleyin ,yaklaşık 1,5 su bardağı rendelenmiş domates yeterlidir.Ben yaz ayarından rendeleyip biraz kaynatıp kavanozladığım domates püresini kullanıyorum.
1 kaşık sıvıyağa rendelenmiş domates ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Ardından şeker, tuz ve sirkeyi ilave edip domatesin suyu hafif gidene kadar sosu pişirin.
 Sosu ister kızaran patlıcan ve biberlerle harmanlayın, isterseniz üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.
 

6 yorum :

neslice tarifler dedi ki...

Bi arkadaşımın annesi şakşukayı sosladıktan sonra tekrar kızartıyordu. Duyunca çok tuhaf gelmişti ama yerken ağır bir tadı yoktu. Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor.

Aycan dedi ki...

banada gönder bebeeeemmm :)

bırtutamkekik dedi ki...

bayılırımm kii..;)
yaz mevsiminin son patlıcanları işe yapılmalı inşallahhh.
ellerine sağğlık aylincim.
öpüyorum

kalpkurabiye dedi ki...

kesinlikle katılıyorum taze ekmeği alan gelsin bandıra bandıra yesin ohh :)
ellerine sağlık Aylincim..

olsada yesek suzan dedi ki...

En sevdiğimdir kendileri ellerine sağlık Aylincim :)

olsada yesek suzan dedi ki...

En sevdiğimdir kendileri ellerine sağlık Aylincim :)