7 Ekim 2013 Pazartesi

PANCAR KAVURMASI

 
 
 
 
   Şimdiye kadar pancarı sadece haşlayarak kullandım. Ancak bu sıralar tezgahlarda olan pancarlar o kadar taze ki hep duyduğum soğanla kavurarak yeme şeklini uygulayım dedim. Çokta güzel yapmışım .Ben Yaprak ve sap kısımlarını da kullandım. Sarmısaklı yoğurt dökmeseniz de olur ancak ben bu şekilde daha çok sevdim :)
 
Yoğurtlu Pancar Kavurması
 
2 adet sapları ve yaprakları ile birlikte pancar
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1 kase sarmısaklı yoğurt
 
 
 
Pancarın yaprakları taze değilse atın. Körpeyse sap ve yaprakları incecik doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanı 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Ardından yaprak ve sapları içine karıştırıp bir kaç dakika soteleyin.
 
En son rendelediğiniz pancarları tavanın içine alın ve yaklaşık 5-6 dakika arada karıştırarak soteleyin. Tuzunu ilave edip  servis tabağına alın.
 
Biraz ılındığında sarmısaklı yoğurtla karıştırın, Soğuk olarak servis yapın.
 
Afiyet Olsun .