23 Temmuz 2011 Cumartesi

Sebzeli Bonfile Sandviç

İşyerinde olduğum sıkıcı bir cumartesi geçiriyorum yine...Bloğumun bannerine bakarken gözüme maggi 'ye yolladığım tarifler arasında olan ancak bloğumda hala yayınlamadığımın bu sebzeli bonfile sandviç takıldı....Tarif  Hünerli Bayanların sebzeli bonfile kulesinden esinlenerek yapılmış ama uygulama ve malzeme kullanımı olarak bibe bir aynı olmayan bir tariftir....



Sebzeli Bonfile Sandviç


Malzemeler(4 kişilik)4 parça kalın dilimlenmiş dana bonfile
MARİNE İÇİN4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı süt
SEBZELİ HARÇ İÇİN1 adet kırmızıbiber (kapya)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı beyaz biber
SOS İÇİN3 yemek kaşığı süt kreması
1 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Bir tutam tuz ve karabiber





Bonfile parçalarını ortadan ikiye kesin ancak uç kısmını ayırmayın(sandviç şekli).Elinizle biraz bastırarak büyüttüğünüz etleri marine malzemeleri ile iyice karıştırıp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 2 saat, vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Marine işlemi etlerinizin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca etlerinizi kasaba dövdürmemeniz çok önemli. Dövülen etin suyu dışarı kaçar ve etimiz lastik gibi olur.

Sebzeli karışım için 10 adet mantarı bol limonlu suda 7-8 dakika haşlayın. Soğanı ve mantarları ince yarım ay şeklinde, biberleri uzun (jülyen)şeklinde doğrayın.

Tavaya önce zeytinyağı, sarımsak, soğan ve biberleri alıp soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra doğranmış mantar, mısır ve baharatlarını ekleyip altını kapatın.

Sos İçin teflon tavaya rendelenmiş sarımsağı koyun ve kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kremayı ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. En son baharatlarını ilave edip altını kapatın.

Marine edilmiş etleri, suyunu dışarı bırakmaması için iyice kızmış döküm tavada orta ısıda önlü arkalı kızartın.(teflon tavada olur)

Servis sırasında etlerin içine 1 çorba kaşığı sebzeli harç üzerine 1 yemek kaşığı kadar sos ilave edip dereotu ile süsleyin.

Baby patatesleri haşlayıp teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağ,2 yemek kaşığı maggi acı baharatlı tavuk çeşnisi ile soteleyip garnitür olarak bonfilelerin yanında servise sunun.

Afiyet Olsun…




12 yorum :

domates sepeti dedi ki...

aylinim ellerine sağlık çok güzel görünüyor tamda yemek saati tabağı olduğu gibi alıveresim geldi...

zeynep dedi ki...

Ellerine sağlık şekercim tablo gibi görünuyor doğrusu..Mutlu musmutlu bir hafta sonu diliyorum..

Aycan dedi ki...

Çok lezzetli bir tabak olmuş.Ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

gerçekten nefis... soslu, sebzeli ve şık görünümlü et yemeklerine bayılırım ellerinize sağlık, hem göze hem mideye hitap eden bir tabak olmuş. sevgiler...

yıldız dedi ki...

çok güzel,çok lezzetli görünüyor buradan;))

iyi hafta sonları

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Harika gorunuyor.Eline saglik canim.
Sevgilerimle...

Baharcicegi dedi ki...

Ögle yemek vakti girdim karnimda okadar acki ekrana yapistim desem yeri vardir aylincim ellerine saglik nefissss olmus

Unknown dedi ki...

valla bizimkiler bu resmi görse kesin yap diye başımın etini yerler.ellerine saglık süper bir görüntü.

suhuba dedi ki...

Sebzeli et yemeklerine bayılıyorum. Yapacağım mutlaka

Hayatın Tatları dedi ki...

bonfile sandviçler süper. ellerine sağlık. bende hünerli bayanlarda görmüş ve cazibesine kapılıp denemiştim kesinlikle muhteşem bir lezzet

ıhlamurcum dedi ki...

Tek kelime, nefis gözüküyor.
ellerinize sağlık

mutfakcini dedi ki...

Kahvaltıdan kalktım,sayende karnım tekrar acıktı yapma böyle şeyler :) Valla kıyamam yemeye şahane ,tablo gibi.Ellerine sağlık Aylin'cimm