28 Ocak 2013 Pazartesi

Balkabağı Çorbası


   Balkabağı çorbasını geçen kış 2 kere yaptım ancak bir türlü fotoğraflayamadım.Bu yıl tam fotoğrafını çekecekken ıyyyyy balkabağı çorbasını bloğa koymaa diye vazgeçirici  tehditler almama rağmen arşivimde bulunması için eklemek istedim.

   Ben bu çorbayı bayılarak içmiyorum ancak tadı bana göre değişik,fena olmayan bir çorba..Ancak çoğuna göre iki kaşıktan fazla içilemeyen tatlımsı tadıyla kabağın tatlısı olur ,ne işi varmış çorbada dedirten bir çorba ,bilgilerinize :)


Balkabağı Çorbası

1 kalın dilim balkabağı(350-400 g kadar)
1 minik patates
1 kurusoğan
4 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

   Tereyağda balkabağı ,iri doğranmış soğan ve patatesi biraz çevirin.Ardından defne yaprağı , baharatlar ve tavuk suyunu ekleyip düdüklüde yaklaşık 15 dakika pişirin.

   İyice ezilen çorbayı blenderden geçirip içerisine 1 su bardağı sütü ekleyin.Bir taşım daha kaynattığınız çorbanızı dilerseniz krema ilavesi ile servis yapın
.
Afiyet Olsun...

4 yorum :

Bir Dilim Düş dedi ki...

AAaaa Aylin'in olur mu iyi ki yayınlamışsın, çok faydalı ve gerçekten de değişik bir tat... Ben de yıl da en az 2-3 kere yapıorum... Ellerine sağlık...

Sevgiler
Evren

parıldayan çiçek dedi ki...

Sizin ki farklı.Bugün ben bloğunuzu okumadan önce yaptım.İçine süt ,krema,tavuk suyu koymadım. .İnsanlar 3 kaşık mı içiyor.Eşimle benim çok hoşuma gitti.Evet tatlımsı çorba.Ama değişik bir tat. Afiyet olsun.

Bengü dedi ki...

Aylin'ciğim ben de öteki blogum için yapmıştım ama eşim pek sevmedi :) Tek başına da yenmiyor ki :)) Ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize saglik Aylin, hersey cok guzel gorunuyor.

Sevgi ve selamlar...