Tarif sevgili LEzzeti bol.'dan...Şubat lezzet dergisi için hazırlamış olduğu limon şekerlemesini ben portakallı olarak denedimki oda aynı tarifi portakal ilede yapabilirsiniz demişti...
Eee artık portakalı yediğimizde kabuklarınıda atmıyoruz:) kabuğuna kadar kullanıyoruz ne güzel....
Hazırlayıp kurutttuktan sonra cam kavanozlara koyup saklayabilirsiniz ..
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
Hazırlayıp kurutttuktan sonra cam kavanozlara koyup saklayabilirsiniz ..
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
4 adet portakal
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
üzeri için;tozşeker
Portakal kabuklarını boyuna olacak şekilde dilimleyerek çıkarın. İçindeki beyaz etli kısmı bıçak yardımıyla çıkarıp ince kabuk haline getirin. 4 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya portakal kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 7- 8 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek portakal kabuklarını çıkarın. Bu işlemi acılığının gitmesi için 5 kere daha yapın. Ardından suyunu süzün. Aynı tencereye 2 su bardağı su ve şekeri ekleyip kaynatın. Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra portakal kabuklarını ekleyin. Portakal kabuklarını şurup ile kaplanıncaya kadar kısık ateşte 15-20 dk pişirin. Daha sonra ızgara teli üzerine alarak 1 gece kurumaya bırakın. Kurumaya yakın üzerine toz şeker ilave edip biraz daha bekleyin.
Portakal kabuklarını boyuna olacak şekilde dilimleyerek çıkarın. İçindeki beyaz etli kısmı bıçak yardımıyla çıkarıp ince kabuk haline getirin. 4 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya portakal kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin. Yaklaşık 7- 8 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzerek portakal kabuklarını çıkarın. Bu işlemi acılığının gitmesi için 5 kere daha yapın. Ardından suyunu süzün. Aynı tencereye 2 su bardağı su ve şekeri ekleyip kaynatın. Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra portakal kabuklarını ekleyin. Portakal kabuklarını şurup ile kaplanıncaya kadar kısık ateşte 15-20 dk pişirin. Daha sonra ızgara teli üzerine alarak 1 gece kurumaya bırakın. Kurumaya yakın üzerine toz şeker ilave edip biraz daha bekleyin.
Servis yapın.
Afiyet Olsun...
52 yorum :
Haklısın Aylinciğim,
bizde yıllardır, limon ve portakal şekerlemelerini yapar saklarız,
çok güzel oluyor..
ellerine sağlık canım.
aylincim şekerlemeler nefis görünüyor.ellerine sağlık.
mmmm çok güzel görünüyor başka bi blogda da görmüştüm hatırlayamadım yarısına kadar olan kısmını çikolata sosa batırmıştır.
Ellerine sağlık aylincim.
Sevgiler.
ellerine sağlık aylincim bendede bir kavanoz var kışın başında yapılmış hiç birşey olmuyor bayalamıyorda afiyetle yeyin inşallah
şekerlemeler nefis gözüküyor aylincim ellerine sağlık.
sevgiler
hep niyetleniyorum ama bir bakıyorum unutmuşum portakal ve limon kabuklarım çöpe gitmiş.ama artık yapacagım.ellerine saglık.
o kadar güzelkı görüntü aylincim.süper olmuş.ellerine sağlık canım..öpüyorum.
günaydın...
sabah sabah tatlı bir başlangıç yaptım güne sayende :))
portakal ve şeker nefis bir tat oluyor...ekşi-tatlı tadları çok seven biri olarak ilk fırsatta yapacağım...ellerinize sağlık...
Ben zaten portakalı kabuğu da dahil kullananlardanım. Rendeleyip dondurucuya atıyorum ve kek için, sütlü tatlılar için, ... kullanıyorum. :) Bu da inanılmaz güzel bir alternatif. Denemek lazım. Ellerinize sağlık.
Sarı şekerim ellerine sağlık şeker
lemeler harika öpüyorum.
hem değerlendirildiği için güzel hemde harika tadı vardır bende çok sevirim, ellerine sağlık :)
Bende gördüm dergide ama denemeye üşendim açıkçası
eline sağlık canım
ama imrenmedim de değil dergiyi sakladım belki bir gün denerim
sevgilerimle
harika bir fikir ne kadar güzel görünüyorlar sevgiler
ne kadar tatlı gözüküyorlar kaseden fırlamış hallerine bayıldım alıp alıp ham yapasım geldi valla ellerine sağlık canım
Çok güzeller, çok da severim de acılığının gitmesi için o işlemi 5 kere yapmasak olmaz mı? :((
Ellerine sağlık canım portakallısıda harika olmuş.
benim Aylin ablam döktürmüş yine:)
bende niyetlendim ama bir elim gitmedi yahu:) dergiyi alınca fotoğrafları görünce aşka gelirim belki:)
ellerine sağlık canımmm:))
portakal ve limon kabuklarını atmaya hiç kıyamam,tam bana göre bir tarif bu.ellerine sağlık aylincim.
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler..
cok zaman önce görmüstüm ben bunu ama ne denedim ne de merak ettim tadini,ama senin yaptigin daha güzel olmus gibi geldi bana ben böyle orjinal sekerleme yada lokum
cesitlerini cok seviyorum,sana afiyet olsun,ellerine saglik,hoscakal...
cok zaman önce görmüstüm ben bunu ama ne denedim ne de merak ettim tadini,ama senin yaptigin daha güzel olmus gibi geldi bana ben böyle orjinal sekerleme yada lokum
cesitlerini cok seviyorum,sana afiyet olsun,ellerine saglik,hoscakal...
çok güzel. süslemelerde harika görünür. ellerinize sağlık
bende hep çok isterim ama bir kısmet olmadı yapmak ne iyi oldu da yaptın bende şimdi gaza gelir denerim. bende çikolatalı deneyim bari değişiklik olsun...
müthiş fikir. çok güzel görünüyor Aylincim, ellerine sağlık.
ayy harika olmuşlar :) çok iyi fikir valla.
Aylincim;
şekerlemeler çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
May I have a cup of this beautiful sweet?
Jelibon,haribo şekerleme hastasıyım ee bunlar çok daha sağlıklı yapacağım yapacağım:) Süper görünüyor.
cahice gelebilir bu sorum ama bir şey sormak istiyorum aylin.bu şekerlemeler öyle atıştırmak için mi yoksa keklere kurabiyelere tat versin diyemi.ay utanıyoruma ama bilmiyorum.(gözüme bant çektiğimi hayal edebilirmisin bu soruyu sorarken:)
Bu mis kokulu çubuklar kimi mutlu etmez ki?
İnsanın kendi yaptığı şekerlemeleri yemesi de pek keyifli oluyor :)
Ellerine sağlık Aylişim.
sezobigocum;
canım istersen çikolataya batırıp yada bu şekilde yiyebilirsinde..
Ama kek,kurabiye,pasta ve tatlılarda kullanmak için yaptım ben bunu :)
Çok şirin olmuşlar. Ellerine sağlık
Sevgiler
Harika olmuş, şekere bulamadan, çikolatayla portakallı drajeler yapablirim diye düşündüm bir an. Sevgiler...
Aylincim ne çok severim ;) benim sevmediğim var mı ki ;)) ellerine sağlık...
Kocaman Sevgiler..
Çooook güzel olmuşlar Aylincim. Bayıldım...
Ayrıca da her zamanki gibi çok naziksin canım. Çok teşekkür ederim...
Şekerlemelerin jelibona benziyor. Ama daha güzelş ve daha doğalı...
Ben sıkıldıkça şeker gibi yiyiyorum. Tabi kek ve kurabiyenin içinede çok yakışıyor.
Ellerine sağlık canım,
Sevgilerimle
portakalla yapmak benimde aklımdaydı. Çok güzel gözüküyor ellerine sağlık canım...
eline sağlık Aylincim tam atıştırmalık olmuşlar
Hamarat arkadaşım,çok nefis olmuş belli..ellerine sağlıkkk:)
Mis gibi kokmuştur bu şekerlemeler. Bir de çikolata kaplanmış halini hayal ediyorum da..
Ellerine sağlık Aylin'cim..
Hangi gıda maddesini kurutup uzun dayanır hale getirmek istersen, en az bu kadar uğraşmak gerekiyor. Bu da dolaylı bir kurutma işlemi bir yerde. Şekerle dayanır hale getiriyorsun. Canım ellerine sağlık..Çalışırken uğraşmışsın bunlarla..
Aylinciğim bende dergide limonlusunu görünce bayılmıştım portakalıda harika olmuş ellerine sağlık canım sevgiler...
sekerlemelerin nefisss görünüyorlar canim.. ellerine saglik afiyet sekeler olsun :))
cici sevgiler..
portakal şekerlemesi yapmak zahmetli biraz ellerine sağlık muhteşem gözüküyor benim en son denememde çok kötüydü senin tarifini deneyeceğim mutlaka sevgiler :)
Çok nefis görünüyorlar.:) Ellerine sağlık canımm..
Çok güzel olmuş, işte böyle şeyleri çok seviyorum ben, hemen not ettim kenara, çocukken ne çok severdim :))
çok güzel görünüyor bende şu anda limon şeketrlemesini yapmaktayım
çoook güzel görünüyor, cocuklar bayılır bunlara mevsimi bitmeden yapayım bende, ellerine sağlık, hayırlı cumalar dilerim, sevgiler.
Aylin'ciğim bunlardan bende mutlaka yapacağım bayılıyorum portakal ve limon şeklerlemelerinin aromasına. eller,inize sağlık. az önce de tijenin bloğunda rastlamıştım sende zaten bahsetmişsin.. Güzel bloğuna sevgiler ve iyi hafta sonları diliyorum..
bugün sizin tarifle yaptım harika oldu ellerine sağlık
MERHABALAR SİZİ İZLEMEYE ALDIM .İZNİNİZ VARSA TARİFLERİNİZİ UYGULAYABİRİMYİM .BUNA BAYILDIM .ESMERŞEKERLE YAPIP MİNNOŞLARIMA ATIŞTIRMALIK OLUŞTURMAK İSTERİM:)
Of bu harika olmuş Aylin hanım süpersiniz. :) izniniz olursa KAYNAK GÖSTEREREK bu tarifinizi (resmiyle birlikte) yayınlamak isterim. sizi izlemeye aldım. saygılarımla
Yorum Gönder