9 Ekim 2013 Çarşamba

KEREVİZ PANE




Kereviz çok faydalı bir sebze olduğu halde çoğumuzun evinde en az bir kişi sevmez. Zeytinyağlı yada yemeğini yediremediğiniz kişilere salata olarak, yada buradaki gibi paneleyerek  kereviz yedirebileceğinizi sanıyorum.

Özellikle sarmısaklı yoğurt ile çıtır çıtır kereviz paneleri mutlaka deneyin derim .

Havuçlu kereviz salatası için buraya
Lahanalı Kereviz salatası için buraya
Mandalina Soslu Kereviz için Buraya
Portakallı Kereviz için buraya tıklayabilirsiniz.




Kereviz Pane

1 büyük kereviz
yarım limon suyu

Pane için ;
1 çırpılmış yumurta
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı mısır unu
tuz,karabiber

Kızartmak için
1 su bardağı sıvıyağ

Servis için;
1 kase sarmısaklı yoğurt

Kerevizlerin kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Her bir yarım kerevizi dilimleyerek ay şeklinde parçalar çıkartın ve bu parçaları yarım limon suyu sıkılıp 2 su bardağı su koyulmuş tencereye alın. (kereviz hemen kararan bir sebzedir) 


Tencereyi ocağa koyarak kerevizleri 5 dakika kadar haşlayın. Ardından mutfak havlusuna alıp süzülmesini sağlayın.

Kerevizleri önce tuz ve karabiber eklenmiş beyaz una, sonra yumurtaya en son galeta ununayla karıştırdığınız mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın ve kağıt mutfak havlusuna çıkartıp sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet Olsun.


4 yorum :

Aycan dedi ki...

senin fotoğraflarını severim ben.Ellerine sağlık canikom.

Sevil Şahin dedi ki...

hımm nefis olmuş canım ellerine sağlık harika olmuş..

cemre dedi ki...

Kerevize bayılırım özellikle tavuklu yemeğine ve havuçlu salatasına:)) Denemediklerimi en yakın zamanda deneyeceğim ellerinize sağlık :)

Asiye Vuran dedi ki...

merhabalar bizde ben ve eşim bayılarak yeriz ama çocuklar çok sevmiyor aslında iyi fikir bende denemeliyim ellerinize sağlık sevgiler yeni siteme bekliyorum herkesi http://asiyevuran.net/