Blogum diyet bloğu olmaya doğru giderken araya bir hamur işi attırıp tekrar yemek bloğuna çevirmeye çalışayım baarriiii:)
Kek kalıbında yapılan poğaçaları börekleri ne zaman görsem imrenerek bakarım bende yapacağım diye kafaya koyarım.Ancak gelin görünki ne vakit poğaça yapmaya kalksam klasik şekillerden vazgeçemem ve kalıp kullanmayı unuturum.İlk kez Bengü'de gördüğüm bu poğaça şeklini ben kabartma tozu kullanarak yaptığım hamur ve iç harcı kıymalı denedim.
Görüntüsü ile kalbimi kazandı desem yeridir.Bence misafir,kabul günü ve arkadaş sofralarında poğaçalarınızı mutlaka bu şekilde yapın :)
Kek Kalıbında Poğaça -TAÇ POĞAÇA(20 adet)
125 gr oda ısında tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (3,5 sb kadar)
İç Harcı ;
1 kurusoğan
250 gr kıyma
biraz tuz,karabiber
10 dal kadar maydanoz
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Öncelikle iç harç için minik doğranmış soğanı ve kıymayı tavamıza alıp kıymaların rengi dönene kadar pişirelim.Tuz ve karabiber ilave edip altını kapatalım.Biraz soğuyunca ince doğranmış maydanozları ilave edelim.
Poğaça için un hariç bütün malzemeyi karıştıralım.Unu kontrollü ekleyerek sert olmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp elimizle açalım.Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harç koyup kapatalım.Kapanma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış kek kalıbına bütün malzeme bitene kadar poğaçaları dizelim.(20 poğaça çıkıyor ben 10 tanesini kalıpta kalan 10 tanesini tepside yaptım,siz 2 kalıp kullanabilirsiniz)
Kek kalıbındaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.175 derece ön ısılı fırında üzerin iyice kızarana kadar pişirelim (25-30 dk kadar)
Afiyet Olsun.
24 yorum :
süpersin canım, harika görünüyor
eline sağlık çok şık görünüyor
Görüntü muhteşem olmuş. Bundan sonra bende bu şekilde yapacağım. Ellerine sağlık:)
Aylinimm ne yaptın sen böyle eyvah eyvah..
Şaqhane poğaçalarından yemeye geldim. Uzun zamandır yoktum artık burdayım sık sık gelir yazarım yorum artık valla özlemişim siteleri gezmeyi yorum yazmayı..
Bu arada ben yokken de ne güzel mamalar yapmışsın hepsini tek tek inceleyeceğim..
Aylin iyi ki varsın demek istiyorum:)
Ben hiç görmemiştim bu şekilde poğaça yapıldığını. Harika bi fikir vermiş oldun.
İlk poğaça yapışımda deniycem:)
Selam,ellerinize saglik nefis görünüyör,sormaknistedigim acaba bu tarifi peynir ile yapmak istiyorum acaba olurmu? sevgilerimle..
Merhaba , peynirli, patatesli vs. İstediğiniz harç ile olur tabiki :) şimdiden ellerinize sağlık olsun
Teşekkür ederim :)
Nilgüncüm çok sağol
Neslicim sen çok beğendin anladım :)
Sevilim ben hiç blog dolaşamıyorum uzunca bir zamandır :(
Tabi mayalı mayasız bütün poğaçalarda uygulayabiliriz :)
e bu çok iyi fikir.. sunum şıklığıda oluşmuş
sevgiler..
Sunum şahane, fikir şahane.Eline sağlık,Aylin'cim.
Sunumu harika olmuş ellerinize sağlık ayrıca yeni tasarımınızda çok güzel olmuş sevgiler
Tarif güzel fikir güzel ellerinize sağlık çok beğendim sevgiler...
Süper bu şekilde yapımı yıllar önce komşu teyzemiz sade olarak çabucak yapardı. Ellerinize sağlık...
Pogacadan fazlası olmuş.Eline sağlık.
Canım ellerine sağlık çok şık bir sunum olmuş gerçekten. Kek kalıbında böreği denedim nefissss oldu. İlk fırsatta poğaçayı da deneyeceğim canım :))))
Afiyetler olsun,
sevgiler...
Genel şekil muhteşemmmm ve ve ve o kopartılan parçanın kesitinden görünen kısımdan tadının da harika olduğu anlaşılıyor:)
Görüntü süper. Değişik ve şık bir sunum. Ellerinize sağlık.
Aylin harika olmuş. Ama ben mayalısını tercih ediyorum :) Nefis...
Aylin hanım çok güzel görünüyor. Mutlaka yapacağım teşekkürler.
Hımm, nefis sahiden. İyi bir tadıcıyımdır ama sanırım kendim yapmam lazım. Denesem yapabilir miyim acaba? :((
Yorum Gönder