12 Şubat 2013 Salı

KARİDES TAVA


  
    Karidesi genelde kaşarlı, güveçte veya makarnaya  karıştırarak kullanırdım.Ancak bu sene karides tavaya alıştım hatta dadandım diyebilirim :) Evet karidesi çoğu kimse yemez biliyorum ancak yiyenler için bence nefis bir alternatif,üstelik çokta pratik ....


Karides Tava (2 kişilik)

400 gram ayıklanmış karides
1 çay bardağı un

1 şişe soda
1 bardak un
1 çay kaşığı karbonat(fazlası acımsı tat veriyor)
1 çay kaşığı tuz

kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
5-6 adet çöp şiş

Karidesleri ayıklayıp,biraz tuzlayın.Ardından şişe geçirip her birini una bulayın.

1 şişe soda ,1 bardak un,tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın.Una buladığınız karides şişleri sodalı karışıma da bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartın.

Yanına sos olarak  tarator sos gibi bir sosu örneğin; bir avuç ceviz içi, 2 dilim bayat ekmek, 2 yemek kaşığı mayonez, 2 diş sarmısak,1 tatlı kaşığı sirke ve tuzu rondodan geçirip kullanabilirsiniz

Afiyet Olsun...

4 yorum :

Unknown dedi ki...

Tamda bu akşam karides yapacaktım,hemen deneyeceğim ,çok lezzetli gözüküyor..

*mehtap dedi ki...

kızcem bayılır bu tarife, eline sağlık harika..

Sibel-ish dedi ki...

Bende kalamar tarzını hiç denememiştim. Hemen deniyorum:)

Banu dedi ki...

Merhaba Aylincim:)) Çoook uzun bir zaman olmuş güzel tariflerini görmeyeli....
Ellerine sağlık karides nefiss diğer triflere de baktım leziz...
Canım senin zencefilli kurabiyeni yaptım ama ben çikolataya bulayarak yaptım tam çay yareni oldu birazdan yayınlıyorum.
sevgilerimle...