Kasaptan aldığım ve'haşlamalık dana eti 'olarak satılan yağsız kalın dilimli dana eti haşlama etten hoşlanmadığım için her bir dilimi enlemesine ikiye bölüp bu şekilde kullandım.Çok fazla vakit almayan ama görünüm olarak oldukça şık olan bu yemeğin tadıda gerçekten çok güzeldi.
PATATES PÜRELİ DANA ROSTO
4 dilim kalın dana eti (8 dilim ince)
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
*****
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz,biraz muskat rendesi
Düdüklü tenceremize zeytinyağı ve salçamızı ekleyip biraz kavuralım.Etlerimizi düdüklünün altına yerleştirelim,kurusoğanımızı ikiye bölüp tenceremize ilave edelim.1,5 su bardağı su ,karabiber ve kişniş ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.(15 dakika yeterli olacaktır)Pişen etimize en son tuz ilave edip soğanı içinden çıkartalım. Patates püresi için 3 adet kabukları soyulmuş patatesi kısık ateşte 1,5 su bardağı sütün içinde sütün içinde haşlayalım..1 yemek kaşığı tereyağ ilavesi ve patates ezici yardımı ile patateslerimizi iyice ezelim.En son tuz ve arzuya göre muskat rendesi ve taze kaşarı ilave edip altını kapatalım.
Servis zamanında 2-3 kaşık patates püremizi tabağımızın ortasına koyup kaşık ile biraz yayalım.Et dilimlerini yarı yarıya üstüste gelecek şekilde püremizin üzerine yerleştirip 1 çorba kaşığı kadar etimizim sosundan gezdirelim.
Afiyet Olsun...
24 yorum :
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık. mimlendin bu arada blogumda :)
Sevgili Aylin,
Rosto ve püre nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Dana rostoya bayılırım, çünkü etin içinde kemik yok, yağ yok, o yüzden en sevdiğim et çeşididir.
Bende geçenlerde pilav eşliğinde ve domates soslu olarak hazırlayıp, resimlerini çektim ama yayınlamak için bayram sonrasını bekliyorum.
mm nefis bu tam benlik. elllerine sağlık aylincim.
sevgiler
nım nım nım çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık şekerim:))
offf harika olmuşlar
bayıldım
ellerine sağlık canımcım
Aylincim ben sevmem ama eşim ete bayılır eşim olsa şöyle derdi aylincim bak bak etin asaletine bak nefis diye :=))
ellerine sağlık afiyet bal olsun tatlım
sevgiler
ÇOK LEZZETLİ OLMUŞ ELLERNİZE SAĞLIK SEVGİLER.
görüntüsüde tadı kadar güzel..ellerine sağlık..
of of offfffff bir etcil olarak çok ama çok severim..görüntü süper tadına diyecek yok..ellerine sağlık..
çok nefis görünüyor,ellerine sağlık.afiyet olsun aylinciğim
Ellerinize sağlık :) harika bir görüntü etlerde yumuşacık olduysa süper! :)
Yemegin lezzeti kadar sunum da çok önemli..Bir nane yaprağı harikalar yaratmış.Ellerinize sağlık.Sevgiler.Aida
Canımmm nefis ellerine sağlık öpüyo
rum.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda harika
prarik ve nefis bir yemek patates püreside çok yakışır zaten yanına senin sunumunlada nefis olmuş canım
eline sağlık
sevgiler..
Aylinciğim bugün senin milföy böreğini yayınladım seninki kadar olmasa da güzel oldu,evde çok beğenildi....
Ekşili yeşil mercimek ve püreli dana rostoya da bayıldım,ellerine sağlık...sevgiler...
off, tam da yemek saati :)
neyse ki kurbana az kaldı
tarif alına ve hemen yapıla :))
Of of of nefis görünüyor bayramlık tarif olmuş tam.Ellerine sağlık.
Gerçekten çok güzel gözüküyor canım. Ellerine sağlık. Ben de haşlama et çok sevmem bu şekli ile süper olmuş:)
ELLERİNE SAĞLIK NEFS GÖRÜNÜYOR ZATEN PATATES PÜRESİ VARSA OLAY TAMAM BENİM İÇİN:))
SEVGİLER
hazır kurban da gelmişken bol bol et tarifi iyi oluyor.
ellerine sağlık tatlım iyi akşamlar
Canım ne hoş ve güzel bir yemek,ellerin dert görmesin...öpüyorum....
Çok severim hem de püreli daha ne olsun tam bir ziyafet olmuş Ellerine sağlık canım.
hem kolay hem nefis harika bir davet yemeği ellerine sağlık canımcım
Yorum Gönder