Yer elması çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir zeytinyağlı..Sağlık için çokta yararlı olan bu yamuk yumuk ve soyması zor sebzeyi çiğ yiyenlerin sayısıda bir hayli fazla..
Ben geçen gün aldığım 1 kilo yer elmasının yarısı ile çorba ,diğer yarısı ilede zeytinyağlısını pişirdim.
Bu sebzeyi hiç denemeyenlere bol bol tezgahlardaylen 1 kere şans verin derim :)
Bu sebzeyi hiç denemeyenlere bol bol tezgahlardaylen 1 kere şans verin derim :)
ZEYTİNYAĞLI YERELMASI
Yarım kilo yer elması
yarım limon suyu
1 soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
bol dereotu,tuz
Öncelikle kabuğunu soyduğumuz ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 e böldüğümüz yer elmalarını kararmamaları için limonlu suya koyuyoruz.Çelik tenceremize zeytinyağı ve küp doğranmış soğanı ilave edip orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Soğanlar kavrulurken yerelmalarını da ilave edelim.bir iki çevirip tuz,şeker ve pirinci ilave edelim.2 su bardağı sıcak suyumuzuda koyup yaklaşık 15 dakika yerelmaları yumuşayana kadar pişirelim.
Soğanlar kavrulurken yerelmalarını da ilave edelim.bir iki çevirip tuz,şeker ve pirinci ilave edelim.2 su bardağı sıcak suyumuzuda koyup yaklaşık 15 dakika yerelmaları yumuşayana kadar pişirelim.
Yemeğimiz soğuduktan sonra bol dereotu ile süsleyip servise sunalım.
Afiyet Olsun...
36 yorum :
günaydın canım ellerine sağlık sevgiler..
canım ellerine sağlık pek güzel görünüyor evet bizim evdede çiğ olarak yiyenlerdeniz bende bir kez zeytinyağlı yapmıştım
ne yamuk yumuk hem de, elinden fırlamasın diye zaptetmek zorundasın:) çok hoş bir sebze ben de seviyorum, geçenlerde humus bile yaptım onunla! ama elma gibi çiğ hatur hutur yemek zor hani, denedim de:) Ellerine sağlık!
ellerine sağlık hiç yemedim ama görünüş güzel eminim tadıda güzeldir...
Hiç yemedim Aylinim,belki bir şans veririm.Çok çekici duruyor.Ellerine sağlık tatlım.
Hayırlı sabahlar. Çok güzel,çok leziz ve iştah açıcı olmuş ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
Canım,
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
bende o hiç tadmayanların arasındayım maalesef.
Sevgiyle kal.
Ay cok severim ama ya ayıklamasııı!:)) bulursam ben de bi pişireyim canım çekti:)
bizim ewdede yer elması çiğ tüketilir ama çok güzel olmuş yemeğide.denemek lazım.ellerinie sağlık.sevgiler.
Ben geçen sene il kez yedim ve sonra da her hafta yemeğini yaptım.Çok güzel bir lezzet.
hiç yerelmasının pişmişini yememiştim çok merak ettim tadını. görüntü çok güzel ellerine emeğine sağlık.
hiç yerelmasının pişmişini yememiştim çok merak ettim tadını. görüntü çok güzel ellerine emeğine sağlık.
Aaaa biz onu çiğ yeriz kii meyve gibi:))Sevgiler.
Canım ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Bende yerelmasını çiğ tüketenlerdenim ama zeytinyağlısınıda hep merak etmişimdir inşallah bir gün denerim.Eşinde hemşerimmiş gelinimiz sayılırsın.Çok memnun oldum.
Canım merhaba:)) ellerine sağlık yerelması ve kuymak nefis görünüyor aklım en çok kuymakta kaldı hımmm afiyetler olsun...
Canım bana beklerim ödülün var sevilerimle...
faydalı olduğu için bol bol tüketmeli ama ben pek sevmiyorum:((((
ellerine sağlık aylincim çok güzel görünüyor
hep çiğ olarak yedim ben
ama zeytinyağlısı da eminim güzel olmuştur
denemeli en kısa zamanda :)
ben de çok severim bu yemeği ama pirinçsiz yaparım. Hem çiği hem yemeği müthiş bir sebze. Ellerine sağlık
Yerelmasını çok severim. Hem çiğ olarak, hem zeytinyağlısını.
Eline sağlık.
ben hep cig olarak yiyorum :) ama böylede denemek lazim.. ellerine saglik canim, paylasimin icin tesekkürler.. sevgiler..
Leziz tatlardan biridir,ellerinize sağlık...
annem çok sever yerelmasını ben bir kez yedim sonrada tövbe ettim:))
annem bak kıza ne güzel pişirmiş işte dedi:))
selamları var..
öpüyoruz:))
Ellerinize sağlık. Ben de bir kere olsun şans vermesi gerekenlerdenim. Çiğ olarak nasıl olur bilmiyorum ama, pişmişi güzel görünüyor doğrusu.Sevgiler.
ellerine sağlık aylincim hem sağlıklı hem de çok güzel.
Bende hic böyle salatasini denemedim. Öyle yemistim ama pek sevmedim. Bakalim belki salatasi güzeldir. Ellerine saglik. Sevgiler...
Zeytinyağlı tüm sebze yemekleri gibi yerelması da çok güzel bence...
Ama mutfaklarımızda hakettiği değeri alamadı henüz..
Ben çok severim yerelmasını! O kadar lezzetli duruyor ki tabakta zeytinyağlın. Ellerine sağlık canım...
çok güzel görünüyor aylinim lakin ben hiç yerelması yemeği yemedim.merak ettim şimdi.ellerine sağlık diyorum.hayırlı akşamlar
Ellerine sağlık ben şans verenlerdenim:)
Sevgiler...
Aylin'ciğim biz de çok severiz hem çiğ halini hem de zeytiyağlısını.Ellerine sağlık.(Benim eşim sabırla soyar valla yamuk yumuk demez.)
Aylincim ellerien sağğlık:)
ben de çiğ yiyenlerdenim:)))nasıl soydun soyması zorudr kereviz yerelması çok severim benim koca sevmez:))kendime pişirim :))hemen seni linkleriem ekliyeceğim nasıl kaçmış gözümden sıklıkla gelrim sana:))selamlar
Ellerine sağlık canım.Blogumda seni bekleyen bir ödülün var.Uğrarmısın lütfen.
hem sen,hem blogun hem de etkinlik çok güzel gözüküyorlar..sevgilerimle
Aylinciğim yer elmasını çok çok severim bol şekerli zeytinyağlı of nasıl da güzel olur. Ellerine sağlık canım harika görünüyor. Güzel bir haftasonu dilerim.
bolca pişirdiklerimden tek kusuru biraz fazla şişkinlik yapması ama o kadar kusur da olacak değil mi : )
hımm nefis ellerine sağlık tatlım
Yorum Gönder