10 Ekim 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI DÜĞME KEREVİZ

DÜĞME KEREVİZ
 
 
Aslında tarif portakallı kereviz tarifim ile aynı ,sadece şekil olara böyle tam porsiyon oluyor ve daha şık duruyor.Ben ortasını oymak için kabak oyacağı kullandım.Sizde yoksa çay kaşığı yardımı ile yavaşça ortasını çıkartabilirsiniz.

 
ZEYTİNYAĞLI DÜĞME KEREVİZ
 
2 adet orta boy kereviz
1 adet uzun ve orta kalınlıkta havuç
1 büyük kuru soğan
2 portakalın suyu
1 limon suyu
1 su bardağı su
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı zeytinyağı
kereviz yaprakları
 
Kerevizin kabuklarını soyun hızlıca kabak oyucağı ile içini havucun girebileceği şekilde oyun. Havucu kerevizin ortasına oturtup kerevizi 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.
 
Çelik tencerenin dibine 1 büyük soğanı dilimler halinde yerleştirin. Araya sarmısakları koyun. Onun üzerine kerevizleri ve kereviz yapraklarını yerleştirin.
 
Zeytinyağı, şekeri, tuzu, portakal ve limon suyunu, normal suyu da ekleyip kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar ve suyu azalana kadar pişirin.
 
Zeytinyağlıyı tenceresinde soğutup kereviz yapraklarını içerisinden alın ve servise sunun.
 
Afiyet Olsun.

2 yorum :

hülya kaya dedi ki...

görüntüsü ne kadar güzel olmuş.Lezeti de öyledir mutlaka.Ellerinize sağlık.Ben sizi uzun zamandır takipteyim zaten.Ben de bloğuma beklerim.Sevgiler....

Turuncu Tatlar dedi ki...

nefis görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..