20 Aralık 2012 Perşembe

AYVA TATLISI

   Kara kış bastırdı....Bu sabah kalktığımda heryer bembeyazdı İstanbul'da.Trafikte çileli günler kapımızda...Tatlı yiyelim ısınalım :)Kış günlerinin vazgeçilmezide ya kabak yada ayva tatlısıdır.Geçen yıl yaptığım bal kabaklı pastanın değişik versiyonları bu yıl neredeyse her blogda mevcut,mevsimindeyken çeşitli tariflerle  bol bol tüketmek gerek :)
   Ayva tatlısını kırmızı isterim derseniz kürdan ucuyla gıda boyası ,pişerken ayva kabuğu veya biraz lohusa şekeri kullanabilirsiniz..Vişne suyu kullanda var ama tadını değiştiriyor benden söylemesi :)

Ayva Tatlısı (8 porsiyon)

4 adet irice ayva(ekmek ayvası)
3-3,5 su bardağı şeker
3-4 adet karanfil
soğuk su
1 çubuk tarçın (veya yarım çay kaşığı toz tarçın)
ceviz&kaymak

Ayvaların kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün.Çekirdek yataklarını çıkarın ve çekirdekleri bir kenara ayırın.

Teflon tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin.Karanfili tarçını,ayva çekirdeklerini ve şekeri tencereye ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar taşmamasına dikkat ederek pişirin.

Tencerede soğutup ceviz ve kaymak ilavesi ile servis yapın...

Afiyet Olsun...

11 yorum :

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

çiğ ayva yiyemem ama tatlısına bayılırım...bu kaymakla AYVA YENİR dimi....ellerinize sağlık nefis görünüyor...

nevininyemekleri dedi ki...

Çok güzel olmuş.Kaymak ta muhteşem yakışıyor.Ellerine sağlık canım.Nefiss.

sera dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar...

Saliha dedi ki...

sabah kalkınca cok sasırdım bu kadar cabuk tutmasına...allah kolaylık versıb tarfıte aylıncım...ellerıne saglık..

Gurme Şirine dedi ki...

acaba banada kaldı mı? :))
çok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

hacımmm acayip severim ayva tatlısı,elelrine kollarına sağlık,
kocaman öptüm seni:)
Not:erken mi çıktın işten bugün sen yavv :))güle güle diyemedim kısss:))

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

güle güle afiyetle yiyin. ellerinize sağlık.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ben öyle çok kırmızı ayva tatlılarını sevmiyorum bunun rengi gayet güzel olmuş,tam benlik. Ama diyet durumları sebebiyle ben sadece tarçın ve kayısı ile pişiriyorum ve kaymak yerine de light labne kullanıyorum.(Taylan Kümeli tarifi) Hedefe ulaşana kadar böyleeee....)))

Sevgiler
Evren

NzlGl dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar:)))

Adsız dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim tek kelimeyle süpersiniz bence kesinlikle yemek kitabı yazmalısınız Yonca

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bence de bir mikron gıda boyası kullanmak varken, başka macera aramaya gerek yok Aylincim. Nefis görünüyor tatlın. Ellerine sağlık canım..