Balkabağı ile o kadar haşır neşirimki bu iyimi kötümü bilemedim .....Bu tatlıdan sonra sırada muffinleride var :)
Geçen sene balkabağı çorbası ,balkabağı pastası ve balkabağı böreği yaptığıma göre ....yok yok çok seviyorum ben bu bal kabağını !
Tarif esnek aslında.Kek diliminiz yoksa rondoda ince hale getirdiğiniz bisküvi veya kalmış kurabiyelerinizi bile kullanabilirsiniz.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık .
Tahinli Balkabağı Pastası
5-6 dilim balkabağı tatlısı(bknz ;kabak tatlısı-yarım kg civarı )
yarım çay bardağı tahin
4-5 dilim kakaolu kek
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 silme yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
üzeri için;
80 gram bitter çikolata
4 yemek kaşığı süt
Kabak tatlısının şerbetini süzün ve püre yapın.İçerisine tahin,rondodan geçirilmiş kakaolu kek,ceviz,kakao ve pudra şekerini ilave edip iyice karıştırın.
Strech film yaydığınız baton kalıbınıza tatlıyı boşaltın ve dondurucuda 2 saat veya buzdolabında 4-5 saat soğutun.
Üzeri için ;sütü ve çikolatayı çok kısık ateşe koyup çikolatayı kaynatmadan eritin.Çikolata biraz soğuduğunda çatalla pastanın üzerini süsleyin dilimleyip servise sunun.
Afiyet Olsun.
Not:Tarif linkleri yazarken bal kabağı çorbasını yayınlamadığımı fark ettim!Oysaki fotoğrafları hala bilgisayarımda ohh yooooo yaşlanıyorum :))
9 yorum :
Bende seviyorum bal kabağını ama bu sene hiç yapmadım ellerine sağlık Aylinciğim benim içinde bir dilim yer misin? Sevgiler..
sunumu çok hoş lezzet olarakda kesin tadılması gereken bir tatlı gibi duruyor ama 4kilo fazlam var rejimdeyim:(((
çok lezzetli görünüyor:))
görüntü süper.. ellerine sağlık aylincim sevgiler
Balkabağının her türlüsü yapıldığı için ben çok seviyorum. Pasta çok iştah açıcı gözüküyor:)))) eline sağlık , sevgiler
Mutlaka denenmeli diye düşünüyorum. ellerine sağlık Aylincim
çok çekici gözüküyor:) ellerine sağlık..
www.maceraperestmutfakta.com
Ellerinize, emeğinize sağlık sitemizede beklerim ilginizi çekebilir.
www.cafemarkt.com
Tahin ve bal kabağı, ikisinide çok severim. Ama bir arada hiç düşünmedim. Bu özgün lezzeti mutlaka deneteceğim. Sevgiler
Yorum Gönder