5 Ekim 2013 Cumartesi

YUMURTA KAPAMA

 
 
 
 
   Hafta sonu ailece yapılan kahvaltıların tadı bir başka değil mi ? Özellikle pazar sabahları eş ,çoluk çocuk hep beraber  kahvaltı yapacaksak değişik ne yapsam diye düşünür dururuz.
 
   Bu tarifte onlardan biri o kadar kolay ki , daha evvel neden aklıma gelmedi diyeniniz çok olacağına eminim :)
 
 



YUMURTA KAPAMA TARİFİ (4 KİŞİLİK)

4 adet yumurta
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
bir fiske tuz
yarım çay kaşığı kırmızı pul biber


 
Öncelikle yumurtaları katı kıvamlı haşlayın.(6-7 dakika) Kabuklarını soyup her birini ortadan boylamasına ikiye kesin.
 
Teflon veya bakır tavaya bir çorba kaşığı tereyağı koyup kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarı kısımları tavanın dibine gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
 
Tavaya tuz ve kırmızı pul biberi ilave edip ocağın altını açın. Tereyağı fokur fokur kaynadıktan 30 saniye sonra ocağın altını kapatıp hemen servise sunun.
 
Afiyet Olsun.

8 yorum :

mm dedi ki...

nefis görünüyo denemek lazım.:)

*mehtap dedi ki...

tam da kahvaltıyı hazırlayacaktım, deneme yapıcam, eline sağlık...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sonra da yemeyin yanında yatın... değil mi? :)))) Ellerine sağlık güzelim küçümenim benim :)

Serap dedi ki...

Harika görünüyorlar görünüyorlar

Aycan dedi ki...

AYLİNİM, YUMURTALARI PİŞİRDİĞİN TAVALARI NERDEN ALDIN :) ARIYORUM BULAMIYORUM :(

YeMeK vAkTi dedi ki...

Karaca'dan aldım canım

Unknown dedi ki...

Super olmali deneyecegim

Unknown dedi ki...

Superr...