14 Ağustos 2012 Salı

Yaban Mersini Reçeli


Nektarin reçelini yayınladığım gün yaban mersini reçelini yapacağımı yazmıştım.Bu sene reçel yapma işini gerçekten çok sevdim..Tek kötü yanı her sofraya koyduğumda hangi reçelden yiyeceğimi şaşırıp hepsini yemem sanırım :)Yaban mersini yararları saymakla bitmeyen bir meyve.Ekşimsi bu meyveyi tüketmenin en güzel yollarından biride bu deneyin derim ...



Yaban Mersini Reçeli


1 kilo yaban mersini

1 kilo 200 gram şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu



Nektarin reçelinde olduğu gibi ,yaban mersinlerini tencereye koyup üzerine şeker ilave edelim ve 1 gece bekletelim.

Ertesi gün biraz sulanmış olan meyvenin altını yakıp orta hararetli ısıda hafif koyulaşana kadar pişirelim.1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 2 dakika sonbra altını kapatalım.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatalım.


Afiyet Olsun...




17 yorum :

Hayatın Tatları dedi ki...

mühteşemkahvaltı sofraları hayal ediyorum :) ne güzel çeşit çeşit yaptın bu sene reçellerden. afiyet şeker oolsun canım :)

Mutfağın Seyir Defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık, yaban mersinini nereden buldunuz.

Mutfağın Seyir Defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir, yaban mersinini nereden buldunuz...

bolkepce dedi ki...

Ama ama... Haksızlık bu...
Bu ne güzellik, kenarından akıvermiş, ekşimsiymiş bir de.. ımmm.. :))

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Aylinciğim ellerine sağlık reçellerine bayılıyorum kadir gecende kutlu olsun duaların kabul olsun sevgiiler...

HEDEN dedi ki...

Ellerine saglık canım.Kadir gecen mubarek olsun.

Mutfak Havlusu dedi ki...

yaban mersini reçelini geçenlerde IKEA dan aldım,yaş halde buralarsa hiç bulunmuyor bir kere pazarda gördüm o kadar,siz nereden tedarik ettin?
bulsam bende yapacağım:-)çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Bana yaban mersini manisadan geldi ancak bulamıyorsanız donmuşs atılanlarlada yapabilirsiniz arkadaşlar.

nilay dedi ki...

Hayırlı kandiiler dilerim.
Dileklerimiz umarım kabul olur
Sevgiler

aslı dedi ki...

Ben de bugün yaptığım tatlıya sos olarak pişirdim:)) Nerede kullanılsa, nasıl pişirilse çok lezzetli oluyor.
Çok nefis görünüyor Aylinciğim, ellerine sağlık olsun canım...

Hülya dedi ki...

Aylincim rengi harika olmuş reçelin, ellerine sağlık. Hayırlı kandiller diliyorum..

Yabanmersini arayan arkadaşlara: taze olarak ben migrostan aldım ve dondurdum. Migroslarda bulunuyor minik paketlerde satılıyor haberiniz olsun..

mihrimah dedi ki...

ellerine sağlık canım çok iştah açıcı görünüyor.bir tadımlık aldım gidiyorum sevgiler.afiyetler olsun

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Reçel yapmıyorum ki yemeyelim.. Tam da senin dediğin sebepten..di.. Artık yapmaya-yemeye alıştık yememeye:)) Ama böyle muhteşem manzaralar görünce içim bi kıpırdanıyor.. Yine de içime hiç yüz vermiyor ve eline sağlık tatllım diyerek burayı derhal terkediyorum:))))

Melih Cengiz dedi ki...

Paylaşım için Teşekkürler. Hilalim Yemek

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık, çekirdeklerini çıkardınız mı?

cupcake aşkına dedi ki...

merhaba çekirdekleri çıkarıdnız mı yada nasıl çıkarıdnız buzlukta donmus halde var ama ne yapsma bilmiyorum:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

MErhaba,hazır donmuş satılanların çekirdekleri zaten çıkarılmış oluyor.Küçük olduğu için genelde tazesininde çekirdekleri çıkarılmıyor ama bunda annemler benim için çıkarmışlardı,tercih meselesi :)