Ramazan'ın sevenleri için olmazsa olmazı pide ve pastırmadır sanırım...Pastırmayı çiğ olarak tüketemeyenler için pastırmanın en güzel halide kurufasulyede olanıdır.Evet bu sıcaklarda hepimiz çemensiz pastırma tercih ediyoruz belki ama siz kurufasulye yapacaksanız mutlaka çemenli alın derim..Zaten pişince kokusu gidiyor ama lezzeti çemensize gerçekten fark atıyor:)
Pastırmalı Kurufasulye
2 su bardağı kurufasulye
2 adet kesme şeker
150 gram pastırma
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası(tepeleme)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
3 adet acı süs biberi yada 1 tatlı kaşığı pulbiber
2,5 su bardağı sıcak su
1.Kuru fasulyelerimizi 1 gece önceden tenceremizin içine koyup şeker ilave edelim.Bir taşım kaynatıp altını kapatalım.Ertesi gün Düdüklüye aldığımız fasülyeleri diriliklerini kaybetmeden yaklaşık 10 dakika haşlıyalım.
2.Tenceremize yağ ve yemeklik kuru soğanı alalım.Soğanlar kavrulunca içine salçaları ve minik parçalara böldüğümüz pastırmaları ve biberleri ilave edelim.Kuru fasulyeyi ve tuzunu ve suyunu da ilave edip kısık ateşte fasülyeler yumuşayıp suyu azalana kadar pişirelim.
3.Dilersek pişen fasülyemizi güveç kaplarına koyup 200 derecede 10 dakika fırınlayalım.
4. Dilersek 2. aşamayı direk büyük güveç kabında yapıp kapağına aleminyum folyo sararak çok kısık ateşte ocak üzerinde pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun....
Ben ramazan ayında böyle sulu yemekler yaptığımda genelde çorba yapmıyorum.Çünkü o zaman yemeğe yer kalmıyor:)Başlangıçta böyle bir iftar tabağı ve 1 bardak çay daha sonra bir çeşit sulu yemek bence en güzeli...
Not:Ben bu seferlik fasulyede salça yerine 3-4 çorba kaşığı maggi sofrito kulladım.Ancak tarifi her zaman yaptığım şekliyle verdim.
Pastırmalı Kurufasulye
2 su bardağı kurufasulye
2 adet kesme şeker
150 gram pastırma
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası(tepeleme)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
3 adet acı süs biberi yada 1 tatlı kaşığı pulbiber
2,5 su bardağı sıcak su
1.Kuru fasulyelerimizi 1 gece önceden tenceremizin içine koyup şeker ilave edelim.Bir taşım kaynatıp altını kapatalım.Ertesi gün Düdüklüye aldığımız fasülyeleri diriliklerini kaybetmeden yaklaşık 10 dakika haşlıyalım.
2.Tenceremize yağ ve yemeklik kuru soğanı alalım.Soğanlar kavrulunca içine salçaları ve minik parçalara böldüğümüz pastırmaları ve biberleri ilave edelim.Kuru fasulyeyi ve tuzunu ve suyunu da ilave edip kısık ateşte fasülyeler yumuşayıp suyu azalana kadar pişirelim.
3.Dilersek pişen fasülyemizi güveç kaplarına koyup 200 derecede 10 dakika fırınlayalım.
4. Dilersek 2. aşamayı direk büyük güveç kabında yapıp kapağına aleminyum folyo sararak çok kısık ateşte ocak üzerinde pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun....
Ben ramazan ayında böyle sulu yemekler yaptığımda genelde çorba yapmıyorum.Çünkü o zaman yemeğe yer kalmıyor:)Başlangıçta böyle bir iftar tabağı ve 1 bardak çay daha sonra bir çeşit sulu yemek bence en güzeli...
Not:Ben bu seferlik fasulyede salça yerine 3-4 çorba kaşığı maggi sofrito kulladım.Ancak tarifi her zaman yaptığım şekliyle verdim.
18 yorum :
canım arkadaşım ellerine sağlık.inanılmaz leziz görünüyor.
lakin ben almayayım.çünkü yataktan yorgandan pastırma kokusunu yeni çıkarabildim 3-4 günde.çok seviyorum lakin kokusu çekilmiyor inan.allahtan işe başlamadan evvel kurtuldum kokudan:)9
sanırım çemensiz almaya özen göstermek lazım.
sevgi,ler
mm nefis görünüyor.
fotoğraflar bir harika
ellerinize sağlık
sevgiler
Nisa
Ellerine sağlık nefis görünüyor,ben de önceki gün eşim istedi diye yaptım biraz ağır geldi,yanında hiç birşey yemesek yeridir.Fakat yine de ayrı bir yeri var kurunun:))
bayılırım.. çok ayrı bir lezzettir. ellerine sağlık aylincim.
sevgiler
çok güzel olmuş cnm ellerine sağlık..bencede çemenli daha güzel oluyor..
ELLERINE SAGLIK CANIM..YINE HARIKA BIR SEY CIKARTMISSIN ORTAYA....
HAYIRLI RAMAZANLAR DILERIM..
ELLERINE SAGLIK CANIM..YINE HARIKA BIR SEY CIKARTMISSIN ORTAYA....
HAYIRLI RAMAZANLAR DILERIM..
Öldürdün bizi ya nasıl nefis görünüyor...
hamıleyken bir yemek dergisinde görüp, canım çekmişti. O zamanda ramazanlık tı hemen pastırma alındı kurular ıslatıldı iftara yetişti ogün bu gündür bayılırım bu yemeğe canım ellerine sağlık mis gibi kokusu geldi
iftar oçma yönteninizde çok güzel
sevgiler:)
harika gözüküyor..hele oruçlu oruçlu off diyorum..ellerine sağlık :)
bende yemeklerde magginin ürününü ilk defa bugün kullanacagım bakalım nasıl olacak tadı.ellerine saglık aylinim.
Nedense kış yemeği diye adlandırılır ama benim için bilirsin hiç farketmez :)) her şekilde gömülürüm :))
Sunumuda şahane olmuş,ellerine sağlık..
Ayyy bayilirim ben pastirmali kurufasulyeye. Gidip hemen pastirma alicam. Hele bir de guvecte. Ellerine saglik Aylincim. Bu arada arpa sehriye salata tarifini dun yaptim, cok begenildi. Tesekkerler tarif icin.
hakiki Kayseri pastirmasi bitmeseydi bugün iftara pisirirdim esimin en sevdigi yemektir kendileri
Eline saglik canim
ellerine sağlık canım çok severim.afiyet olsun.
fasulyeyi çok severim. çok güzel görünüyor. ben olsam suyuna ekmek bana bana yerdim ellerinize sağlık. sevgiler.
Aylincim bu kurufasulyenin burdan ne kadar lezzetli göründüğünü anlatamam :) ellerine sağlık harika olmuş canım.
allahım ne manzara...harikaaa..
***
yoktuki güveç (valide sultanım aldı :)vermedi !
nede güzel olurdu ozaman..
bayıldım manzaraya aylincim.
Yorum Gönder