Evlenene kadar güllacı sevmeyen ve asla ağzına sürmeyen ben evlendikten sonra her ramazan 3-4 kere güllaç yapar oldum ...Genelde klasik şekilde yapardım ama yaseminin tarifi hep aklımdaydı !
Sırada güllaç kızartması var... eminim oda bunun gibi nefis olacak :)
Muhallebili Güllaç
6 adet güllaç yaprağı
4 bardak süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Muhallebi İçin;
1 litre süt
8 yemek kaşığı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket süt kreması(veya 1 poşet toz kremşanti)
4 bardak sütü hafif ılınacak kadar ısıtıtıp içine şeker ve vanilyayı ekleyin.
Geniş bir tepsiye güllaç yapraklarını yerleştirip sıcak süt ile iyice ıslatın. Yaprağımız yumuşadıktan sonra dikkatlice kare yada dikdörtgen bir borcama alın. Hafif buruşturarak kalıbınızın tamamına yayılmasını sağlayın. Güllaç yaprağımızın üzerine bir kaşık yardımıyla üzerini tamamen kaplıcak kadar hazırladığımız kremadan dökün. Daha sonra üst üste güllaç yaprağı ve krema şeklinde 3-4 kat daha devam edin.
Tüm krema bittiğinde tatlımızın en üstüne bir tana daha güllaç yaprağını düzgünce yerleştirin ve servis etmeden önce mümkünse dolapta en az 4 saat bekletin. Tatlımızı kare kare dilimledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyin.
Sırada güllaç kızartması var... eminim oda bunun gibi nefis olacak :)
Muhallebili Güllaç
6 adet güllaç yaprağı
4 bardak süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Muhallebi İçin;
1 litre süt
8 yemek kaşığı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket süt kreması(veya 1 poşet toz kremşanti)
Kremayı pişirmek için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremanın kıvamı boza gibi olacaktır.Krema piştikten sonra ocaktan alıp mikser ile hafif ılınana kadar 5 dakika çırpın. İçerisine bir paket toz halde krem şantiyi yada önceden çırparak katılaştırdığımız kremayı azar azar ekleyin. Tamamen karıştığında çırpmayı bırakın.
4 bardak sütü hafif ılınacak kadar ısıtıtıp içine şeker ve vanilyayı ekleyin.
Geniş bir tepsiye güllaç yapraklarını yerleştirip sıcak süt ile iyice ıslatın. Yaprağımız yumuşadıktan sonra dikkatlice kare yada dikdörtgen bir borcama alın. Hafif buruşturarak kalıbınızın tamamına yayılmasını sağlayın. Güllaç yaprağımızın üzerine bir kaşık yardımıyla üzerini tamamen kaplıcak kadar hazırladığımız kremadan dökün. Daha sonra üst üste güllaç yaprağı ve krema şeklinde 3-4 kat daha devam edin.
Tüm krema bittiğinde tatlımızın en üstüne bir tana daha güllaç yaprağını düzgünce yerleştirin ve servis etmeden önce mümkünse dolapta en az 4 saat bekletin. Tatlımızı kare kare dilimledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet Olsun..
21 yorum :
Bende hiç denemedim muhallebili tarif sende dursun gelicem bir ara,ellerine sağlık...
ben güllaçı çok severim ama muhallebili hiç yemedim. peki tüm yaprakklar bir tepside iken mi üzerine sütü döküyoruz yoksa tek tek serip ıslatıpdamı. birde alırken yırtılmıyorlar mı?fırsat bulursam bu akşam deneyim çok merak ettim.
muhallebiye krem şanti koymayı bende çok severim. sen benim kızartmayı yap. bende bunu yapayım. Eline saglık canım
Yapraklar yırtılmıyor rahat ol.yaprakları tek tek tepsde sütle ıslatıyoruz bir yaprak bir muhallebi şeklinde rahatça kalkıyor yaprak yırtılsada sorun yok ama birşey olmuyor akşam yaparsan yarın akşam daha iyi olur lezzeti
Ellerine sağlık canım şahane görünüyor, hayırlı iftarlar..
oo en cok yaptıgım seklıdır bu nefıs olur...ellerıne saglık güllaçtaşım:)
Hmm harika görünüyor! Ben güllaca bayilirim! Mutlaka bende yapmam lazim. Bugün tatli olarak sütlü irmik tatlisi yaptim. Yarin güllac zamani ;)
Hayirli ramazanlar!
Aylin
tazeyken severim güllacı
eline sağlık canım
çok iştah açıcı
eline sağlık aylinciğim muhteşem olmuş. denemeli hemen. sevgiler hayırlı ramazanlar...
Hmmmm.. Kat kat tat olmuş bu:)) Ellerin dert görmesin güzeller güzeli küçümenim benim..
Çok değişik bir tarif olmuş lezzetlidir de eminim..
Ellerinize sağlık..
Hayırlı ramazanlar..
AylBrt blog adresinize davetsiz girilmiyormuş.. Üyelik aidatı falan mı gerek?? :))
Ellerine sağlık.
Çok güzel gözüküyor.
Bugün sütüm geliyor, yapmak çok istiyorum.
Hatta Ramazan bitmeden bir iki paket alıp atmak lazım köşeye.
Uyanık anne Çiğdem
Ben bir defa deneyip çok beğenmiştim.
Ellerine sağlık canımcım.
Zapera o eski anı bloğum sadece ben görebiliyorum :))
güllaça hiiiç hayır demem canım ,hertürlüsünü yiyebilirim ,nefis görünüyor :)
bende yarın yayınlıycam muhallebili güllacımı:) ellerine sağlık canım. Çok seviyorum ben bu tatlıyı yahu:( birşeyi de sevmiyim kardeşim:)))
Ellerine sağlık bende bu şekilde hiç yapmadım buda denenicekler arasına alındı.
Merhaba,
Size link verdim, beklerim.
www.oglakkizlari.blogspot.com
Sevgiler
Kopyacı anne Çiğdem
Denedim harika oldu herkes tarafından çok beğenildi süperdi anlıyıcağınız.Mutlaka deneyin derim bu haliylede.En kısa zamanda bende tarifini paylaşıcam.
Güllaç falan ama denemek için ramazanı bekleyemeyeceğim valla hemen bu akşam yaptırıyorum :)
Yorum Gönder