İglo ege çipurasının ne derecede lezzetli ,kılçıksız ve pratik olduğunu daha önce belirtmiştim.Bu sefer de Akdeniz levreğini denedim.Vaktim olduğu için de kılçıksız fileto balıkları pazı yaprağında ve fırında pişirdim.20 dakikada şık ve göz dolduran yemeğim hazırdı ...
MALZEMELER
6 adet büyük boy pazı yaprağı
1 kutu iglo akdeniz levreği
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 adet soğan
2 adet patates
4-5 adet minik domates
yarım limon
tuz,karabiber,zeytinyağı
Öncelikle bir tencerede su kaynatalım ve levreklerimizi bu suda 5 dakika kadar pişirip sudan alalım.Kaynayan suya daha sonra pazı yapraklarımızı 5 saniye kadar batırıp çıkartalım.Fırın kabımızın altına incecik halka doğradığımız soğan ve patatesleri döşeyelim.
Kenarlarına ikiye böldüğümüz domateslerimizi serpiştirelim.
3 adet pazı yaprağımızı yanlamasına koyup levreğimizi ortasına yerleştirelim.üzerine yarım közlenmiş kırmızı biber ,tuz ve karabiber serpip levreğimizi saralım.İkinci balık içinde aynı işlemi uygulayıp balıklarımızı patateslerimizin üzerine yerleştirip pazıya sarılı levreklerimizin üzerine limon dilimleri yerleştirelim.
Levreklerin içinden çıkan balık sosunu kasemize boşaltıp içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ,yarım çay bardağı su ,tuz ve karabiber ilave edip balıklarımızın üzerinden sosumuzu gezdirelim.
180 derece ısılı fırında yaklaşık 15 dakikada yemeğimiz hazır.
Afiyet Olsun...
MALZEMELER
6 adet büyük boy pazı yaprağı
1 kutu iglo akdeniz levreği
1 adet közlenmiş kırmızıbiber
1 adet soğan
2 adet patates
4-5 adet minik domates
yarım limon
tuz,karabiber,zeytinyağı
Öncelikle bir tencerede su kaynatalım ve levreklerimizi bu suda 5 dakika kadar pişirip sudan alalım.Kaynayan suya daha sonra pazı yapraklarımızı 5 saniye kadar batırıp çıkartalım.Fırın kabımızın altına incecik halka doğradığımız soğan ve patatesleri döşeyelim.
Kenarlarına ikiye böldüğümüz domateslerimizi serpiştirelim.
3 adet pazı yaprağımızı yanlamasına koyup levreğimizi ortasına yerleştirelim.üzerine yarım közlenmiş kırmızı biber ,tuz ve karabiber serpip levreğimizi saralım.İkinci balık içinde aynı işlemi uygulayıp balıklarımızı patateslerimizin üzerine yerleştirip pazıya sarılı levreklerimizin üzerine limon dilimleri yerleştirelim.
Levreklerin içinden çıkan balık sosunu kasemize boşaltıp içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ,yarım çay bardağı su ,tuz ve karabiber ilave edip balıklarımızın üzerinden sosumuzu gezdirelim.
180 derece ısılı fırında yaklaşık 15 dakikada yemeğimiz hazır.
Afiyet Olsun...
27 yorum :
Ellerinize sağlık bir balık sever olarak şu görüntü sabah sabah bugün balıkmı yapsam diye düşündürdü.. sevgiler..
Nefis bir görüntü ve tarif olmuş canım...
Çok ta yaratıcı olmuş. Pazı yaprağı lezzetine lezzet katmıştır
Ellerine sağlık canım
Linkini aldım:)
Sevgiler
iglo yu henüz deneme fırsatım olmadı.ama en kısa zamanda senin tariflerinle deneyecegim.ellerine saglık.
denemedim ama görüntüde o kadar güzelki arkadaşım insanın bakınca canı çekiyor.ellerine sağlık canım..mutlu hafta sonları diliyorum.
aylinim dolapta bekleyen iglolar bana küstü
inan yapıcam yapıcam ama yapamadım ..
ne nefis olmuş hımm sabah sabah kahvaltımıda yaptım ama canım çekti yalan diyeyim :))
Asma yaprağında olduğu gibi pazı yağrağında da balık, denemedim ama güzel oluyor sanırım.Ellerinize sağlık.
Balık olsunda ne olursa olsun benim için
Aylinciğim çok güzel olduğu kesin. Resimlerden zaten belli ellerine sağlık
sevgiler
İglo balığı hiç denemedim ben .İlk fırsatta denemeli.Tarif de süper,tam da benim damak tadıma uygun.Ellerine sağlık canım benim ;)
OFF YA O DA NE ÖYLEEE.
Gerçekten güzel bir lezzet eline sağlık Aylincim:)
yaptığın nefis lezzetleri görüp alıyorum igloyu ama samsun migrostan aldığım iglolarda bir tuhaflık var birinde ablam çok kötü ishal oldu onun için artık kokuları buralara kadar gelen bu harika lezzetleri izlemekle yetinmeye karar verdim : )
Oyyy oyyy muhteşem. Levreği çok severim. Pazınında eşkimsi tadı ile eminim güzel bir lezzet olmuştur. ellerine sağlık.
Ellerine sağlık güzellik görüntü süper kılçıksız olması benim için yenilebilir kılıyor zira kılçık ayıklayana kadar doyuyorum da ben:/ o nedenle balık pek yemiyor(um)dum....Mutlu mutlu hafta sonları...
kılçıksız demekk..
ayy ozaman kutu kutu alırım ben:)
zira balıktan soğuyorum kılçık ayıklamaktan:))
ellerine sağlık canımm:))
sunumunda çok cici olmuşş:))
mutlu haftasonları dilerimm:)
Aylinciğim kılçıksız olması gerçekten ayrıcalık elelrine sağlık canım...
nefis olmuş aylincim,ellerine sağlık ,kılçıksızda olunca yemesi çok rahat oluyor.
Ayliiin :)
Kuzum ben levreği geçtim, Pazı yemeği özledim :/
Yoğurtlu mmmmmm :)
Canım çekti şimdi iyi mi?
Nerden bulurum, nasıl ederim?
Yok, bu tarif denenmeli!
Olmadı geldiğimde Türkiyeye yakalayacağım seni; pişir de yiyelim! yapacağım :)
Öperim, ellerine sağlık canım.
yine döktürmüşsün aylincim...
balık mevsiminde her hafta cuma balık günümüz deneyeceğim lezzetlerden oldu:) eline sağlık canım
sevgiler
Merhaba Mine Hanım
İGLO ile yaşamış olduğunuz üzücü durum ile ilgili bir bilgi vermek isterim size.
Aldığınız İGLO ürününde değil mağaza da bir sorun var. Çünkü yaşadığınız sıkıntı ürününü kalitesinden kesinlikle gelmiyor. Bu konuda emin olabilirsiniz. Bu sıkıntı mağazanın ürünleri saklama koşullarından kaynaklı. Kötü koku ancak ürün bozulduğunda meydana gelebilir. Keşke mağazayı Migros merkeze şikayet etseydiniz. Çünkü gerçekten büyük bir sağlık probleminin kenarından dönmüş ablanız. Büyük geçmiş olsun.
Ben yaşadığınız sıkıntıyı İGLO`ya iletiyorum. Gelmiş geçmiş olsun
Sevgiler
Tijen AKTAY
İGLO Yemek Danışmanı
Aylincim, güzel kardeşim; bu ne afili bir yemek olmuş böyle..Gözlerim kamaştı. Ellerine sağlık canım benim..
Aylinciğim döktürmüşsün yine harika bir tat ve görüntü ortaya çıkmış. Ağzım sulandı. Ellerine sağlık canım.Sevgiler.
Sevgili Aylin, harika bir yemek olmuş bu. Karşı koymak imkansız
Görseli çok hoş mutlaka lezzetide öyledir ellerinize sağlık
Sevgiler:)
of of of..ağzım sulandı, gözlerim bayram etti)) sevgiler..
Harika görünüyor Aylincim ellerine sağlık!
ellerinize sağlık,, nefis görünüyor....2 yıl önce antalyada rafting yapmıştık...yolun yarısında ortasında defne ve sarmısak konulmuş ,asma yaprağına sarılı, kömürde pişmiş balık yemiştik.....bu tarifin bana onu anımsattı...eminim nefis olmuştur...
Yorum Gönder