Mısır Ekmeği |
Son bir kaç aydır mısır ekmeğine o kadar çok taktımki her hafta bir tepsi yapıp 3-4 gün boyunca yiyoruz.Bu tarifi tuz biber dergisi kasım sayısınada göndermiştim ,gerçekten çok başarılı....
Balığın yanı sıra çorbalarlada çok güzel gidiyor.Bu klasik tarifin içine dereotu ve peynir ekleyerekte denemenizi tavsiye ederim.Eminim çok daha fazla beğeneceksiniz. Hiç mısır ekmeği yapmadıysanız bence mutlaka deneyin....
3,5 su bardağı mısır unu (mümkünse az öğütülmüş has karadeniz unu)
1 bardak beyaz un
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su
Yumurta,süt ve zeytinyağı iyice çırpılır.İçerisine elenmiş mısır unu ve beyaz un,şeker kabartma tozu ve tuz ilave edilip kaşık yardımı ile karıştırılır.
1 su bardağı kaynamış ve yaklaşık 1 dakika dinlendirilmiş suyu karışıma ilave ederek koyu kek kıvamına gelene kadar karıştıralım.Dereotu ve peynir ilavesi yapacaksanız bu aşamada katın.İyice yağladığımız orta boy kare tepsiye dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun...
38 yorum :
Benimde şu sıralar sürekli aklımda ama bir türlü yapamadım nedense.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.
Enfes görünüyor..
Daha önce bir defa mısır ekmeği denedim ama taş gibi birşey oldu.Sizin tarifinizi de deneyeceğim. Tarif için teşekkürler. Sayfanızı izlemeye aldım.
valide sultanıma gösteriyorum az önce,
diyor ki..
!! ''afferim bu güzel kıza !
:)))
AFFERİM BENİM AYLİNİME :)
Aylincim bizim evde de çok sevilir mısır ekmeği, ben yoğurtla yemeye bayılırım. ellerine sağlık
ellerine sağlık nefis görünüyor. mutlaka bende yapmalıyım.
canım kare borcam olur bu tarife ölçü olarak? ilk defa yapacağım için soruyorum canım kusura bakma.
sevgiler
Tarifini deneyeceğim Aylincim nefis görünüyor..
Ellerine sağlık.
Sevgiler..
anteptte görev yaparken mısır ekmeğini sürekli aldığım bir fırın vardı kıvamı kek gibi tadı çok güzeldi.öyle bir tarif bulsam hemen denemek isterim. bu tarifi uygulasam istediğim gibi olurmu acaba okeylersen hemen denemek isterim canısı .şifalar olsun size öpüyorum.
karadeniz kokulu ekmek:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
Ellerine sağlık canımmmmmmmm ben çok yapmasam da yeriz ama aklıma düşürdün yhapayım bari.
Sevgiler,
Evren
Orta boy kare tepsi derken fırın tepsisi mi anlamalıyım? Borcamda veya yuvarlak tepsilerde de yapabilme şansım var mı?
kare borcam olur yada dikdörtgen orta boy ben çok kalın sevmem o yüzden size kalmış.
bu mısır ekmeği boğaza takılan cinsten değil hani bazıları yerken zorlanırız onun gibi değil ona göre deneyiniz canlarım:)
bayılırım mısır ekmğine ama her zaman güzel bir mısır ekmeği yemek mümkün olmuyor,evde yapmak istiyordum,bu tarifi eneyebilirim sanırım ellerine sağlık,nefis görünüyor..
Çok severim canım. Bende de pırasalısı var;) Ellerine sağlık
bizde çok yapılırdı eskiden çoks everim..hele yoğrutla tavsiye ederim mutlaka yiyin :)
mayasız olması çok güzel deneyeceğim ..tarifi aldım ..teşekkürler ...
Aylin'cim bende denicem bu tarifini,ellerine sağlık.Marketlerde satılan mısır unuyla oluyo mu onu bi öğreneyim?:)
iRİ TANELİ MISIR UNU İLE DAHA İYİ SONUÇ ALINIYOR.meSELA KEBİR MARKA VAR HAS KARADENİZ MISIR UNU :)
Çok leziz görünüyor, bizde çok pişer mısır unlu hamur işleri, ellerine sağlık canım, bu arada benim gözlerim problemli onu biliyorum da, yazıların baya bir ufak Aylincim, banamı öyle geliyor blmiyorum ama zor okunuyor, benim gibi yaşlıları düşünmek lazım:)
bende mısır ekmeğini çok seviyorum ....kfc ye yakın bir tarifim var en kısa zamanda deneyip sizlerle paylaşacağım....ellerinize sağlık...
Şimdi tam olmuş, daha anlaşılır ve net,teşekkürler...
MISIR EKMEGI BIZDEDE COK PISER
BEYAZ UN ILAVESI ILE HIC HAZIRLAMADIM COK GUZEL GORUNUYOR
BIR DAHA SENIN TARIFIN ILE HAZIRLAYACAGIM CANIM ELINE SAGLIK
SEVGILER
sıcakken tereyağla yemekde nefis olur eline sağlık sevgiler..
orduda annem her gün yapardı bunu normal ekmek bi tek kahvaltıda yenir bizim yemeklerle mısır ekmeği fena gider (gürcüyüz) ben evlenince yapmadım ama hiç eşim seviyo aslında du bakiym belki gaza gelirim bu tarifle :D
En çok da balığın yanına yakışıyor sanki..
Birde ben soğanı çok sevdiğim için yarım ay doğrayıp tuzla biraz ovduktan sonra kızarttığım balıkları o soğanın üzerine koyuyorum ve o balığın az yağıyla soğan karışınca ona o mısır ekmeğini bandırıyorum offff..:((
Açıktım ama benim balık yemem için açıkmam bile gerekmiyor..:))
Ellerine sağlık canım..
Bir Karadenizli olarak bayılırım Mısır ekmeğine. Uzun zamandır da yemedim. Canım çekti şimdi.
Mısırunlu çörek çok yapılırdı bizim evde de. Esasen bu ekmeğe çok benzerdi, niçin çörek derdik acaba? :) Elinize sağlık.
Hiç yapmadım ekmeği ama bir zamanlar kekini yapardım. Sahi o tarif nerelerde ki? Güzel oluyordu, en az senin ekmeğin kadar.
Ellerine sağlık Aylincim..
Aylinciğim mısır ekmeğin harika görünüyor ellerine sağlık. Sevgilerimle...
Aylinciğim
mısır ekmeğine bayılırım. Birçok tarif denememe rağmen pek içime sindiremedim.
Şimdi senin tarifini deneyeceğim.
Ellerine sağlık,sevgiler
Mısır ekmeğine çok düşkün biri olmamakla beraber bu resimleri görünce canım çekti:) Ellerinize sağlık.
Canım,
ellerine sağlık. Sönmez mutfakta da gördüm süper görünüyor.Eşim Karadenizli. Her zaman annesini ve yemeklerini yad eder. Galiba üşenmeyip kalkıp bunu yapmalı ve onu sevindirmeliyim.
Sevgiyle kal.
canım cok guzel ve lezzetlı gorunuyor mısır ekmegının kokusu burnuma kadar geldı ellerıne sağlık
bir kez yaptim ve cok sevdim,hazir komsumun verdigi taze ordudan gelme misir unu varken bu tarifi denemelii:))
eline saglik canim:)
Deniycem de, senin gibi alışır da her hafta yapmaya kalkarım diye korkuyorum :)) Eline sağlık Aylincim.
Aylincim ellerine sağlık, çok güzel görünüyor mısır ekmeğin...
Sevgiler:).
aslı
Ayliiiinnn geçen gün senin bu tarifi ben denedim.Yediğim en güzel mısır ekmeğiydi valla.
misafirmlerime alel acele ikram edince foto çekemedim.En kısa zamanda yayınlıcam.Teşekkürler...
Brokoli çorbasını yaptım sizin tarifinizden,enfes oldu.Tarifleriniz kadar fotoğraf kaliteniz de dikkatimi çekti,emeğinize sağlık.(Züleyha )
Yorum Gönder