Önce bloglara yorum yazamadım sonra hesabıma erişemedim ...Blogspot 'un derdinden artık gerçekten çok sıkıldım ben!Enginar tam anne usulü oldu benim için...
Annem genellikle enginarı baklalı yada pirinçli pişirir bense şuradaki yada şuradaki şekliyle...Mevsimini kaçırmadan bol bol enginar yemenizi tavsiye ediyorum hatta evde yememekte direnenler varsa beşamel sos dökün , üzerine kaşar rendeleyip fırına verin ,salata yapın ve mutlaka yedirin:)
Zeytinyağlı Enginar(pirinçli)
5 adet enginar
1 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı pirinç
3+3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
dereotu,taze nane
Çelik tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve küp doğranmış soğanları ilave edelim.Hafif pembeleşince önce ortadan ikiye lestiğimiz sonrada 3 veya 4 e böldüğümüz enginarları ve limon suyunu ilave edip bir iki çevirelim.
Tuz,şeker ve suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirelim.Altını kapatıp 3 yemek kaşığı zeytinyağını enginarların üzerine gezdirelim ve çelik tencerede kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
Servis zamanı bol taze nane ve dereotuyla süsleyip servise sunalım.
Afiyet Olsun...
Not:Bu zamanda enginarlar çok körpe olduğu için ben genelde çelik tencerede pişiriyorum.Siz süreyi kısaltmak isterseniz düdüklüde 5 dakikada pişirebilirsiniz ama çok taze oldukları için dağılmama garantisi veremem :)
35 yorum :
canım benim bloguna girebildiğine sevindim.PAPATYA PRENSES bana yorumda başka gırebilme yollarını yazmış.oku istersen .aklında bulunsun.tekrar sorun olursa.bu arada yemek çok güzel görünyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
güzel bir enginar teknesine benzemiş.....ellerinize sağlık...
Sarı şekerim ellerine sağlık enginar harika olmuş öpüyorum.
Biz İzmirliler enginarsız yaşayamıyoruz sanırım. O kadar ki enginarın mevsimini iple çekiyorum. Nasıl yapılırsa yapılsın enginara her zaman varım:)Ellerine sağlık Aylin. Pirinçli hali de oldukça lezzetli görünüyor.
Enginarı pek sevmememe rağmen sağlıklı olduğu için yiyorum.
Tabak nefis görünüyor:)
Selamlar;
Yersofrasının sözlerine katılıyorum.Enginar İzmirin özel bir lezzeti diye düşünüyorum.
Bu arada enginar yemeğin görüntüsüyle süper.Lezzetinin de süper olduğuna eminim,çok da severim.
Sevgilerimle...
zamanı gelmişken bol bol yemeli ellerine sağlık nefis görünüyor
tam mevsimi ben de geçen gün enginarlı pilav yaptım. canım elleirne sağlık.
tam mevsimi ben de geçen gün enginarlı pilav yaptım. canım elleirne sağlık.
bayılırım enginara her hali çok güzel, ellerine sağlık yine canım...
Çok nefis görünüyor canım, ellerine sağlık :)
of Aylinim naptın sen aklımı aldın başımdan : ) ellerine sağlık bir tabak da buraya yollayıversen süper olurmuş ..
enginarı bende seviyorum ama nedense alışkanlık olmamış çok sık tüketmiyoruz aklıma geldiği iyi oldu sayende ellerine sağlık:)
sevgiler...
Ellerinize sağlık. Ben şimdilik çanak şeklinde olanı (garnitürlü) yapıyorum. Sizinki de çok lezzetli görünüyor. Denemek lazım...Sevgiler.
aylinim; eline sağlık!
Benimde enginarlı tariflerim bitmedi, bitmesinde ellerine sağlık canım:)
Tam zamanı. ellerine sağlık. Çok da güzel görünüyorlar.
Sevgiler
Ellerine sağlık canım pirinçlide ayrı bir güzel olmuştur:))))
aman aman ....çok nefis enginarı çok severim
enginarı sevmezdim ama çok güzel tadı var ellerinize sağlık.
Ah be Aylin yenmezmi insan çiğ olarak bile yer bunu ellerine sağlık çok ama çok severim
Aylincim enginar gibi güzel bir sebzenin her türlüsüne bayılırım.
Çok da güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
aylincim nefis canım ellerine sağlık. ben de çok seviyorum enginarı valla.
sevgiler
iggk hiç sevmem ama yine de eline sağlık :)
Merhaba aylin hanım,Enginarla yapılabilecek tarifler o kadar sınırlıki tarif için çok teşekkür ederim. Hemen deneyeceğim inşallah. Sevgilerle
Offff yemede yanında uyu durumları,ellerine sağlık canım...bloggerde yine var bir durumlar ama hayırlısı....
Enginari ben de cok severim, genelde etli bezelyeli pisiririm. Ellerine saglik Aylincim...
canım cok saglıklı .......kesın cok lezzetlıdır
fotoğraf, açısı, sunum hepsi bir arada çok güzel olmuş! yapan eline, gören gözüne sağlık! afiyet olsun, sağlık olsun... Doyuyoruz enginara hepimiz hazır tazeyken, körpeyken, haklısın.
Dip enginara bayılırım, her şekil..Nefis olmuş Aylinim..Eller dert görmesin..
Kesinlikle aynı fikirdeyim bol bol yenmeli. Ben de hafta sonu pilavını yapacağım kalanı ile de zeytinyağlısını. Canım ellerine sağlık...
Canım; ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrrrrr.....
enginarı bu kadar lezzetli gördüğüm tek fotoğraf,
ellerine sağlık...
enginara bayılırım
resimde okadar iştah açıcıki
ellerine sağlık...
mmmm cok sevıyoruz been pilavlava bıle koyarım engınar..ellerıne saglık aylın..
Yorum Gönder