Sıradan bir tavuklu-nohutlu pilavı davet sofralarına yakışacak güzelliğe getirmenin bir kaç yolundan biri sanırım patlıcan dilimlerine sarmak.Yanına eşlik edecek 1 parça et veya köfte , başlangıçta sıcacık bir çorba ile göz doldurucu üstelik :)
PATLICANLI TAVUKLU&NOHUTLU PİLAV
4 adet ince uzun patlıcan
kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
******
2 su bardağı pirinç
******
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı+yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 kase haşlanmış tavuk eti
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı tavuk suyu
tuz
Pilav için vaktimiz varsa pirincimizi ılık limonlu ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz. Tenceremize aldığımız yağlarımızı eritip pirinçlerimizi ve tuzumuzu ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar çok karıştırmadan kavuralım.
Kavrulan pirinçlerimize tavuk suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım ve kaynamaya başladığında tenceremizin altını iyice kısalım.
Bu aşamada biz patlıcanlarımızın kabuklarını pijamalı kesip ,daha sonra boylamasına ince dilimlere ayırıp tuzlu suda 5 dakika bekletelim.
Kızgın yağda patlıcanlarımızı önlü arkalı kızartıp yağını alması için havlu kağıt serdiğimiz tabağımıza çıkartalım.
Pilav için vaktimiz varsa pirincimizi ılık limonlu ve tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz. Tenceremize aldığımız yağlarımızı eritip pirinçlerimizi ve tuzumuzu ekleyip pirinçler şeffaflaşana kadar çok karıştırmadan kavuralım.
Kavrulan pirinçlerimize tavuk suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım ve kaynamaya başladığında tenceremizin altını iyice kısalım.
Bu aşamada biz patlıcanlarımızın kabuklarını pijamalı kesip ,daha sonra boylamasına ince dilimlere ayırıp tuzlu suda 5 dakika bekletelim.
Kızgın yağda patlıcanlarımızı önlü arkalı kızartıp yağını alması için havlu kağıt serdiğimiz tabağımıza çıkartalım.
Pişen pilavımıza nohut ve tavuk etlerimizi ilave edip bir iki karıştıralım ve pilavı 5 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
Patlıcanlarımızı yuvarlak servis kasesine kenarları dışına taşıcak şekilde tabandan başlayarak yayalım.Demlenen pilavımızı içine doldurup sarkan patlıcan dilimlerini içeri kapatalım ve düz bir tabağa ters çevirip etrafını maydanoz ve domate ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun..
Patlıcanlarımızı yuvarlak servis kasesine kenarları dışına taşıcak şekilde tabandan başlayarak yayalım.Demlenen pilavımızı içine doldurup sarkan patlıcan dilimlerini içeri kapatalım ve düz bir tabağa ters çevirip etrafını maydanoz ve domate ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun..
Not:Pirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda bekletmek pilavın beyaz olmasına ve çabuk pişmesine yardım eder.
Kızaran patlıcanlarımızın yağının iyice kağıt havluya geçtiğinden emin olalımki çok yemeğimiz çok ağır olmasın.
Bakmayın uzun uzun yazdığıma haşlanmış nohutunuz var ve tavuğunuz var ise sadece 20 dakika zamanını alıyor :)
Tavsiye ederim.....
BU SIRALAR ÇALIŞTIĞIM FİRMANIN YAKLAŞIK 25 YILDIR SÜRE GELEN İŞ ORTAKLIĞINI SONLANDIRMASI SEBEBİ İLE İŞYERİNDE ÇOK YOĞUN GÜNLER GEÇİRİYORUZ.YENİ ATILIMLAR VE BAŞLANGIÇLAR İÇİN YAPILAN BU ÇALIŞMALAR NETİCELENDİĞİNDE SİZLERİN BLOĞLARINA DAHA SIK GELEBİLECEĞİM....
46 yorum :
GÖRÜNTÜSÜNDEN BELLİ LEZZETİ ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Patlıcanlı pilava bayılıyorum.
Tarifin çok dolu dolu olmuş canım ellerine sağlık döktürmüşün yine görselliğiylede harika.
İşlerindede kolaylıklar diliyorum hayırlısı olur inşallah .
Sevgiler.
harika bir sunum olmuş! misafire şık bir sunum düşünenler için bence gayet net anlatmışsın! ellerine sağlık...
vallahi paylaştığınız şu tariflerle korkmadan misafir ağırlaya biliyorum. Çok tesekkürler güzel paylaşımlarınız için :)
Ben bu halini çok seviyorum pilavın :)
Hem çok şık hem de ileri lezzeti damak çatlatan cinsten oluyor:)
ellerine sağlık Aylinciğim..
sevgilerimle..
açıkçası pilavı bu türlü hiç denemedim.bizimkiler yemezse hepsi bana kalır diye korkuyorum.ama bir gün davet için hazırlayacagım.ellerine saglık.
açıkçası pilavı bu türlü hiç denemedim.bizimkiler yemezse hepsi bana kalır diye korkuyorum.ama bir gün davet için hazırlayacagım.ellerine saglık.
Çok şık tamda davet sofralarına yakışır.
ellerine sağlık canım.
sevgiler.
Eline sağlık müdür :)
NoT:bizim bloglara geldiğin bile yok :)
çok şık bir sunum fikri olmuş. ellerine sağlık
ellerinize sağlık...hem patlıcan ve tavuğu pilavla bağlamak güzel fikir....ilk fırsatta deneyeceğim...
ellerine saglik canim! muhtessem görünüyor, davet sofralarina harika yakisir!
sicacik sevgilerimle.. mutlu kal..
Tavuklu ve nohutlu pilava zaten bayılırım, patlıcanla da yakışığına eminim, eline sağlık.
Ellerinize sağlık gerçekten iyi fikir hemde çok şık.Sevgilerimle.
süper bir görüntü ellerinize sağlık.
ufak bir dokunuşla harikalar yaratmışsın canım benim firman için hayırlısı olsun
kolaylıklar başarılar diliyorum
Sarı Şekerim ellerine sağlık enfes
olmuş öpüyorum.
Sevgili Aylin,
Ellerine sağlık, pilav hem mideye, hemde göze hitap edecek kadar nefis görünüyor.
İşyerindeki durum içinde hakkında hayırlısı diyorum.
İnşallah yeni düzeniniz bir an önce kurulur.
Ellerine sağlık Aylin'im seviyorum bende nohutlu tavuklu pilavı patlıcanda ayrı bir lezzet katmıştır eminim...Sevgiler.
Son derece lezzetli görünüyor, sunum da harika, ellerinize sağlık..
Eline sağlık.
Ve işlerle ilgili de kolay gelsin.Yeniden yapılanma zor ve bir okadar heyean verici oluyor.
Sevgilerimle.
nefis olmuş çok şık göze ve damağa hitap ediyor:)
eline sağlık aylincim
sevgiler..
Aylin Hanım, yine döktürmüşsünüz. Ellerinize sağlık. Blog ziyaretini boş verin. allah işlerinize kolaylık versin. Sevgiler.
Sunumunuz çok güzel olmuş. Nohutlu, tavuklu pilavı zaten yapardım, en kısa zamanda bunu da denemek isterim. Ellerinize sağlık.
Aylincim ellerine sağlık nefis görünüyor.sunum harika.
Offf dedim fotoğrafı görünce. Nefis olmuş Aylin'cim, ellerine sağlık.
offffff bu nee!!!!!!!!!!!!!!!!
Yani şimdi ben bu lezzeti hayal bile edemiyorum.Ne yapmam lazım,hemen mutfağa koşmam lazım :) Ağzım sulandı vallahi.Ellerine sağlık canım benim,afiyetler olsun.
canım işlerinde kolaylıklar diliyorumm..
kendine dikkat et..
ama dikkat ediyorsunn bu nefissssssssssssssssss hemde çookk nefiiiiiiiisssssss pilavdan belli:)
rengarenk cümbüş yeri gibi:)
ellerine sağlık canımm.
Kızım, sen hem çalışıp hem de böyle şeylere nasıl vakit buluyorsun yahu? Kamera şakası gibisin valla..Ben bankadan geldiğimde üstümü değiştiremeden sızdığım olurdu..Ha belki henüz çocuk yok diycem ama..Yok yok..O da değil:))Ellerine sağlık beceriklim benim..
Kızım, sen hem çalışıp hem de böyle şeylere nasıl vakit buluyorsun yahu? Kamera şakası gibisin valla..Ben bankadan geldiğimde üstümü değiştiremeden sızdığım olurdu..Ha belki henüz çocuk yok diycem ama..Yok yok..O da değil:))Ellerine sağlık beceriklim benim..
aylincim ellerine sağlık arkadaşım.
nefis görünüyor ve ben bayılıyorum nohutlu pilava.üstelik patlıcanlı ki tadına eminim ben.
sevgiler arkadaşım
çok güzel duruyor. çeri domateslerde farklı ve güzel bir hava katmış .ellerine sağlık canım.
Aylinim ellerine sağlık müthiş bir görüntü sunum çok şık doğrusu
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.
Off off bu nasıl bir pilavdır böyle! Ellerine sağlık canım...
Mutfakta Aylin varsa sıradanlık söz konusu olabilir mi?
Aylin'ciğim işlerinde kolaylıklar diliyorum
Insan bu pilavi yemeye kiyamaz herhalde !!
Süper görünüyor:)
İkisini ayrı ayrı biliyordum ama ikisini aynı pilavda ilk defa gördüm eminim çok lezzetlidir ellerine sağlık
Bende de aynı yoğunluk var...
Nohut, tavuk, pilav üçlüsüne patlıcanı ilave etmek iyi fikir.
Ellerine sağlık.
Tek başına bi yemek olmuş bu şahane ellerine sağlık sevgiler..
Canım ya patlıcanlı pilav nefis görünüyor gerçekten. bunu yıllar önce Bursalı dostlarımız bir yılbaşında bizi ziyarete gelmişlerdi ve tüm komşularla çılgınca eğlenmiştik o zaman bu yemek çok beğenilmişti aslında epeydirde yapmadım sende görünce yapasım geldi Önümüzdeki hafta çok misafirim olacak yani yaparsam eminim çok beğenilecektir. Sevgiler bırakıyorum.
Ben daha önce böyle güzel bir pilav daha yemedim canımıniçi....
aylincim bu tarifine bayıldım gülüm.işte olmasam kalkar yaparım.eline sağlık balım
Yorum Gönder