Sevgili Yasemin'in düzenlediği yeni yıl etkinlik tariflerine aslında çok daha özendi birşeyler hazırlamak isterdim ama bu aralar mutfakta çok zaman geçiremediğim için hepsinin toplam hazırlanma ve pişme süresi 45 dakika olan bu tabağı paylaşmaya karar verdim...Eee nede olsa yeni yıl bu sene cuma akşamı ve evde kutlayacak olan bir çoğumuz büyük ihtimalle geç gidecek evlerine:)
FIRINDA TAVUK BAGET
8 adet derisi çıkartılmış baget
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı köri
2-3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
-1 adet fırın torbası-1 tatlı kaşığı un
Genişçe bir karıştırma kabına tavuk bagetlerimizi ve bütün baharatlarımızı ilave edip iyice harmanlayalım.Fırın poşetimizin içine bir miktar un ilave edip heryerine değmesini sağlayalım. Tavuklarımızı sosu ile poşetin içine yerleştirip poşeti kürdan yardımı ile bir iki yerinden delelim.200 derece ısılı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
İÇ PİLAV
250 gram minicik doğranmış kuzu kara ciğeri
1 kurusoğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı yenibahar,1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru nane,tuz
4 su bardağı tavuk suyu veya normal su
yarım çay bardağı sıvıyağ,1 yemek kaşığı tereyağ
yarım demet dereotu ve maydanoz
Pilav tenceremize minik yağ ve dolmalık fıstıklarımızı ilave edip fıstıklar pembeleşene kadar kavuralım. Minik doğradığımız soğanımızıda ilave edip biraz kavurduktan sonra ciğerlerimizi ekleyelim.Ciğerlerin rengi dönünce pirinci de katarak biraz daha kavuralım .En son baharatlarımızı ve suyunu koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Altını kapatmaya yakın minik doğradığımız maydanoz ve dereotumuzu ilave edelim ve tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra büyükçe bir servis tabağına koyduğumuz iç pilavımızın ortalarına bagetlerimizi koyarak servis yapalım.
Afiyet Olsun..
Ben çok yakıştırdığım çin patates püresi ile servis yaptım....
FIRINDA TAVUK BAGET
8 adet derisi çıkartılmış baget
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı köri
2-3 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
-1 adet fırın torbası-1 tatlı kaşığı un
Genişçe bir karıştırma kabına tavuk bagetlerimizi ve bütün baharatlarımızı ilave edip iyice harmanlayalım.Fırın poşetimizin içine bir miktar un ilave edip heryerine değmesini sağlayalım. Tavuklarımızı sosu ile poşetin içine yerleştirip poşeti kürdan yardımı ile bir iki yerinden delelim.200 derece ısılı fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
İÇ PİLAV
250 gram minicik doğranmış kuzu kara ciğeri
1 kurusoğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı yenibahar,1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru nane,tuz
4 su bardağı tavuk suyu veya normal su
yarım çay bardağı sıvıyağ,1 yemek kaşığı tereyağ
yarım demet dereotu ve maydanoz
Pilav tenceremize minik yağ ve dolmalık fıstıklarımızı ilave edip fıstıklar pembeleşene kadar kavuralım. Minik doğradığımız soğanımızıda ilave edip biraz kavurduktan sonra ciğerlerimizi ekleyelim.Ciğerlerin rengi dönünce pirinci de katarak biraz daha kavuralım .En son baharatlarımızı ve suyunu koyalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Altını kapatmaya yakın minik doğradığımız maydanoz ve dereotumuzu ilave edelim ve tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra büyükçe bir servis tabağına koyduğumuz iç pilavımızın ortalarına bagetlerimizi koyarak servis yapalım.
Afiyet Olsun..
Ben çok yakıştırdığım çin patates püresi ile servis yaptım....
37 yorum :
DEMEK ETKİNLİK VAR, Hiç haberim yok takip edemedim .
ama seni seve seve takip ediyorum aylinim :)
ellerine sağlık canım..
gayet hoş tabağın üzülmek yok.
sevgiler canım
yapmadım yapamadım ama nasıl severim tutturamamda tiskinirim diye korktum hep aldım iç pilav tarifini cesaret edersem yıl başı akşamı yapıcam sağ ol ellerine sağlık.
ellerine sağlık Aylincim...
benim aktara dönmüş evden de zaten ancak iç pilav çıkar:) ellerine sağlık! tarif arayanlar için iyi bir başvuru olmuş yeni yıl tarifin... Afiyet olsun!
ellerine sağlık aylin hanımcım. Pek güzel görünüyor...
Yılbaşı gecesi için misafirlerim var ama yapabilir miyim acaba?
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
çok lezzetli görünüyor pilavda tavuklarda.bakınca canım çekti sabah sabah.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
SUNUM GÜZEL TARİF GÜZEL.. DAHA NE OLSUN..ELLERİNE SAĞLIK..
Immmmmmmmmm muhteşem gözüküyor.
Ellerine sağlık Aylinimm banada püre ile daha hoş göründü nedense:))Hayırlı Cumalar.
nefis bir görüntüü
ellerine sağlık
sevgiler
ooooo. görüntü harika. tadı da öyledir eminim. ellerine sağlık. sevgiler
Sarı şekerim kalbimi tam 12'den vurdun:))Ellerine sağlık enfes ko
caman öpüyorum.
bagetleri ben yiyebilirim aylincim ellerine sağlık hayırlı cumalar banada beklerim SELAMETLE...
canım ellerin dert görmesin şahane olmuş o bagetlerden bendeisterim ..
Ellerine sağlık çok şık bir sunum ve harika lezzet...yeni yılın kutlu olsun canım,bol kahkaha,neşe ,sağlık ve huzur olsun...
Ellerine sağlık enfes olmuş,sevgiler.
Tam öğlen saati ve çok açım o tabağı istiyoruuuum.
Ellerine sağlık
Nefiss görünüyor.
ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
Hımm çok güzeller :)
İç pilavı tutturursam eşime tam bir yeni yıl hediyesi olur :)
Ellerine sağlık..
Ellerine saglik.yilbasi icin bulunmaz bir yemek, ellerine saglik canim. Sevgiyle kal canim.
Son zamanlarda marketlerdeki tavukların hiç lezzeti olmuyor. Tavuğu yemek için süsleyip, soslamak gerekiyor benim için... İç pilavı içindeki ciğerden dolayı yiyemiyorum. Ama sunum çok şık, sevenler için güzel bir lezzet olduğu aşikar. Ellerine sağlık Aylinciğim. Sımsıcak sevgiler...
Bizim evde de mezeden başka bir şey konuşulmuyor yılbaşı akşamı için. Eşim yemek istemem meze yeter diyor ama bir yandan da soruyor hindi kaç klo olsun? Ne tatlı telaş değil mi?
oo daha ne olsun nefis bir yemek
ellerine sağlık
Akşam akşam karnım acıkmışken sayfana bakayım dedim. Ağzım sulandı Aylin'cim. En sevdiğim ikili tavuk ve pilav. Hem de iç pilav. Nefis görünüyor..
Ne guzel bir sunum ve tarif.Ellerine saglik canim.
Sevgiler
Sefa
MUHTEŞEM İŞTAH AÇICI GÖRÜNTÜSÜ VAR :)BU AÇ KARNA BU UZAK GÖRÜNTÜ HİÇ OLMADI:(((
Ellerine sağlık Aylin'ciğim. Lezzeti, sunumu, her zamanki gibi çok güzel olmuş.
Sevgiler.
Aylincim, iç pilava bayılırım, nefis olmuş tavuklarla..Ellerine sağlık canım..
cok lezziz görünüyor..ellerine saglik canim..sicacik sevgilerimle..
Çalışan annelere pratik tarifler olması harika artık sık sık buradayım:)
canım tam bir tavuk sever olarak bayıldım tarifine.
hem pratik
hem lezzetli
hem de yılbaşına yakışacak görüntüde.
ellerine sağlık canısı...
Ellerine saglik Aylin, yine dokturmussun.
Ellerinize sağlık canım bende yapıyorum hindinin içine dolduruyorum.
Hiiim mis gibi kokular geldi burnuma, ellerine saglik canim, cok istah acici bir servis olmus, sevgiler....
Ellerine sağlık canımcığım. İç pilavı bir türlü sevemesemde bagetlerden kaptım bir tane..
iç pilavı hayatında hiç yapmayan galiba ben kaldım:) ama görünüşler sunumlar bayıldım aylinciğim ellerin deret görmesin canım benim:) patates püreside tam yakışır yanii:D
Yorum Gönder