Eşimin ve benim işe giderken yanımıza almak için yaptığım poğaçalar itiraf etmeliyimki her mayalı poğaçada olduğu gibi ilk gün nefistiler.Ancak internette yazanların aksine sodalı poğaça bayatlamayan poğaça diye bir şey asla yoktur ,mayalı her poğaça ertesi güne bayatlar :)bu poğaça sadece biraz daha yumuşak kaldı o kadar...Saklama kavanozumda kabartma tozlu poğaçalara şimdilik devam..
Misafir geleceği zaman yada gün içinde tüketilecekse oldukça lezzetli ve puf puf olan bu poğaça ertesi gün ancak ısıtılırsa güzel oluyor,yada ben öyle seviyorum:) Ayrıca içindeki sıvı bolluğu sebebiyle hamuru oldukça kolay toparlanıyor ve sodadan dolayıda epeyce kabarıyor.Bilgilerinize efendim..
Misafir geleceği zaman yada gün içinde tüketilecekse oldukça lezzetli ve puf puf olan bu poğaça ertesi gün ancak ısıtılırsa güzel oluyor,yada ben öyle seviyorum:) Ayrıca içindeki sıvı bolluğu sebebiyle hamuru oldukça kolay toparlanıyor ve sodadan dolayıda epeyce kabarıyor.Bilgilerinize efendim..
SODALI POĞAÇA
1 paket instant maya(ben 1 çay kaşığı kullandım ama siz 1 paket kullanın)
1 su bardağı zeytinyağı
1 şişe maden sodası(200 ml)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
250 ml ılık süt
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
peynir/maydanoz karışımı
Üzerine
Yumurta Sarısı
Çörekotu
Hamur malzemelerinin hepsini yoğurma kabımıza alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
Hamurumuzun üzerine strec film çekerek sıcak bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzun içerisine istediğimiz harcı koyup yuvarlak veya yassı şekilller verelim.(ben uçları açık olsun diye biraz içerden kapattım)
Hamurumuzun üzerine strec film çekerek sıcak bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzun içerisine istediğimiz harcı koyup yuvarlak veya yassı şekilller verelim.(ben uçları açık olsun diye biraz içerden kapattım)
Yumurta sarısı ve çörekotuyla süslediğimiz poğaçalarımızı 180 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.
Ilınınca üzerlerini mutfak havlusu ile kapatıp yumuşacık kalmalarını sağlayabilirsiniz...
Ilınınca üzerlerini mutfak havlusu ile kapatıp yumuşacık kalmalarını sağlayabilirsiniz...
Afiyet Olsun...
43 yorum :
eline sağlık aylincim çok güzel bir tarif teşekkürler canım sevgiler, dostçakal
Gün aydın sabahleyin nar gibi kızarmış sıcacık, poğaçalarla güzel bir kahvaltı olmuştur. ellerinize sağlık sevgiler
hasret kaldım hamur işleriniyemeğe:( diyete yanlış zamanda girdim yaa.aylincim görüntü muhteşem,harika puf puf poğaçalar yapmışsın tatlım.ellerine sağlık.
şimdi kahvaltı ediyorum aylin.bir tane olsada yesem diye içimden geçti.ellerine saglık.
ellerine sağlık,
şimdi çayımın yanında süper olurdu aylincim.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
Bunlardan yapıp beslenme çantalarımıza koyabiliriz aslında.
Eline sağlık.
evet maya olup bayatlamayan yok haklısın bence....ama ilk gün nefis oluyor..birde zeytinyağı kokusu alırmıyım diye korktuğum çeşitlerden biri ama ....sayende bende herşeyi zeytinyağlı yapacağım yakında...ellerine sağlık...
ellerinize sağlık çok nefis duruyor.ekrana uzanıncada alınsaydı...iyi çalışmalar
Aylinciğim ellerine sağlık.Mayalı poğaçaları ilk gün seviyorum yemeyi dediğin gibi ertesi güne bayatlıyor.
Ben buzluğa atıyorum öyle ısıtınca taze pişmiş gibi oluyor.
sevgiler.
pek de leziz görünüyorlar.ben kabartma tozlu sodalı poğaça yapmıştım,bayatlamamıştı:) ama her halükarda ısıtılan poğaça on numaradır:))
ellerine sağlık canım..
Aylin bende bu poğaçaları yapmış ama beklediğimi bulamamıştım ve ertesi gün bayatladı
galiba seninle damak tadımız aynı:)
ellerine sağlık arkadaşım
mayalı poğaçaları ben kek fanusunda saklıyorum ertesi güne de yumuşaklıklarını koruyorlar aklında olsun arkadaşım
Aylincim benimde miğdeme maya dokunduğundan ben de kabartma tozlu poğaçaları seviyorum
Ellerine sağlık harika olmuş bende cok severim afiyet bal olsun
ellerine sağlık canım.uzansam alacak gibiyim.resimlerde çok canlı
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Bende mayalıdansa diğerini tercih edenlerdenim. Bana da ertesi gün tadında acılık varmış gibi geliyor. Belki de sadece kendimi şartlamamla ilgilidir ama öyle geliyor.
Sevgiyle kal.
CANIM ELLERİNE SAGLIK .
GORUNTULERI COK GUZEL OLMUS ...EMİNİM TADIDA HARIKADIR:)
aslında çok da nefis gözüküyorlar:) kesinlikle mayalı tarifler aynı gün içinde tüketilmeli:)
eline sağlık canım
günaydın,sabah sabah kahvaltıda ne güzel gider değil mi bende her zaman çocukların isteği üzerine yaparım çocuk dediysem bana göre, aslında onlar birer genç ,dediğin gibi mayalı poğaca hemen bayatladığından mıdır nedir artık yapmıyorum kabartma tozu ve karbonatla yapılanı daha çok tutuyoruz,ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar ,afiyet olsun.
Evet canım, maya girdi mi bayatlıyor. Çok güzel olmuş poğaçalar ellerine sağlık.
ellerine sağlık aylincim bir yere not ettim.bakalım ne zamana kısmet olacak
Eline sağlık canım benim.Görüntüleri çok güzel.
Afiyet olsun:)
DOĞRU SÖYLÜYORSUN HEPSİ BAYATLIYOR...HEMEN YEMEK LAZIM...
yaptığım her poğaça seri şekilde tüketildiği için acaba bayatlar mı diye düşünemedim bile:))
ama mantığına katılıyorum balım:)
poğaçalar şahane:)
seri şekilde tüketilmeli:)
Denizcim biz evde iki kişi olduğumuz için o seri tükenme malesef çoğunlukla vuku bulmuyor.Ancak annemlere gidersem yada gelirlerse:)
Ben kabartma tozlu olanları daha çok severim ama eşimde böyle puf puf olsun ister.
Sıcacıkken yemesi çok ayrı bir lezzet bu mayalılarda...
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.
Missss gibi sıcacık nar gibi poğaça poğaça yok mu alannnn :)))Ellerine sağlık nefisler
Sevgiler,
Evren
MAYALI POĞAÇALARI ÇOK SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK...
bende poğaçayı yapıldığı gün seviyorum. Ve kremalı sodalı her şekilde denedim ama sonuç aynen dediğin gibi ertesi güne bir önceki tadı kalmıyor. O yüzden kıyır kıyır ağızda dağılan tarifleri tercih ediyorum yada eğer kalabalık ve hepsini tüketeceksek mayalı yapıyorum.Ellerine sağlık canım
eline sağlık şekerim. nefis görünüyor. ben de sıcak ve tazeyken seviyorum. ertesi güne kalınca pek iyi olmayabiliyor.
Kabartma tozu ile yapılan poğaçalar daha uzun süre yumuşak kalıyorlar. Ama mayalı poğaçalarında tadı başka.Ben de ertesi güne kalan mayalı poğaçaları buharda ısıtıyorum. İlk günkü gibi oluyorlar. Ellerinize sağlık Aylin Hanım.
Sarı şekerim tabii yaparım poğaçalarda enfes ellerine sağlık kocaman öpüyorum.
tarif çok güzel görüntü harika çayla ne güzel yenir of of...
Bencede mayalı poğaçalar ilk gün sıcak sıcak yenmesi gerekiyor..
Ellerine sağlık ..
Aylincim hiç yok demem inan,özellikle pazar kahvaltisinda bayilirim,yaninda ki çayi ve iki pogaçayi aliyorum helal et,sevgiyle kal.
Ama hayallerimizi yikrin Aylincim:) gercekten de bayatlamayan pogaca fikri cok cazip geliyordu :( :)
Afiyet olsun
Çayın yanına mis gibi ellerine sağlık canım:)))
eLLERİNİZE SAĞLIK POĞAÇALARINIZ NEFİS OLMUŞ.Ben arasıra soda katıyorum mayalı poğaçalara gerçekten daha lezzetli kabarık olyor sevgiler...
Ellerine saglık:))her türlü pogacagı seviyorum.Sevgiler.Aida
poğacalar acmalar cok hosuma gıdıyor cokta sevyorum yapmasını ozellılede yemesın. cok guzel gozukuyorlar elıne saglık
BEN DE KATILIYORUM ARKADAŞIM SANA.
AMA BU POĞAÇALAR İÇİN SODA ALMIŞTIM 1 HAFTADIR ERTELİYORUM BENDE.
ELLERİNE SAĞLIK.
ellerine sağlık dediğin doğru her poğaça ertesi gün bayatlar yine harikalar yaratmışın hoşçakal...
sabah sabah aç karnına görmek iyi olmadı aa :S bende istiyorum :)
sana kesınlıkle katılıyorum bayatlamayan poğaça bayatlamayan ...gıbı tabırler benı cok gulduruyor bayatlamayan hıc bır şey yoktur ellerıne sağlık harıka gorunuyor
Yorum Gönder