Şimdiye kadar hep (yaklaşık 10 yıldır)sofra dergisinin tarifi ile uygulardım.Yada dr oetker'in kutuda satılanından alırdım.Kutuda satılanlara karşı acaba alsam nasıl olur diye endişeniz olanlar varsa şöyle söyliyimki hamurunun kabarmaması gibi bir sorunu asla olmadı bende şimdiye kadar!
Profiterol
Hamuru için;
1,5 Su Bardağı Su
100 Gr. Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet (Orta Boy) Yumurta
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
3,5 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı;
Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun. Tepsinizi hafifçe yağlayın.
Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin. Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
İç krema için,vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.
Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın. Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
Bu ölçüde hamur ve krema için 2 paket dr oetker çikolata sosunu pakette bellirtildiği şekilde pişirip soğutun.Sos soğuyunca hamurların üzerine gezdirin.
DONDURMALI PROFİTEROL
Diğer bir yapışımda ben hamurların içini kaymaklı dondurma ile doldurmuştum.Bu şekildede yaza uygun ve krema pişirme derdi olmadığı için oldukça pratik oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.
Not:tarifin çoğu yerini hünerli bayanlardan kopyledim.Artık uzmanlaşmış olduğu bu tarif üzerinde benim açıklamalarımdansa kendisinin açıklamaları daha anlaşılır olur bence....
Afiyet Olsun....
32 yorum :
Off süper gözüküyor. Bayıldım.
bayılırım çok güzel görünüyor
sabah sabah offf :))) benimde dün yine aklima düsmüsdü, ama üsendim :(
süper lezzetli görünüyor aylincim, ellerine kollarina saglik tatlim.. veeee afiyet sekerler olsun :) sicacik sevgiler
süper olmuş, ellerine sağlık
offf ayılırım :D pek iyi geldi sabah sabah :D
İÇİM GİTTİ WALLA.... SÜPER OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK
Çok seviyorum ama söyllediğin gibi uğraştırıyor.
Ellerine sağlık canım, görüntü nefis.
Ah Aylincigim...gercekten sabah sabah...icim gitti...pasta sevmem ama bu baska bisey...ellerine saglik, sevgilerimle
zehra
profiterolü tek geçerim:)dondurma fikri de yaz ayları için harika bir fikir:)ellerinize sağlık....sewgiler
ooo en sevdiğim tatlı bayılırım
harika çok severim ve çok yaparım ellerine sağlık.....
Yaa ne zamandır profiterol yapmadığımı farkettim. Ellerine sağlık cnaım nefis duruyor:)
Profitrolü kim sevmez :)) Ellerine sağlık canım. Özellikle dondurmalı olan değişik geldi, demem lazım :)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Profiterol için her sıkıntıya değer :) Çok nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
Aylin ellerine kollarına sağlık enfes görünüyor.
aylincim bu tat için değer.Süper görünüyor ellerine sağlık. bana her zaman yapmak zor geldiği için boş olduğum bi ara hamurunu hazırlar dolaba atarım canım istedimi misafir geldimi kremasını yapar doldururum bi tek...
süperler ya accayip canım çekti doğrusu ellerine sağlık canım
Fırınım yüzünden en çok korktuğum tatlıdır. Umarım birgün ben de becerebilirim. Nefis görünüyor Aylincim..
Geçmiş yıllarda bir çok kere yapmışımdır.Ama şu anda ne sabrım ne de yapasım var. AHhh hazır olsada yesek:)))))
ellerine sağlık Aylincim, sevgiler
yutkundum akşam akşam, çok severim. :))
aylin off muhteşem buu. daha fazla bakamayacağımm :))
Çok severim ya!
ellerine sağlık canım nefis görünüyor
Hala denemedim. Çok zor ve çok emek gerekitiriyor. Ellerine emeğine sağlık.
Sevgiler
ne yalan diyeyim banada zor geliyor yapmak yani çok ugraştırıcı :))
bende enfazla senede 2 kez yaparım oda canım kardeşim öok ısrar ederse..
tatlkım bende mügeden almıştım tarifi yapmıştım gerçekten çok başarılı oluyor
Seninde sunumun harika olmuş (her zaman olduğu gibi ))
ellerişne sağlık tatlım afiyet bal olsun
sevgiler
Ellerine sağlık Aylincim. Çok güzel olmuş. Bende karamelli dondurma ile doldurmuştum. Süper ötesi oluyor:)
en sevdiğim tatlılardan...keşke zamanında doya doya yeseymişim.şimdi yasak...bakıp bakıp duruyorum.hakkını vermişsin wallahi.....ellerine sağlık canım benim.öperim çok çok...
hah bak şimdi kalkıp gidiyorum yok canım yukarıdaki nefis görüntüleri hemen yapamam her ne kadar aklımı fena halde çelse de , sadece pudingle yetineceğim : ) ellerine sağlık canım nefis ötesi gözüküyorlar...
muhteşem ,muhteşem <3<3<3
çooook severim canım ellerine sağlık
sevgiler
dondurmayla dolruduktan sonra bekletemiyoruz dimi hiç?hemen servisi ediyoruz?hamurlarını birgün bekletebiliriz değilmi boş olarak tadı değişirmi?
Merhaba;dondurma koyduktan sonra beklemiyoruz.
Hamurlar piştikten sonra buzdolabında 3-4 gün bekleyebilir sorun yok :)
Yorum Gönder