18 Ekim 2013 Cuma

FIRINDA EV ERİŞTESİ

Ev Eriştesi

  
   Ben erişteyi genelde ya domatesli yada sade olarak pişirirdim. Ancak bu yaz  Manisa'daki evimizdeki komşularımız kendi yaptıkları eriştelerini bu şekilde yaptıklarını tarif ettiler. Soğan koymasak bilmem ki gibi çekincelerim vardı ancak yapınca gerçekten ön yargılı davrandığımı hissettim çünkü nefisti. Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık olsun .
 
FIRINDA EV ERİŞTESİ
 
2,5 su bardağı ev eriştesi
1 adet irice kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay kaşığı tuz
100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
 
Öncelikle ev eriştesini fırın kabına yayın ve üzerine 1,5 yemek kaşığı tereyağını minik parçalar halinde eriştelerin üzerine koyun.180 derece fırında 7-8 dakika fırınlayın.
 
Bu sırada 1 kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkın.1,5 yemek kaşığı tereyağında rendelenmiş soğanı kavurun.
 
Fırından aldığınız eriştelerin üzerine kavrulmuş soğanı yağı ile birlikte koyun karıştırın. Fırın kabında eriştelerin hizasını geçmeyecek kadar su koyun ve tekrar fırına verin.
 
Suyunu çekince üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip,2 dakika daha fırınlayın ve sıcak sıcak servis yapın.
 
Afiyet Olsun.
 
 

3 yorum :

Sinem Kurt dedi ki...

ovvvvvvvvv tamda elimde bir sürü ev eriştesi geçmişken bu harika oldu şimdi kesin deneyeceğim

pınar dedi ki...

canım ellerine sağlık.gecmıs bayramın mübarek olsun..bende sayfama beklerım...sevgıler canım...

Sema dedi ki...

mmm nefis elinize sağlık sevgiyle