Nektarin reçelini yayınladığım gün yaban mersini reçelini yapacağımı yazmıştım.Bu sene reçel yapma işini gerçekten çok sevdim..Tek kötü yanı her sofraya koyduğumda hangi reçelden yiyeceğimi şaşırıp hepsini yemem sanırım :)Yaban mersini yararları saymakla bitmeyen bir meyve.Ekşimsi bu meyveyi tüketmenin en güzel yollarından biride bu deneyin derim ...
1 kilo yaban mersini
1 kilo 200 gram şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Nektarin reçelinde olduğu gibi ,yaban mersinlerini tencereye koyup üzerine şeker ilave edelim ve 1 gece bekletelim.
Ertesi gün biraz sulanmış olan meyvenin altını yakıp orta hararetli ısıda hafif koyulaşana kadar pişirelim.1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 2 dakika sonbra altını kapatalım.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
Ertesi gün biraz sulanmış olan meyvenin altını yakıp orta hararetli ısıda hafif koyulaşana kadar pişirelim.1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 2 dakika sonbra altını kapatalım.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.
Afiyet Olsun...
17 yorum :
mühteşemkahvaltı sofraları hayal ediyorum :) ne güzel çeşit çeşit yaptın bu sene reçellerden. afiyet şeker oolsun canım :)
Ellerinize sağlık, yaban mersinini nereden buldunuz.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir, yaban mersinini nereden buldunuz...
Ama ama... Haksızlık bu...
Bu ne güzellik, kenarından akıvermiş, ekşimsiymiş bir de.. ımmm.. :))
Aylinciğim ellerine sağlık reçellerine bayılıyorum kadir gecende kutlu olsun duaların kabul olsun sevgiiler...
Ellerine saglık canım.Kadir gecen mubarek olsun.
yaban mersini reçelini geçenlerde IKEA dan aldım,yaş halde buralarsa hiç bulunmuyor bir kere pazarda gördüm o kadar,siz nereden tedarik ettin?
bulsam bende yapacağım:-)çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Bana yaban mersini manisadan geldi ancak bulamıyorsanız donmuşs atılanlarlada yapabilirsiniz arkadaşlar.
Hayırlı kandiiler dilerim.
Dileklerimiz umarım kabul olur
Sevgiler
Ben de bugün yaptığım tatlıya sos olarak pişirdim:)) Nerede kullanılsa, nasıl pişirilse çok lezzetli oluyor.
Çok nefis görünüyor Aylinciğim, ellerine sağlık olsun canım...
Aylincim rengi harika olmuş reçelin, ellerine sağlık. Hayırlı kandiller diliyorum..
Yabanmersini arayan arkadaşlara: taze olarak ben migrostan aldım ve dondurdum. Migroslarda bulunuyor minik paketlerde satılıyor haberiniz olsun..
ellerine sağlık canım çok iştah açıcı görünüyor.bir tadımlık aldım gidiyorum sevgiler.afiyetler olsun
Reçel yapmıyorum ki yemeyelim.. Tam da senin dediğin sebepten..di.. Artık yapmaya-yemeye alıştık yememeye:)) Ama böyle muhteşem manzaralar görünce içim bi kıpırdanıyor.. Yine de içime hiç yüz vermiyor ve eline sağlık tatllım diyerek burayı derhal terkediyorum:))))
Paylaşım için Teşekkürler. Hilalim Yemek
Elinize sağlık, çekirdeklerini çıkardınız mı?
merhaba çekirdekleri çıkarıdnız mı yada nasıl çıkarıdnız buzlukta donmus halde var ama ne yapsma bilmiyorum:)
MErhaba,hazır donmuş satılanların çekirdekleri zaten çıkarılmış oluyor.Küçük olduğu için genelde tazesininde çekirdekleri çıkarılmıyor ama bunda annemler benim için çıkarmışlardı,tercih meselesi :)
Yorum Gönder