Kara kış bastırdı....Bu sabah kalktığımda heryer bembeyazdı İstanbul'da.Trafikte çileli günler kapımızda...Tatlı yiyelim ısınalım :)Kış günlerinin vazgeçilmezide ya kabak yada ayva tatlısıdır.Geçen yıl yaptığım bal kabaklı pastanın değişik versiyonları bu yıl neredeyse her blogda mevcut,mevsimindeyken çeşitli tariflerle bol bol tüketmek gerek :)
Ayva tatlısını kırmızı isterim derseniz kürdan ucuyla gıda boyası ,pişerken ayva kabuğu veya biraz lohusa şekeri kullanabilirsiniz..Vişne suyu kullanda var ama tadını değiştiriyor benden söylemesi :)
4 adet irice ayva(ekmek ayvası)
3-3,5 su bardağı şeker
3-4 adet karanfil
soğuk su
1 çubuk tarçın (veya yarım çay kaşığı toz tarçın)
ceviz&kaymak
Ayvaların kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün.Çekirdek yataklarını çıkarın ve çekirdekleri bir kenara ayırın.
Teflon tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin.Karanfili tarçını,ayva çekirdeklerini ve şekeri tencereye ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar taşmamasına dikkat ederek pişirin.
Teflon tencereye ayvaları orta kısımları yukarı bakacak şekilde dizin.Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ilave edin.Karanfili tarçını,ayva çekirdeklerini ve şekeri tencereye ekleyip kısık ateşte yaklaşık 1 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar taşmamasına dikkat ederek pişirin.
Tencerede soğutup ceviz ve kaymak ilavesi ile servis yapın...
11 yorum :
çiğ ayva yiyemem ama tatlısına bayılırım...bu kaymakla AYVA YENİR dimi....ellerinize sağlık nefis görünüyor...
Çok güzel olmuş.Kaymak ta muhteşem yakışıyor.Ellerine sağlık canım.Nefiss.
ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar...
sabah kalkınca cok sasırdım bu kadar cabuk tutmasına...allah kolaylık versıb tarfıte aylıncım...ellerıne saglık..
acaba banada kaldı mı? :))
çok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık...
hacımmm acayip severim ayva tatlısı,elelrine kollarına sağlık,
kocaman öptüm seni:)
Not:erken mi çıktın işten bugün sen yavv :))güle güle diyemedim kısss:))
güle güle afiyetle yiyin. ellerinize sağlık.
Ben öyle çok kırmızı ayva tatlılarını sevmiyorum bunun rengi gayet güzel olmuş,tam benlik. Ama diyet durumları sebebiyle ben sadece tarçın ve kayısı ile pişiriyorum ve kaymak yerine de light labne kullanıyorum.(Taylan Kümeli tarifi) Hedefe ulaşana kadar böyleeee....)))
Sevgiler
Evren
Çok güzel görünüyorlar:)))
Blogunuzu yeni keşfettim tek kelimeyle süpersiniz bence kesinlikle yemek kitabı yazmalısınız Yonca
Bence de bir mikron gıda boyası kullanmak varken, başka macera aramaya gerek yok Aylincim. Nefis görünüyor tatlın. Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder