Misafir ol gel bana börekler açayım sana :)
Bazı şeyleri o kadar çok gözümüzde büyütüyoruzki....Niyetlendikten sonra börek açmak,mantı yapmak aslında hiçte zor değil.Belki ilk denemede ve oklavanız yoksa:)) istediğiniz incelikte olmuyacak ama tadı hazır yufkayla sağlanamayacak süper börekleriniz olacak bu kesin...
Börek açmaya niyetlendiğimde evde tırım tırım oklava aradım!Her yere baktım yok...Eh dedim sonra senin oklavan hiç olmadıkiii :))
Oklava yoksa merdane var diyerek inceltebildiğim kadar incelttim hamuru kendimi zorlamadan!Bu kısım çok önemli evet özendim ama kendimi bu börek muhteşem olmalı diye sıkmadım.Annemden aklımda kaldığı kadarıyla bir hamur yaptım kendime çok lezzetli oldu gerçektende...Çıtır börek severler,deneyin ve sonucu bildirin tamam mı ?
Not:Oklava aldım gelsin daha ince miss gibi börekler :))
El Açması Börek
1 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
yarım kahve fincanı sirke
1 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Un(çok yumuşak bir hamur olmayacak)
arasına;
yarım su bardağı zeytinyağı
İç harç;
1 kurusoğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gram kıyma
2 orta boy patates
tuz,karabiber
üzeri için;
1 yumurta sarısı
Hamur malzemelerini karıştırıp orta sert bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.Üzerin kapalı olarak yarım saat dinlendirin.
İç harç için ,sıvıyağda minik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.Üzerine kıymayı ekleyin.Kıymaların rengi değiştiğinde 2 adet rendelenmiş patatesi ,tuz ve karabiberini ilave edip bir iki dakika pişirin ve harcı soğumaya alın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve un yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.Her bir hamura 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezidirn ve iç harcı her yerine gelecek şekilde hamura serpiştirin.Çok sıkmadan rulo yaptığınız hamuru ister gül böreği gibi dolayarak ister U şeklinde tepsiye yerleştirin.Bütün hamurları bitirdiğinizde üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ön ısılı fırında böreğinizi iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve un yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.Her bir hamura 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezidirn ve iç harcı her yerine gelecek şekilde hamura serpiştirin.Çok sıkmadan rulo yaptığınız hamuru ister gül böreği gibi dolayarak ister U şeklinde tepsiye yerleştirin.Bütün hamurları bitirdiğinizde üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ön ısılı fırında böreğinizi iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
12 yorum :
el acması borek gıbı varmı emınım cok lezzetlıdır
hamarat arkadaşımelleine sağlık el açması gibi olur mu nefiss görünüyor...
Sevgiler
Evren
Canim emegine saglik. Harika olmustur boregin eminim. El acmasi gibi varmi. Sevgiler.
gözleme bile açamayan ben için, börek aşar beni. ellerine sağlık
El açmasının yerini hiç birşey tutmaz. mis gibi olmuş. Ellerine sağlık..
hayırlı cumalar..
canım ya süper olmuş görüntüye bayıldım.Oklava yada merdane bayanlar istedimi mutlaka yapar.Ellerine saglık canım.
harika yine, olsada yesem ellerine sağlık canım...
canim azimin sulari akti vallahi
ellerine saglik ve afiyet olsun !
bu arada bloga geri donus yaptim
tatli mi tatli postum var
senide beklerim
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
misal ben ! el açma börek ya da mantı nasıl büyüyor gözümde tahmin bile edemezsin yaş almak mı tam olarak bu mu bilemedim şimdi ellerine sağlık canım güzel bir hafta sonu dileklerimle...
BU GUN YAPTIM TADINA DOYAMADIK COK TESEKKUR EDERIM tarıf ıcın
Herzamanki gibi harika.. Ellere sağlıklar.. Kolaylıklar.
Yarin yapmaya karar verdik pratik olan herseye hazirim oleyy aylin hnm sizi cooook seviyoruz gülayla;)))
Yorum Gönder