Bu sene vişne,nektarin ve kayısı reçellerini yaparak kendi reçel rekorumu kırdım...Yarında yaban mersini reçelini yapacağım ,yaşasın ev yapımı reçelle yapılan kahvaltılar.Nektarin reçeli aslında kabuğu soymadan yapılıyor ve rengi daha kırmızı oluyor.Ama bu konuda çok hassas olan eşim bu şekilde yemez diye ben kabuklarını soyup küçük doğradım.Siz dilim şeklindede doğrayabilirsiniz.
Nektarin Reçeli
1 kilo nektarin
3,5 su bardağı şeker
1 ttalı kaşığı limon suyu
Nektarinlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.Üzerine şekeri koyup 1 gece suyunu salması için bekletin.Ertesi sabah kısık ateşte suyu hafif koyulaşana kadar arada köpüğünü alarak kaynatıp limon suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra altını kapatın.sıcakken kavanıozlara doldurun.
Afiyet Olsun...
10 yorum :
Aylinciğim ellerine sağlık nefis bir görüntü sevgiler...
Aylincim yine döktürmüşsün :) Senin sunumlarına bayılıyorum. Bu arada eşini düşünüp kabukları soyman küçük küçük doğraman en güzel ve ince detay bir sevgi göstergesidir. Ben hemen gördüm bak bu detaydaki sevgiyi :) ellerine yüreğine sağlık canım. Afiyet bal şeker olsun :)
Ev yapımı misss gibi reçel gibisi var mı. Ellerine sağlık maharetli arkadaşım. Sevgiler...
Offf offff walla bana iftarda illa güllaç falan olmasına gerek. Bu reçelde olsa olur! Ellerine sağlık canım . yine sunum nefis reçel nefis:)) keşke yakın otursaydık biz ama ultra uzağız aksi gibi:)
ne güzel olmuş cam gibi ellerine sağlık canım.sevgiler.
bu sene reçellerimi annecigim yaptı benim.bana yapacak pek birşey kalmadı.gerçi kahvaltıda bizde pek reçel yiyen yoktur ama ben evde çeşit çeşit ev yapımı reçeller olsun isterim.ellerine saglık.
mmm..
misss bu recell bellii..:)
ellerine sağlık aylin,cimm..
sevgiler canım...
mmm..
misss bu recell bellii..:)
ellerine sağlık aylin,cimm..
sevgiler canım...
Aylincim bende yaptım şimdi mürdüm eriğini bekliyorum bir çıksın hemen onu yapacağım ,evde yapılmış reçel gibisi yok :)
çok guzel gorunuyor ellerıne sağlık
Yorum Gönder