25 Aralık 2012 Salı

ÖZBEK PİLAVI

Dikkat bu pilav çakma olabilir,ancak müthiş lezzetlidir!

Ben çok severim ancak yılbaşı masalarının vazgeçilmezi iç pilavı çokçada sevmeyen olduğunu da biliyorum.E malum  evde misafir ağırlayacakların çoğu şu sıralar yılbaşı sofrasında ne hazırlasam diye düşünmekle meşgul.Hem az malzemeli hemde lezzeti garanti olan bu pilavı bence mutlaka deneyin,eminim tadan herkes çok beğenecektir.

Dilerseniz siz etleri içine karıştırmak yerine bir kalıbın altına etleri yerleştirip üzerine pilavaı koyun bastırın ve ters çevirip daha albenili bir görüntü elde edebilirsiniz...

Özbek Pilavı
1 orta boy kurusoğan
yarım kilo kuzu kuşbaşı

2 orta boy havuç
1 minik kurusoğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 ttalı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar

Öncelikle kuşbaşı kuzu etlerini 5 su bardağı su ve kabuklarını soyduğumuz bir bütün kuru soğan ile düdüklü tenceremize alıp 15 dakika pişirelim.Suyunu süzüp bir kenarda bekletelim.

Pilav tenceresinde dolmalık fıstıkları yağsız olarak biraz kavurun.Ardından yağları , minik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havuçlarıda ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.Sıcak suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleride ilave edin ve  bir iki dakika daha çevirin.
Bütün bararatları ,kuş üzümünü ve  etsuyunu ilave edin ve kızık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Altını kapatıp kağıt peçeteyi kapak arasına sıkıştırın ve 15 dakika demlendirin.Dilerseniz önce kaseye biraz et üzerine pilav basarak yada eti pilavın içine karıştırarak servise sunun.

Afiyet Olsun...

6 yorum :

keyiflisofram dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis görünüyor tarifinizi deniycem...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nefis olmuş Aylinciğim afiyet olsun yiyenlere sevgiler...

Halenze dedi ki...

çakma mı? çakması böyleyse orjinali nasıldır. enfes olmuş aylinim. ayrıca nazik ziyaretin için teşekkür ediyorum:)) buraya gelince insan ağız değiştiyior ya biz face den devam edelim:))

Gülay dedi ki...

ellerinize sağlık aylin hanım..

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

Aylin hanım özbek pilavının rengi görüntüsü harika:)
ellerinize sağlık

EMEL dedi ki...

Bu tarifinizi deneneyeceğim inşallah güzel yaparım sizin gibi ellerinize sağlık