13 Ağustos 2012 Pazartesi

Islak Kek

Islak Kek
Islak kek,kısır, gül böreği, üçlüsü eskilerden size de tanıdık geldimi ?Kısırın yerini bazen patates salatası da alabilirdi tabiii :)Mutfaklarda yeni denemeler ve tarifler çoğladıkça ne kadar ihmal eder olduk bu klasik tatları ...

Çoğumuz adını brownie bile koyduk !Orjinalinde yumurtalarıda çırpar o karışımdan 1 bardak ayırırdık ancak çiğ yumurta akının zararları bizi farklı teknikler kullanmaya itti...Vişne suyunu kullanmayabilirsiniz ancak değişik ve daha ıslak bir yapı için şart ....



ISLAK KEK

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un
bir auç iri ceviz


yarım su bardağı vişne suyu

Şeker,sıvıyağ,süt ve kakaoyu iyice çırpalım.Karışımdan 1 su bardağı kenara ayıralım.Kalan karışımın içine önce yumurtaları ekleyip iyice çırpalım.Sonra un ,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek çırpalım.Yağladığımız dikdörtgen veya kare kalıba hamuru yayıp üzerine iri cevizleri serpelim.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.Ayırdığımız 1 bardak sosa vişne suyunu da karıştıralım.Ilınan kekin üzerine sosu gezdirip sos çekince servise sunalım.






Afiyet Olsun...




14 yorum :

Meliha Duran dedi ki...

O eski tarihlerden birine gidip yiyesim geldi :)

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Haklısın Aylinciğim hala daha eski lezzetlerin yerini birşey tutmuyor değil mi ellerine sağlık sevgiler..

Hayatın Tatları dedi ki...

off süper olmuş kek :) doğru söylüyorsun cidden bir dönemin klasiği çaylı kek ıslak kek kısır gül börek. hala anneme misafir gelecek olsa hemen bir ıslak kek yapıverin kızlar der :)

lizenin dünyası dedi ki...

çok güzel görünüyorlar ama canım istediii:)))

suhuba dedi ki...

Çokk severim canım çekti :)

muhabbetsofrasi dedi ki...

annemin misafir menüsüydü
patates salatası, ıslak kek, peynirli poğaça :)

haa bide muhallebili tart:)

o günlere gittim canım

eline sağlık

Adsız dedi ki...

süper ya ne varsa eskilerde var

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Eskilere gidip geldim. Ne de çok yapılırdı sahiden. Vişne soslu hiç denemedim, eminim nefis olur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Yeşim dedi ki...

Bayılırım bu keke ellerine sağlık tatlım harika görünüyor :)

NzlGl dedi ki...

Ne iyi yaptın Aylincim hatırlatarak yumurtaları çıkardım bile biraz sonra fırından nefis kokular gelecek ve ben iftara kadar beklemek zorunda kalacağım:(

ellerine sağlık canım

mihrimah dedi ki...

ellerine sağlık canım çok harika görünüyor...afiyetler olsun sevgiler

alev karayun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alev karayun dedi ki...

nefis görünüyor..ben yumurtasız karışımdan ayırıyordum, vişne suyu kullanmadan yapıyorum sizin yaptığınız daha yumuşak duruyor..bir dahakine ben de böyle deniycem teşekkürler

Sütüme, Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

yok mu "like" butonu yok mu? "like" etmek istedim bir iki beş kez:) nasıl güzel olurdu şimdi... yabancı kanallarda bir laf var ya direkt çevirince "huzur veren, iç ısıtan bir tat" diye işte budur:)