Siz içine somon yerine başka beyaz etli balıkta kullanabilirsiniz.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık ....
Baklava Yufkasında Somon
12 adet baklava yufkası
yarım çay bardağı sıvıyağ
500 gram dilim somon balığı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet kurusoğan
10 adet mantar
1 çay kaşığı tuz,
yarım çay kaşığı beyaz biber
bir kaç dal taze biberiye
2 adet kurusoğanı piyazlık doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağda karemelize olup renkleri sütlü kahve olana kadar soteleyin.Diğer tarafta somon balıklarını yağsız tavada arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
Somonları pişirdiğiniz tavaya ince doğranmış mantarları ilave edip mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin.Bir adet baklava yufkasını tezgaha yayıp üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin ve ikinci yufkayı üzerine kapatıp onuda yağlayın.Üçüncü yufkayı serin ve yağlamadan geniş kısmından ortadan ikiye kesin.
Yufkanın uç kısmına sırası ile önce karemelize soğan ortaya bir dilim somon balığı üzerinede mantar koyun.Tuz,beyaz biber ve bir kaç dal biberiye ekleyip paçanga böreği şeklinde sarın.180 derece ısılı fırında yaklaşık 15 dakika pişirip sebze sote ile birlikte servise sunun...
31 yorum :
çok hoş bir lezzet gibi.....
Ellerine saglik canim. Somon cok severim, hele bu aralar oglum icin sık sık yapip yiyorum. Ben izgara tercih ediyorum ama bunu da denemek lazim, merak ettim...
Ellerine saglik canim. Somon cok severim, hele bu aralar oglum icin sık sık yapip yiyorum. Ben izgara tercih ediyorum ama bunu da denemek lazim, merak ettim...
evdeki baklava yufkalarım için çok hoş bir tarif eve gidince hemen yapılacak. ellerinize sağlık...
çok şık bir sunum ellerine sağlık.
Tarifin adını duyunca nasıl zıpladım geldim.
Bayıldım bayıldım
Ellerine emeğine sağlık
İyi haftalar
İzmirli olarak Çipura ve Levrek dışındaki balıkları pek severek tüketmem ama bu tarif gönlümü fethetti. Mutlaka denemeliyim ! Ellerine sağlık Mineciğim . Sana ve tüm sevdiklerine mutlu ve sağlıklı bir yıl dileklerimle... Sevgiyle kal !
aylinim şahane...
ben hiç somon yemedim desem. eşimde somon yakalamıyor ki :)
şaka bir yana harika bir sunum. ellerine sağlık.
Muhteşem bir yemek olmuş canım,ellerne sağlık..
tek kelimeyleharika.hem goruntu hem de sunum bayildim.cok da severim somonu.acaba somon fumeden de olurmu ki ?ellerine saglik.sevgilerle.
gerçektende çok şık olmuş sunumu .. ideal bir davet yemeği ellerine sağlık
mutlu yıllar
Aylinciğim resimlere bayıldım dönüp bir daha baktım ellerine sağlık canım sevgiler..
Aylin'im döktürmüşsün yine :)))
Sevgiler,
Evren
güzelliğini sofralarına yansıtmana bayılıyorum ellerine sağlık canım yeni yılda nice güzel tariflerde buluşmak dileğiyle...
Aylinciğim boş bulunup sana Mine diye seslendim :( Çok özür dilerim. Mine de sevgi ve ilgiyle takip ettiğim bir blogger !
Hiç problem değil oluyor bazen öyle şeyler dert etmeyin lütfen anladım ben:)Sevgiler
Aylincim, ellerine sağlık canım.
Çok değişik ve harika görünüyor. Yazdığın gibi iç malzemesi de istediğimiz gibi değiştirilebilir.
Bayıldım bu tarife..
Ellerine sağlık harika bir sunum, bayıldım. Bu baklava yufkasını üreten adam bu kadar çeşitli kullanılacağını düşünmemiştir herhalde :)
Ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor. Tabağın sunumuna bayıldım. Çok şık olmuş.
Sevgiyle kal.
Hmm canim cekti simdi ellerine saglik
Ellerinize saglik. Amerika'ya geldigim gunden beri en fazla tukettigim balik. Farkli bir alternatif . Sunum oldukca sik..
Sevgiler
Çok şık olmuş çok da lezzetlidir eminim. Ellerinize sağlık:)
Aylincim yine harika bir tarif ve harika bir sunum. Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
yine çok enfes bir lezzet. Yine muhteşem bir görüntü. ellerine sağlık. sevgiyle kal...
WOOOW ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.bUNU DENEMEM LAZIM:)
Ellerinize sağlık, sunum, yemek, fotoğraflar herşey bir harika. Gözümü alamıyorum.
Sevgilerimle...
(Yemek Sevdam)
eline sağlık aylinim sunum 10numara olmuş.sevgiler ve mutlu yıllar
Tarif nefis de ben sunum ve fotoğrafa da bayıldım, ellerine sağlık Aylincim.
Canım bende senin yeni yılını kutlarım, bu yıl sana ve sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe ve bol lezzetli masalar getirsin inşallah. Mutlu yıllar!
Balığı daha çok tavadaki hali ya da fırın halini seven bir milletiz.Bu alışkanlıklarımızdan vazgeçip böyle hallerini de tatmak lazım.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder